Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Σκόνη μαρέγκας

Σκόνη μαρέγκας 17 Ιουλ 2009 19:03 #156267

  • nandy
  • Το Άβαταρ του/της nandy
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Λούκουλος
  • Δημοσιεύσεις: 184
μηπως ξερετε που μπορω να βρω σκονη μαρεγκας?
Τελευταία διόρθωση: 18 Ιουλ 2009 17:02 από elenikolas. Αιτία: Διόρθωση τίτλου
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:σκονη μαρεγκας 17 Ιουλ 2009 19:48 #156274

  • charala23
  • Το Άβαταρ του/της charala23
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Φαγοπότης
  • Δημοσιεύσεις: 92
  •  Συνταγές του χρήστη
χμμμ δεν ξέρω αν υπάρχει... αλλά για να ρωτάς κάπου το άκουσες...

αλλα αφού είναι πολύ εύκολο να την φτιάξεις γιατί δεν δοκιμάζεις? :dry:
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:σκονη μαρεγκας 17 Ιουλ 2009 22:34 #156288

  • GreekLoverBoy
  • Το Άβαταρ του/της GreekLoverBoy
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ερασιτέχνης μάγειρας
  • my mom always served leftovers. the original recipe has never been found...
  • Δημοσιεύσεις: 262
  •  Συνταγές του χρήστη
nandy έγραψε:
μηπως ξερετε που μπορω να βρω σκονη μαρεγκας?

δεν ξέρω στην ελλάδα, νάντι μου.
την πουλάει ο αμαζόνιος σε διάφορες τιμές.
www.amazon.com/s/ref=nb_ss_gw?url=search...s=egg+whites&x=0&y=0

εγώ που αγοράζω τ'ασπράδια σε σκόνη (egg white powder), έχω κυριολεκτικά σωθεί να σου πω. γιατί ή μου μέναν τα κροκάδια ή μου μένανε τα ασπράδια.

τώρα βέβαια κροκάδια κι ασπράδια με λίγο αλάτι ή ζάχαρη αναμειγμένα, διατηρούνται άψογα στην κατάψυξη (παγοθήκες και μετά σακουλάκι).

ή και φρέσκα στο ψυγείο σου, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να καταναλωθούν σε 3-4 μέρες.

καλή τύχη. εμείς έχουμε λογ/σμό στον Αμαζόνιο και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. ίσαμε sugar-free σιρόπι (έχω πάγια παραγγελία ως διαβητικός) για τον καφέ ή για συνταγές γαλακτομπούρεκο, μπακλαβά, κλπ. παράδοση κατ'οίκον.

ειλικρινά, πιο πολύ μου κοστίζει να το φτειάξω σπιτικό.
Μάικ
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:σκονη μαρεγκας 18 Ιουλ 2009 04:10 #156294

  • VICKY B.
  • Το Άβαταρ του/της VICKY B.
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ερασιτέχνης μάγειρας
  • Μην δίνεις αξία σε ανθρώπους που δεν έχουν.
  • Δημοσιεύσεις: 325
  •  Συνταγές του χρήστη
nandy μένω Καλλιθέα και εδώ έχουμε ένα μαγαζί που πουλάει μπαχαρικά, χύμα, ξέρεις. Παίρνω σκόνη μαρέγκας λοιπόν από εκεί. ΑΝ είσαι κοντά ή θέλεις να σου στείλω πέσμου.
Μπορείς να ζητήσεις και σε ανάλογα μαγαζιά στο κέντο της Αθήνας που πουλάνε μπαχαρικά. Μην το ζητήσεις σαν μαρέγκα σκόνη,δεν θα σου δώσουν :laugh: , θα το ζητήσεις αφυδατωμένο ασπράδι ;) :egg:
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:σκονη μαρεγκας 18 Ιουλ 2009 07:01 #156317

  • monbebe
  • Το Άβαταρ του/της monbebe
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Βοηθός Μάγειρα
  • Να είμαστε καλά,να τρώμε!!
  • Δημοσιεύσεις: 507
  •  Συνταγές του χρήστη
GreekLoverBoy έγραψε:τώρα βέβαια κροκάδια κι ασπράδια με λίγο αλάτι ή ζάχαρη αναμειγμένα, διατηρούνται άψογα στην κατάψυξη (παγοθήκες και μετά σακουλάκι).Μάικ[/quote]


