Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Γλυκά κουταλιού - Τα πιο περίεργα..

Γλυκά κουταλιού - Τα πιο περίεργα.. 06 Φεβ 2007 08:09 #605

• melokipos
  • Το Άβαταρ του/της melokipos
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Φαγοπότης
  •  Συνταγές του χρήστη
Ποιο ειναι το πιο περίεργο γλυκό του κουταλιού που έχετε δοκιμάσει?Σας άρεσε?
Μελόκηπος - Παραδοσιακές Γευστικές Αναμνήσεις :: Ναύπλιο - Τολό - Χαλάνδρι
www.melokipos.com
ΚΑΡΑΜΕΛΟΚΗΠΟΣ - Το πρώτο και μοναδικό κατάστημα με καραμέλες και γλειφιτζούρια! :: www.caramelokipos.com
Τελευταία διόρθωση: 02 Φεβ 2009 14:45 από _Ratatouille_.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ-ΤΑ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΟΚΙΜ 06 Φεβ 2007 09:02 #612

• koyan
  • Το Άβαταρ του/της koyan
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Διαχειριστής
  • Προσοχή, ο σκύλος δαγκώνει
  •  Συνταγές του χρήστη
Σε κάποιο νησί (νομίζω στην Αλλόνησο) είχαμε φάει γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο από τα ροδοπέταλα. Ήταν απίστευτο.
Το γλυκό κάστανο μου αρέσει πάρα πολύ, όμως μόνο άν είναι καλοφτιαγμένο και φρέσκο. Το έχω πετύχει μόνο μία δύο φορές στο πήλιο, και όλες τις υπόλοιπες που έχω αγοράσει ήταν άστα να πάνε...

Επίσης από τα αγαπημένα μου είναι το μελιτζανάκι, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι περίεργο.
-Τι έκανες μπαμπά πριν γεννηθούμε εμείς?
-Πολεμούσα το έγκλημα!

Απ:ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ-ΤΑ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΟΚΙΜ 06 Φεβ 2007 10:26 #614

• Yiouli
  • Το Άβαταρ του/της Yiouli
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Φαγοπότης
  •  Συνταγές του χρήστη
Εγώ τα πιό περίργα που έχω φάει είναι καρπούζι (παραδόξως γι αυτό το γλυκό χρησιμοποιούν το άσπρο μέρος του φρούτου και όχι το κοκκινο!), καρυδάκι (που ήταν ολόκληρο καρυδάκι οχι κομμάτι του) και λεμόνι που είναι το πιο αγαπημένο μου γλυκό κουταλιού!!!! Έχει μια απίστευτη γλύκα, τόσο διακριτική, (δεν είμαι φαν της πολλής ζάχαρης!) και τα φτιαχνει η θεία μου με τα λεμόνια του κήπου μας.

Μιαμ - μιαμ!!! :)

Απ:ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ-ΤΑ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΟΚΙΜ 06 Φεβ 2007 12:08 #615

• melokipos
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Φαγοπότης
  •  Συνταγές του χρήστη
koyan έγραψε:
Σε κάποιο νησί (νομίζω στην Αλλόνησο) είχαμε φάει γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο από τα ροδοπέταλα. Ήταν απίστευτο.
Το γλυκό κάστανο μου αρέσει πάρα πολύ, όμως μόνο άν είναι καλοφτιαγμένο και φρέσκο. Το έχω πετύχει μόνο μία δύο φορές στο πήλιο, και όλες τις υπόλοιπες που έχω αγοράσει ήταν άστα να πάνε...

Επίσης από τα αγαπημένα μου είναι το μελιτζανάκι, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι περίεργο.

