Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Ελιές

Απ:Ελιές 15 Δεκ 2006 02:04 #210

  • MARA!
  • Το Άβαταρ του/της MARA!
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Συντονιστής
  • ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΓΗ ΝΑ ΚΑΤΕΒΩ!!!
  • Δημοσιεύσεις: 4961
  •  Συνταγές του χρήστη
:dry: sitronella τι να πω.δε νομιζω οτι πρεπει να αλλαζεις το νερο καθε μερα.οταν ειναι ετοιμες οι ελιες τις αφηνεις μεσα στην αλμη τους[στο βαρελακι]απλα βαζεις σε ενα μπολακι μερικες και τις εχεις στο ψυγειο σου.οι ελιες σου ειναι καλαμων?μονο των καλαμων χαραζουνε και τους βαζουν λαδι.
Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ!!

mylittlefairybook.blogspot.gr/
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:Ελιές 15 Δεκ 2006 13:15 #211

  • Sitronella
  • Το Άβαταρ του/της Sitronella
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Διαχειριστής
  • Δημοσιεύσεις: 4463
  •  Συνταγές του χρήστη
Μάλλον αυτό έπρεπε να πω πρώτο πρώτο.
Ναι οι ελιές μου είναι Καλαμών (μια που μένω στην Καλαμάτα :P !)
Σας έχω πρήξει το ξέρω, αλλά εδώ τις κάνουν όλοι χαραχτές και ξυδάτες και εμένα δεν μου αρέσουν ξυδάτες (και βαριέμαι το χάραγμα :blush: ).
Δεν βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι αυτά, τα βλέπουμε όπως είμαστε εμείς - Anais Nin
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:Ελιές 15 Δεκ 2006 17:33 #214

  • τσιγαρο
  • Το Άβαταρ του/της τσιγαρο
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ερασιτέχνης μάγειρας
  • Οτι μυριζει, καιγεται!
  • Δημοσιεύσεις: 235
  •  Συνταγές του χρήστη
Σε πεντε κιλα νερο βαζουμε 1 κιλο χοντρο αλατι το οποιο ανακατευουμε καλα. Αλλοι προσθετουν και ενα ποτηρι χυμο λεμονι, η' 1-2 μπουκαλι/α ξυδι..
Καλο ειναι να ριξουμε και μπολικο λαδι ετσι ωστε να καλυφτει η επιφανεια της αλμης.
Μεσα στην αλμη, βαζουμε θυμαρι, φυλλα δεντρολιβανου και ενα ειδος θαμνου που βρισκουμε στις παραλιες (δεν θυμαμαι την ονομασια του)
Καποιοι αλλοι, για να σφιξουν οι ελιες, τις βουτουν μεσα σε ασβεστονερο. Δεν το συνιστω....
Πριν κανουμε την αλμη, βαζουμε τις ελιες σε πολυ νερο για 7 μερες, τις στραγγιζουμε, και τις ξανατοποθετουμε αλλες 7 μερες σε νερο για να φυγει η πικραδα.
Περισσοτερα, οταν αξιωθω να βρω τις σημειωσεις μου :-(

Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:Ελιές 19 Δεκ 2006 16:54 #226

  • τσιγαρο
  • Το Άβαταρ του/της τσιγαρο
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ερασιτέχνης μάγειρας
  • Οτι μυριζει, καιγεται!
  • Δημοσιεύσεις: 235
  •  Συνταγές του χρήστη
Για αγουρες ελιες (πρασινες) τσακιστες κανουμε το εξης:
Για εφτα (7) μερες τις τοποθετουμε σε νερο (αφου τις εχουμε τσακισει) το οποιο αλλαζουμε καθημερινα....
Μετα τις τοποθετουμε σε αλμη, η οποια περιεχει σε πεντε λιτρα νερο 1 κιλο χοντρο αλατι το οποιο ανακατευουμε καλα εως οτου αυτο διαλυθει...
Μεσα θα βαλουμε θυμαρι, φυλλα δαφνης, και φυλλα δενδρολιβανου.
Το κλεινουμε με καπακι. Εγω προτεινω να βαλετε και λαδι, ετσι ωστε να καλυφθει η επιφανεια για να μη σας χαλασουν...

