Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Φουαγκρά

Φουαγκρά 12 Ιαν 2011 15:37 #514065

  • KONTINOS
  • Το Άβαταρ του/της KONTINOS
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Φαγοπότης
  • asxetos
  • Δημοσιεύσεις: 4
Λοιπον, μου εφεραν φουαγκρα γιατι νομιζαν οτι ειναι η πιο καλη εναλλακτικη στο γερμανικο Leberwurst που ξερουν οτι τρωω και εδω δεν εχει. Υπαρχει τροπος να το αραιωσω καπως να μην ειναι τοσο σκληρο και συμπαγες?
Τελευταία διόρθωση: 12 Ιαν 2011 17:13 από MAGEIRISSA. Αιτία: διόρθωση τίτλου
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Φουαγκρά 12 Ιαν 2011 16:47 #514114

  • KΡΙΣΤΑ
  • Το Άβαταρ του/της KΡΙΣΤΑ
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Θεός της μαγειρικής
  • Η σιωπή, δεν κάνει ποτέ γκάφες...και εγώ αρνούμαι να σωπάσω...
  • Δημοσιεύσεις: 12451
  •  Συνταγές του χρήστη
Αχ...ΚΟΝΤΙΝΕ...ΚΟΝΤΙΝΕ !!! Να ΄ξερες πόσο με "κεντρίζουν" τα λόγια σου...

Κατ΄ αρχήν, καλώς ήρθες στην παρέα μας... :)

Κοιτάζω αυτά που έχεις γράψει και προσπαθώ να σκεφτώ (με τα ελάχιστα που ξέρω, γενικότερα)...τί σχέση έχει το Leberwurst...με το φουά γκρα ;

Το γερμανικό αλλαντικό, που λες, δεν φτιάχνεται από χοιρινό ; Λάθος κάνω ; Έχει και συκώτι "μέσα του" ;

Μοιάζει το Leberwurst...με το φουά γκρα ; Κατά ποίον τρόπο ;

Αν μοιάζουν...έχω διαπράξει...τέτοια αμαρτία (και κυριολεκτώ μιας και είμαι "ταγμένη", φανατικά, κατά του φουά γκρα) που δεν θα μου το συγχωρήσω. Έχω δοκιμάσει απ΄ αυτό το γερμανικό αλλαντικό που αναφέρεις...

Για πες μου εσύ τώρα, αν το θες, τί σχέση έχουν αυτά τα δυο...μεταξύ τους ;

Και εγώ, σε αντάλλαγμα, μπορώ να σου πω...πως ν΄ αραιώσεις το σιρόπι στα μελομακάρονα...αν σου βγει πολύ "σφιχτό"...
Mea culpa
Τελευταία διόρθωση: 12 Ιαν 2011 17:13 από MAGEIRISSA. Αιτία: διόρθωση τίτλου
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Φουαγκρά 12 Ιαν 2011 17:30 #514205

  • Ζουζουνελ
  • Το Άβαταρ του/της Ζουζουνελ
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Σεφ
  • Ειμαστε αυτο που σκεφτομαστε
  • Δημοσιεύσεις: 1965
  •  Συνταγές του χρήστη
KΡΙΣΤΑ ισως να εχει δικιο ο ΚΟΝΤΙΝΟΣ ως προς την σύσταση του αλαντικου που αναφερει δες εδω στη wikipedia πως το αναφερει!de.wikipedia.org/wiki/Leberwurst
Και εγω μαζι σου ως προς το φουαγκρα !!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Φουαγκρά 12 Ιαν 2011 18:14 #514348

  • tt2
  • Το Άβαταρ του/της tt2
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Βοηθός Μάγειρα
  • Δημοσιεύσεις: 510
  •  Συνταγές του χρήστη
leber στα γερμανικα είναι το συκωτι

τωρα να κάνεις το φουα γκρα λουκάνικο κομματάκι δύσκολο μου φαίνεται!!!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Φουαγκρά 12 Ιαν 2011 18:18 #514363

  • ggr
  • Το Άβαταρ του/της ggr
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ασημένιο πιρούνι
  • Δημοσιεύσεις: 977
  •  Συνταγές του χρήστη
Όπως γράφει η ΚΡΙΣΤΑ (και σίγουρα θα γνωρίζει ο KONTINOS, μια και του αρέσει τόσο), το Leberwurst έχει τόση σχέση με το φουά γκρα (foie gras) όσο ένα ζευγάρι παπούτσια από δέρμα κροκοδείλου με ένα άλλο από καστόρι. Ή ένα παλτό vison με ένα δερμάτινο από την Τουρκία (συνήθως από κοιλιά προβάτου).
Από δέρμα και τα τέσσερα, οποία διαφορά όμως μεταξύ τους .....