Mike,πως τα χρησιμοποιείς μετά;Δηλαδη τα βγάζεις απο την κατάψυξη,ξεπαγώνει και το χρησιμοποιείς;Και πώς;
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:Σκόνη μαρέγκας 18 Ιουλ 2009 14:37 #156386

  • nandy
  • Το Άβαταρ του/της nandy
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Λούκουλος
  • Δημοσιεύσεις: 184
ευχαριστω για τις απαντησεις.δεν ηξερα οτι ειναι το ασπραδι σε σκονη.λετε ο μανδραγορας στον πειραια να εχει που με βολεύει?
νομιζω το amazon δεν στελνει τροφιμα στην Ελλάδα
Τελευταία διόρθωση: 18 Ιουλ 2009 17:03 από elenikolas. Αιτία: Διόρθωση τίτλου
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:σκονη μαρεγκας 19 Ιουλ 2009 08:45 #156472

  • ΦΡΟΣΩ
  • Το Άβαταρ του/της ΦΡΟΣΩ
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Λούκουλος
  • Δημοσιεύσεις: 167
  •  Συνταγές του χρήστη
Καλημερα. Το αφυδατωμένο ασπράδι ή (σκονη μαρεγκας) πως και που χρησιμοποιειται??????????
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:Σκόνη μαρέγκας 19 Ιουλ 2009 16:11 #156520

  • VICKY B.
  • Το Άβαταρ του/της VICKY B.
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ερασιτέχνης μάγειρας
  • Μην δίνεις αξία σε ανθρώπους που δεν έχουν.
  • Δημοσιεύσεις: 325
  •  Συνταγές του χρήστη
Χρησιμοποιείται για να φτιάξεις ρευστό γλάσσο, μούς κ.λ.π. γενικά όπου απαιτείται ωμό ασπράδι. Πιστεύω οτι πρέπει να έχει στον Πειραιά, αν δεν βρεις το μαγαζί που σου λέω είναι στην αγορά της Καλλιθέας και λέγεται Άρκευθος.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:Σκόνη μαρέγκας 19 Ιουλ 2009 17:06 #156525

  • haribo
  • Το Άβαταρ του/της haribo
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Φαγοπότης
  • Δημοσιεύσεις: 28
  •  Συνταγές του χρήστη
Tο Amazon.com πράγματι δε στέλνει τρόφιμα στην Ελλάδα (και εκτός ΗΠΑ, Καναδά και κάποιες άλλες εξαιρέσεις γενικότερα), όπως και σχεδόν κανένα site. Απο site εντός της ΕΕ θα σου στέλνουν σίγουρα. Αν και πιο σίγουρη είναι η λύση που προτείνει η Βίκυ, ίσως σε κανένα ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς που φτιάχνουνε μαρέγκες, αν έχουν λίγη καλή θέληση, μπορεί και να σου δώσουν.
if you wanna see the rainbow, you have to put up with the rain
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:σκονη μαρεγκας 20 Ιουλ 2009 05:03 #156572

  • GreekLoverBoy
  • Το Άβαταρ του/της GreekLoverBoy
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ερασιτέχνης μάγειρας
  • my mom always served leftovers. the original recipe has never been found...
  • Δημοσιεύσεις: 262
  •  Συνταγές του χρήστη
Mike,πως τα χρησιμοποιείς μετά;Δηλαδη τα βγάζεις απο την κατάψυξη,ξεπαγώνει και το χρησιμοποιείς;Και πώς;

ναι, έτσι γίνεται.
ωστόσο, όπως είπα και πριν, δεν το κάνω συχνά γιατί τώρα αγοράζω τ'ασπράδια χονδρικώς αφυδατωμένα σε σκόνη. η ατομική συσκευασία είναι λίγο ακριβούτσικη.