Για τις ωριμες ελιες. την επομενη φορα :-/

Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:Ελιές 24 Ιαν 2007 23:52 #483

  • sotra
  • Το Άβαταρ του/της sotra
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Φαγοπότης
Γειά σας.Ειμαι καινούργιος στό forum.Μπορει κάποιος να μου δώσει τήν ακριβή αναλογία νερού και αλατιού οπως καί
για να τίς κάνω ξυδάτες πότε βάζω τό ξύδι και σε ποιά αναλογία με το νερό;Μιλάω γιά μαυρες ελιές.Χρειάζονται και χαράκωμα,έτσι;Ευχαριστώ εκ των προτέρων:laugh:
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:Ελιές 25 Ιαν 2007 11:25 #485

  • Sitronella
  • Το Άβαταρ του/της Sitronella
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Διαχειριστής
  • Δημοσιεύσεις: 4463
  •  Συνταγές του χρήστη
Θα σου πω ακριβώς τι έκανα εγώ εντέλει:
Χάραξα τις ελιές. Τις έβαλα σε νερό και το άλλαζα 2 φορές τη μέρα για 20 μέρες (μέχρι να ξεπικρίσουν).
Μετά άδειασα το νερό και τις έβαλα για 2 μέρες σε χοντρό αλάτι. Μετά θέλουν καλό καλό πλύσιμο (ίσως να τις αφήσεις πάλι σε νερό για καμιά ώρα, να το αλλάξεις και ξανά για καμιά ώρα - εγώ απλώς τις ξέπλυνα όπως μου είχαν πει και έγιναν λύσσα).
Φτιάχνεις άλμη. Βάζεις σε κατσαρόλα 5 λίτρα νερό, 2φλ. αλάτι, ό,τι αρωματικό θέλεις (φλούδες πορτοκαλιού, κλαδάκια ρίγανης, δάφνη, μπαχάρι κλπ κλπ)και ένα φλ. ξύδι (εγώ δεν έβαλα μόνο 1 κ.σ. ξύδι γιατί δεν τις ήθελα ξυδάτες) και τα αφήνεις να σιγοβράσουν για μισή ώρα περίπου. Μετά αφήνεις την άλμη να κρυώσει τελείως, βάζεις 1-2 φλ. λάδι μέσα, ανακατεύεις και βάζεις βάζα με ελιές και την άλμη.
Οι δικές μου έγιναν πολύ νόστιμες, αλλά όπως είπα κάπως αλμυρές. Γι'αυτό λέω και να ξεπλυθούν καλύτερα μετά από τις 2 μέρες χοντρού αλατιού.
Δεν βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι αυτά, τα βλέπουμε όπως είμαστε εμείς - Anais Nin
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

γενέθλια χρηστών

Angi_Chr έχει γενέθλια σήμερα (04.08.1970), elesta2 έχει γενέθλια σήμερα (04.08.1988), ellli έχει γενέθλια σήμερα (04.08.1979), innesa έχει γενέθλια σήμερα (04.08.1988), irene_maragou έχει γενέθλια σήμερα (04.08.1969), irenitsa έχει γενέθλια σήμερα (04.08.1975), KONSTANTZA έχει γενέθλια σήμερα (04.08.1983), leontokardos έχει γενέθλια σήμερα (04.08.1974), nagia.biol έχει γενέθλια σήμερα (04.08.1986), niki9095 έχει γενέθλια σήμερα (04.08.1968), Pigi έχει γενέθλια σήμερα (04.08.1980), profit1986 έχει γενέθλια σήμερα (04.08.1986), tonialex έχει γενέθλια σήμερα (04.08.1983), vaykon έχει γενέθλια σήμερα (04.08.1974), εφητζμ έχει γενέθλια σήμερα (04.08.1991), amalia.ath έχει γενέθλια σε 1 ημέρα (05.08.1982), annmar έχει γενέθλια σε 1 ημέρα (05.08.1961), chiotissa έχει γενέθλια σε 1 ημέρα (05.08.1963), eriles έχει γενέθλια σε 1 ημέρα (05.08.1992), g,[email protected] έχει γενέθλια σε 1 ημέρα (05.08.1965)
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.227 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