Το γλυκο κουταλιου 30φυλλο αρχισε να φτιάχνετε από την 'ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ'που βρισκεται στο Αιγιο.Και η κανονικη του ονομασια ειναι ροδοζάχαρη.
Οσο για το κάστανο υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που φτιάχνετε για να είναι ωραίο.Πρέπει να το προσέξεις στο βράσιμο γιατι αν βρασει παραπάνω ξεραινετε(και νομιζεις οτι δεν είναι φρέσκο)ενώ αν το βράσεις λιγότερο αρχίζει και βγάζει τα νερά του και 'σπάει' το σιρόπι!!!
www.melokipos.com
ΚΑΡΑΜΕΛΟΚΗΠΟΣ - Το πρώτο και μοναδικό κατάστημα με καραμέλες και γλειφιτζούρια! :: www.caramelokipos.com

Απ:ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ-ΤΑ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΟΚΙΜ 06 Φεβ 2007 12:14 #616

• melokipos
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Φαγοπότης
  •  Συνταγές του χρήστη
Yiouli έγραψε:
Εγώ τα πιό περίργα που έχω φάει είναι καρπούζι (παραδόξως γι αυτό το γλυκό χρησιμοποιούν το άσπρο μέρος του φρούτου και όχι το κοκκινο!), καρυδάκι (που ήταν ολόκληρο καρυδάκι οχι κομμάτι του) και λεμόνι που είναι το πιο αγαπημένο μου γλυκό κουταλιού!!!! Έχει μια απίστευτη γλύκα, τόσο διακριτική, (δεν είμαι φαν της πολλής ζάχαρης!) και τα φτιαχνει η θεία μου με τα λεμόνια του κήπου μας.

Μιαμ - μιαμ!!! :)

Το γλυκο καρπούζι φτιάχνεται από το εξωτερικό μέρος του καρπου γιατι το κοκκινο μέρος του έχει αποτελειται απο τοσα σακχαρα και νερο που δεν ειναι σε θέση ουτε να βραστεί γιατι θα λιώσει αλλα ουτε και να κρατηθει πανω απο λιγες ημέρες γιατι θα ζαχαρώσει!!!

Το καρυδάκι ειναι ολόκληρο γιατι πολυ απλα αυτο που γίνεται γλυκο ειναι το πρωιμο σταδιο που βρισκεται επάνω στο δέντρο και δεν εχει αναπτυχθεί ολος ο καρπος.!!!

Οσο για το λεμόνι....no comments...Απλο γλυκο που εχει την ιδια συνταγη με το πορτοκάλι...Ακομα πιο ωραιο απο το λεμόνι ειναι το χοντρολέμονο που είναι γνωστο και σαν φράπα!!!
www.melokipos.com

Απ:ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ-ΤΑ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΟΚΙΜ 06 Φεβ 2007 12:53 #618

• Sitronella
  • Το Άβαταρ του/της Sitronella
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Διαχειριστής
  • Όλοι μπορούν να μαγειρέψουν!
  •  Συνταγές του χρήστη
Γλυκό καρπούζι έχω φάει και μου άρεσε πολύ. Αλλά έχω πετύχει και γλυκό από τη φλούδα και γλυκό από το κόκκινο μέρος του.
Γλυκό καρυδάκι επίσης έχω δοκιμάσει, αλλά δεν τρελλάθηκα. Καλό φυσικά, αλλά μέχρι εκεί.
Έχω δοκιμάσει και γλυκό μελιτζανάκι που φτιάχνει η πεθερά μου και παρότι ήμουν επιφυλακτική, εντέλει ήταν πολύ νόστιμο.
Το λεμόνι είναι φανταστικό.
Άλλο που δοκίμασα φέτος ήταν γλυκό από άνθη ιβίσκου. Ανάλφρο.
Γενικά το δύσκολο στα γλυκά του κουταλιού είναι νομίζω να πετύχεις το σιρόπι (στα σπιτικά εννοείται). Τώρα τελευταία όσα μου φέρνουν ή ζαχαρώνουν ή μουχλιάζουν...
Ελάτε να μοιραστούμε χάπια χαράς, ευτυχία συμπυκνωμένη σε μικρές δόσεις. Μια δόση απ' όλους αρκεί να φτιάξει την ημέρα μας!
www.hapiblog.gr/

Απ:ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ-ΤΑ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΟΚΙΜ 06 Φεβ 2007 13:13 #619