σύγκρινε τιμές στο Άμαζον το οποίο δυστυχώς, όπως σωστά ανέφερε κάποιος (και το είχα ξεχάσει!) όχι μόνο δεν κάνει αποστολές στο εξωτερικό, αλλά ούτε και σε περιοχές καθαυτής αμερικανικής επικράτειας (πχ Χαβάη, Αλάσκα, Παρθένες Νήσοι, Γκουάμ, κ.ά) γιατί δεν είναι παρακείμενες πολιτείες.

πάντως αν θέλεις να δοκιμάσεις, να τι συνιστά ο οδηγός μου* (αντιγράφω σε μετάφραση, οι [αγκύλες]δικές μου):
«
ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΤΑΨΥΞΗΣ ΤΩΝ ΑΒΓΩΝ
Αν εκτρέφετε κότες, ή θέλετε ν'αγοράζετε αβγά όταν είναι φθηνά, είναι πειρασμός τα βάλετε όπως είναι στην κατάψυξη [...] σπάζει το τσόφλι τους και τα κροκάδια σκληραίνουν.

ΟΛΟΚΛΗΡΑ
Επιτυχής κατάψυξη ολόκληρων αβγών είναι δυνατή μόνον εάν ανανακατέψετε ελαφρά τα κροκάδια με τ’ασπράδια πριν καταψυχθούν. Προσθέστε λίγη ζάχαρη ή αλάτι (½ κγ ανά 12 αβγά) και τοποθετήστε το μείγμα σε παγοθήκες ή άλλο κατάλληλο δοχείο.

OPEN FREEZE
Καταψύξτε τις παγοθήκες ξεσκέπαστες, και στη συνέχεια φυλάξτε τα «παγάκια» σε πλαστικό σακουλάκι.. Σφραγίζετε, σημειώνετε πόσα αβγά βάλατε, αν προσθέσατε ζάχαρη ή αλάτι, και επιστροφή στην κατάψυξη.

ΧΡΗΣΗ
Αφαιρέστε όσα χρειάζεστε, βάλτε τα σ’ένα μπολ και ξεπαγώστε τα 2-3 ώρες [εγώ να σου πω βάζω όσα χρειάζομαι σε άλλο σακουλάκι, το βάζω σ’ένα μπολ με ζεστό νερό, και ξεπαγώνουν σε 10’]. Ύστερα τα χτυπάτε λιγάκι με ένα πιρούνι και προχωρείτε ως συνήθως.

ΧΩΡΙΣΤΑ
Κροκάδια κι ασπράδια, ωστόσο, μπορούν να καταψυχθούν χωριστά. Χτυπήστε τα κροκάδια μαζί με έναν σταθεροποιητή, πχ ζάχαρη ή αλάτι (½ κγ για 6 κροκάδια). Τ’ασπράδια καταψύχονται μια χαρά χωρίς πρόσθετα, απλώς χτυπημένα λιγάκι, και όταν ξεπαγώσουν χρησιμοποιούνται σε μαρέγκες. Τοποθετήστε κροκάδια κι ασπράδια (χωριστά) σε παγοθήκες ή πλαστικές συσκευασίες αβγών.

ΓΛΥΚΑ Ή ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ
Θυμηθείτε μόνο να σημειώσετε στο σακουλάκι με τα κροκάδια ποιο σταθεροποιητή προσθέσατε και αν προορίζονται για χρήση σε γλυκά ή πικάντικα φαγητά. Eκτελείτε «open freeze» όπως παραπάνω και τα βάζετε σε σακουλάκι στην κατάψυξη. Ξεπαγώνονται και χρησιμοποιούνται όπως τα ολόκληρα αβγά. Ο χρόνος συντήρησης των αβγών στην κατάψυξη, είτε χωριστά είτε ολόκληρα, είναι 6 μήνες.
»
*Πηγή:
«The A-Z of freezer cooking». New York : Galahad Books, 1975.
(σ. 46)

καταψύχονται με μεγάλη επιτυχία.
παιδιά, καλή τύχη!
Μάικ
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
  • Σελίδα:
  • 1

γενέθλια χρηστών

glikoula έχει γενέθλια σήμερα (24.04.1973), korina έχει γενέθλια σήμερα (24.04.1971), mariagr73 έχει γενέθλια σήμερα (24.04.1973), Φιλικός έχει γενέθλια σήμερα (24.04.1959)
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.383 δευτερόλεπτα