Έτσι και το Leberwurst (λουκάνικο (wurst) από χοιρινό –συνήθως– , αλλά κάποτε και μοσχαρίσιο συκώτι (leber) έχει την ίδια σχέση με το περίφημο, πανάκριβο, πλην όχι και τόσο “εύκολο” σαν γεύση –ιδιαίτερα σε εμάς τους Έλληνες που, ε, δεν το έχουμε συνηθίσει και από τα παιδικά μας χρόνια– κατασκεύασμα από συκώτι, σκασμένης στο (και από το) φαγητό, πάπιας ή χήνας.

Ειπωμένα αυτά, παραμένει το ερώτημα : Και πως μπορούμε να κάνουμε αυτή τη συμπαγή και λιπαρή μάζα πιο εύκολη να κατέβει κάτω ; Αυτό δεν θέλεις βρε KOnTINOS ?

Λοιπόν, αν μου υποσχεθείς έναν κότινο, να τον φορέσω στο κεφάλι και να περιφέρομαι εδώ μέσα (εκεί να δεις λύσσα κάτι “Θεοί της μαγειρικής”, εκεί να δεις φτυάρι που έχει να πέσει ..... ), θα σου κάνω μία-δύο προτάσεις. Την μία τώρα, την άλλη (εάν βρω κάτι σχετικό) αργότερα.

Η πρώτη, λοιπόν, είναι να κάνεις (και) με το φουά γκρα, ένα Leberwurst. Χρησιμοποίησε κιμά από χοιρινό (σπάλα και κάποιο άπαχο κομμάτι, σε σχέση 2 προς 1 μεταξύ τους και και τα δύο μαζί σε σχέση 4 προς 1 με το φουα γκρα (σε απλά ελληνικά, εάν είναι 75 ηρ. το φουά γκρα, βάλε 300 γρ. κιμά, από τα οποία τα 100 γρ θα είναι άπαχο κομμάτι και τα 200 ητ από σπάλα). Ο κιμάς να είναι πολύ καλά ψιλοκομμένος. Ρίξε τις δύο ποσότητες κιμά σε μία λεκανίτσα, πρόσθεσε και το φουά γκρα, αρχικά κομμένο σε μικρότερα κομμάτια και στη συνέχεια το ενσωματώνεις με τον κιμά, πατώντας το με ένα πιρούνι να διαλυθεί και να ενωθεί με το ψιλοκομμένο κρέας.

Στη συνέχεια διάλεξε μία συνταγή για λουκάνικα (απλούστατες, εφ όσον βρεις το έντερο μέσα στο οποίο θα “φυλακίσεις τα υλικά σου και έχει υπομονή (ή μηχάνημα) για να το γεμίσεις)”). Θα χρειασθείς και άλλα υλικά, κυρίως αρωματικά (σκόρδο, πορτοκάλι, δάφνη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, καυτερή πιπερίτσα, κλπ, κλπ), αλλά θα έχεις φτιάξει το δικό σου, ιδιαίτερο Leberwurst.

Τον “κότινο” , KOnTINΕ, και έρχεται και η δεύτερη λύση (και από “λύσσα”, θα αστράψει το internet.

Την καλησπέρα μου
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Φουαγκρά 13 Ιαν 2011 08:17 #514626

  • KΡΙΣΤΑ
  • Το Άβαταρ του/της KΡΙΣΤΑ
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Θεός της μαγειρικής
  • Η σιωπή, δεν κάνει ποτέ γκάφες...και εγώ αρνούμαι να σωπάσω...
  • Δημοσιεύσεις: 12451
  •  Συνταγές του χρήστη
Άρα απ΄ ό,τι κατάλαβα, κορίτσια μου, (tt2 και Zoυζουνέλ) το Leberwurst έχει συκώτι, "μέσα του"... :)

Τα λόγια του ggr μας, όμως, είναι παρήγορα. Έχει λουκάνικο χοιρινό και ενίοτε συκώτι μοσχαριού και όχι χήνας, απ΄ ό,τι διαβάζω σ΄ αυτά που είπε. Οπότε αυτό που είχα γευτεί...δεν θα με οδηγήσει στην κόλαση (άλλα μπορεί, μα όχι το συγκεκριμένο)...