• Μαιρη
  • Το Άβαταρ του/της Μαιρη
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Φαγοπότης
B) :ohmy: :ohmy: :blink: B) :P Εχω φαει π[ριν πολλά χρόνια γλυκό καρότο το οποίο ήταν αρκετά άνοστο. Επίσης έχω φάει γλυκό μελιτζάνα από φλάσκες μελιτζάνες, από μία κυρία Πόντια. Ηταν υπέροχο.
Sitronella έγραψε:
Γλυκό καρπούζι έχω φάει και μου άρεσε πολύ. Αλλά έχω πετύχει και γλυκό από τη φλούδα και γλυκό από το κόκκινο μέρος του.
Γλυκό καρυδάκι επίσης έχω δοκιμάσει, αλλά δεν τρελλάθηκα. Καλό φυσικά, αλλά μέχρι εκεί.
Έχω δοκιμάσει και γλυκό μελιτζανάκι που φτιάχνει η πεθερά μου και παρότι ήμουν επιφυλακτική, εντέλει ήταν πολύ νόστιμο.
Γενικά το δύσκολο στα γλυκά του κουταλιού είναι νομίζω να πετύχεις το σιρόπι (στα σπιτικά εννοείται). Τώρα τελευταία όσα μου φέρνουν ή ζαχαρώνουν ή μουχλιάζουν...

Απ:ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ-ΤΑ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΟΚΙΜ 06 Φεβ 2007 13:25 #621

• melokipos
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Φαγοπότης
  •  Συνταγές του χρήστη
Sitronella έγραψε:

οταν ζαχαρωνουν η μουχλιαζουν 2 τινα συμβαινουν.
1ο τα αφησες εκτος ψυγειου.
2ο Ο κατασκευαστής τους δεν εχει βαλει τη σωστη αναλογια νερου-λεμονιου!!!
www.melokipos.com

Απ:ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ-ΤΑ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΟΚΙΜ 06 Φεβ 2007 13:27 #622

• melokipos
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Φαγοπότης
  •  Συνταγές του χρήστη
Μαιρη έγραψε:
B) :ohmy: :ohmy: :blink: B) :P Εχω φαει π[ριν πολλά χρόνια γλυκό καρότο το οποίο ήταν αρκετά άνοστο. Επίσης έχω φάει γλυκό μελιτζάνα από φλάσκες μελιτζάνες, από μία κυρία Πόντια. Ηταν υπέροχο.

Το καροτο πριν το κανεις γλυκο πρεπει να το βαλεις σε ζαχαροπλαστικο ασβεστη και το πρωτο βρασιμο του να γινει με μελι θυμαρισιο για να γλυκισει!!!<br><br>Η δημοσίευση επεξεργάστηκε από: melokipos, at: 2007/02/06 18:45
www.melokipos.com

Απ:ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ-ΤΑ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΟΚΙΜ 06 Φεβ 2007 16:40 #626

• soyla
  • Το Άβαταρ του/της soyla
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Φαγοπότης
ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΚΑΣΤΑΝΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ!ΤΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑΣΙΟ,ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΜΕ ΑΡΙΔΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ ΗΤΑΝ ΩΡΑΙΑ.ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΚΑΛΑΚΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ΓΙΑΥΤΟ, ΝΑΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΤΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΜΙΚΡΗ ΤΟ ΕΚΡΙΒΕ ΓΙΑΤΙ ΗΜΟΥΝ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΦΑΩ ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΖΟ!!! ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΑΝΤΖΑΚΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΕΓΩ ΗΤΑΝ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΕΤΥΧΕΙ! ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΑΝΑΕΦΤΙΑΞΑ ΕΓΩ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ:P ΕΙΜΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΓΛΥΚΑΣΤΟΥ!

γενέθλια χρηστών

cherry@ έχει γενέθλια σήμερα (18.05.1962), elenikolas έχει γενέθλια σήμερα (18.05.1974), Giota Koutsiana έχει γενέθλια σήμερα (18.05.1968), tsoyrekaki έχει γενέθλια σήμερα (18.05.1975), vaevictis έχει γενέθλια σήμερα (18.05.1989), ΜΙΤΣΟΥΚΟ έχει γενέθλια σε 1 ημέρα (19.05.2010), Fairilia έχει γενέθλια σε 2 ημέρες (20.05.1989)
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.539 δευτερόλεπτα