Απ΄ ό,τι βλέπω, όμως, ο καλός μας ggr...θα δώσει και δεύτερη συνταγή...για το πως θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το φουά γκρα (σου)...

Να ΄χα ένα αστροπελέκι...να το ρίχνω...σαν Θεός που είμαι. Α...ρε...και να ΄χα ένα...

Τέτοιο Θεό...χωρίς κανένα "όπλο" στα χέρια του...δεν έχω ξαναδεί !!! :blush:
Mea culpa
Τελευταία διόρθωση: 13 Ιαν 2011 09:04 από KΡΙΣΤΑ.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Φουαγκρά 13 Ιαν 2011 09:04 #514631

  • Ermioni
  • Το Άβαταρ του/της Ermioni
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Σεφ
  • Δε σ’ αγαπώ επειδή μ’ αγαπάς ,μα γιατί με κρατάς σε τροχιά παραδείσου...Ό,τι αξίζει πονάει...
  • Δημοσιεύσεις: 1101
  •  Συνταγές του χρήστη
καλημερα
εγω να πω στον φιλο κοντινο πως λεμπερβουρστ φερνει το λιντλ σε βαζακι.οχι παντα αλλα φερνει!
``Το δικαίωμα σας να ομιλείτε
δεν περιλαμβάνει και την υποχρέωση μας
να σας πάρουμε στα σοβαρά!!!``



Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Φουαγκρά 16 Ιαν 2011 11:35 #516809

  • FRANCINE
  • Το Άβαταρ του/της FRANCINE
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Φαγοπότης
  • Δημοσιεύσεις: 76
  •  Συνταγές του χρήστη
Αγαπητοί φίλοι,
διαβάζοντας τα παραπάνω έχω την εξής απορία... Γιατί να καταστρέψουμε ένα εξαιρετικό (για μένα) έδεσμα όπως το φουγκρά, προκειμένου να φτιάξουμε ένα τύπου γερμανικό λουκάνικο.
Αμαρτία!
Αν αναλογιστούμε επίσης ότι το αυθεντικό φουαγκρά έχει τσουχτερή τιμή, τότε καλύτερα να το αφήσουμε στην ησυχία του.
Εξάλλου το φουγκρά είναι "έτοιμο" προς βρόση ντελικατέσσεν. Ας μην πάει χαμένο λοιπόν για να φτιαχτεί κάτι που δεν φτιάχνεται στην ουσία με φουγκρά (συκώτι χήνας ή πάπιας).
Κρίμα είναι... απολαύστε το όπως του αξίζει με λευκό κρασί ως ορεκτικό!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Φουαγκρά 16 Ιαν 2011 11:41 #516812

  • tzoulitsa
  • Το Άβαταρ του/της tzoulitsa
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Θεός Του Forum
  • αρνουμαι να ανησυχω
  • Δημοσιεύσεις: 103068
  •  Συνταγές του χρήστη
θα συμφωνήσω εν μερει με την francine,ειναι ως έχει εξαιρετικό και δεν εχει αναγκη να το κάνουμε κάτι άλλο,αλλά το λεβερμπουστ θεωρω οτι δεν ειναι απαγορευτικό στην τιμή και εξ'αλλου είματε και σάιτ μαγειρικής που πειραματιζόμαστε στις νέες γεύσεις!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
  • Σελίδα:
  • 1

γενέθλια χρηστών

trinity29 έχει γενέθλια σήμερα (23.04.1976), glikoula έχει γενέθλια σε 1 ημέρα (24.04.1973), korina έχει γενέθλια σε 1 ημέρα (24.04.1971), mariagr73 έχει γενέθλια σε 1 ημέρα (24.04.1973), Φιλικός έχει γενέθλια σε 1 ημέρα (24.04.1959)
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.367 δευτερόλεπτα