Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Μανιτάρια

Απ: μανιτάρια 27 Σεπ 2010 12:27 #463443

  • pperisteri
  • Το Άβαταρ του/της pperisteri
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Φαγοπότης
  • Δημοσιεύσεις: 8
Μανιτάρια βολίτες

Καλησπερα σε ολους!!θελω τα φωτα σας. Μου εφεραν απο τα γρεβενα ενα κιλο απο αυτα τα μανιταρια(τα οποια ηταν κ πανακριβα!!!).εψησα τα μισα συμφωνα με τις οδηγειες της κυριας που τα πολυλουσε. Σκετα χωρις τιποτα. κ βγηκαν.... ΑΠΑΙΣΙΑ!!!! :woohoo: Πρωτη φορα στη ζωη μου πεταω φαγητο. Μυριζαν ασχημα.Ειχαν μια υφη σαν κρεμα κ πολυ πολυ ασχημη γευση. Πριν καταστρεψω κ τα υπολοιπα μανιταρια εχει κανεις καμια συμβουλη για το πως να τα μαγειρεψω? Ειναι οντως ετσι η υφη τους? Ευχαριστω προκαταβολικα.
Τελευταία διόρθωση: 27 Σεπ 2010 17:05 από xaroula. Αιτία: συγχωνευση+διορθωση τιτλου
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Μανιτάρια 02 Απρ 2011 13:48 #564508

  • ΟΡΦΕΑΣ
  • Το Άβαταρ του/της ΟΡΦΕΑΣ
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Φαγοπότης
  • Δημοσιεύσεις: 3
Γειά σας !!!θα ήθελα κάποιες πληροφορίες γιά τα μανιτάρια ,ΟΧΙ κονσέρβας :1ον)τα πλένουμε πριν ασχοληθούμε μαζί τους ;;;2ον)αν ΝΑΙ ,υπάρχει περιορισμός στο είδος ;;;δηλ.αν είναι μικρά ή μεγάλα κ.ά.3ον)είδα στις συνταγές ότι πάντα τα τσιγαρίζουμε, μπορούμε να τα φάμε και ωμά ;;;πότε και πως ;;;Συγνώμη γιά τις πολλές ερωτήσεις μου αλλά μου αρέσουν πολύ και τώρα πρώτη φορά θα ασχοληθώ μαζί τους !!!Ευχαριστώ γιά το ενδιαφέρον σας και τις απαντήσεις !!!
Τελευταία διόρθωση: 02 Απρ 2011 20:58 από MAGEIRISSA. Αιτία: κεφαλαία γράμματα τίτλου
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ 02 Απρ 2011 13:52 #564512

  • tzoulitsa
  • Το Άβαταρ του/της tzoulitsa
  • ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΡΑ
  • Θεός Του Forum
  • αρνουμαι να ανησυχω
  • Δημοσιεύσεις: 115385
  •  Συνταγές του χρήστη
σαν τί;
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Μανιτάρια 02 Απρ 2011 16:52 #564700

  • kristallenia
  • Το Άβαταρ του/της kristallenia
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Σεφ
  • η ελπίδα πεθαίνει τελευταία
  • Δημοσιεύσεις: 1976
  •  Συνταγές του χρήστη
εγω περνω 2 ειδων μανιταρια τα πλευρωτους και τα ασπρα που ειναι και τα πιο κοινα. αρκετα συχνα συναντω και τα πορτομπελο που ειναι σαν τα ασπρα τα μικρα αλλα αυτα ειναι καφετι και πιο μεγαλα. τα μανιταρια, δεν ξερω αν κανω σωστα, εγω τα πλενω. Προσωπικα δεν τα εχω φαει ποτε ωμα αλλα ουτε και παντα τσιγαριστα. υπαρχουν πολλες συνταγες που αναλογα το ειδος γινονται γεμιστα στη σχαρα κ.α που τρωγονται ευχαριστα χωρις να ειναι μερος μιας σάλτσας ή κάποιας συνταγης.βεβαια εχω αντιληφθει οτι καθε ειδος μανιταριου εχει και τη δικη του γευση. Τα πλευρωτους λατρευω να τρωω ολοκληρα σωταρισμενα σε αντικολλητικο τηγανακι, σβησμενα με κρασι λευκο και με μπολικο αλατοπιπερο και ανιθο..τα κοινα μανιταρια τα βαζω σε πολλες συνταγες σαν προσθετο υλικο. απο πιτσες, σουφλε, σαλτσες μακαρονιων...η γευση τους ειναι διαφορετικη αν τα φας ολοκληρα σε σχεση με τα πλευρωτους. ελπίζω να σε βοηθησα εστω και λιγο.. παρακατω εχω καποια στοιχεια που ελπιζω να σε βοηθησουν λιγο παραπανω.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Τα μανιτάρια είναι πανάρχαιοι οργανισμοί, αφού βρέθηκαν απολιθώματα που χρονολογούνται στα 400 εκατομμύρια πριν από την εποχή μας. Στην αρχαία Αίγυπτο απεικονίσεις μανιταριών στόλιζαν τους τάφους των Φαραώ. Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι τα θεωρούσαν ως εκλεκτή τροφή, ισάξια των θεών. Γνωστές ήταν όμως και οι θεραπεύτηκες τους ιδιότητες, αλλά και οι ψυχοτρόπες και παραισθησιογόνες ιδιότητες κάποιων μανιταριών που σήμερα πιστεύουμε ότι χρησιμοποιούνταν σε τελετές του αρχαίου κόσμου.

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ
Οι μύκητες αποτελούν μια πολυάριθμη ομάδα οργανισμών που συγκροτούν σήμερα ένα δικό τους βασίλειο fungi. Επειδή στερούνται χλωροφύλλης, αδυνατούν να συνθέσουν οργανικές ενώσεις. Είναι ετερότροφοι οργανισμοί και παίρνουν τις απαραίτητες οργανικές ενώσεις από ζωντανούς παράσιτα ή νεκρούς οργανισμούς σαπρόφυτα.
Το μανιτάρι είναι το ορατό μέρος του οργανισμού καρπόσωμα που βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια του υποστρώματος. Το μη ορατό σώμα θαλλός, ζει αρκετά χρόνια ενώ το μανιτάρι από λίγες ώρες έως ημέρες, εξαιρουμένων ελαχίστων περιπτώσεων. Παράγουν τεράστιες ποσότητες σπορίων.

Ο ΒΙΟΤΟΠΟΣ ΤΟΥΣ
Φυτρώνουν σχεδόν παντού, ιδιαίτερα εκεί που υπάρχουν δάση: πάνω και κάτω από το έδαφος, σε άμμο, πάνω σε πέτρες, σε τσιμέντο ή ασβέστη, σε σάπια φυτικά υπολείμματα, σε κουκουνάρια, κορμούς δέντρων, σε κοπριά, σε τόπους που έχουν πρόσφατα καεί κλπ. Ιδανικοί βιότοποι είναι αυτοί που είναι όσο το δυνατόν απάτητοι, έχουν υψηλή υγρασία, ελάχιστο ήλιο, δάση, ρέματα ή κοιλάδες.


ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Τα δηλητηριώδη μανιτάρια περιέχουν τοξικές ουσίες που προκαλούν βλάβη στα κύτταρα του σώματος, στο συκώτι, στα νεφρά και την καρδιά. Η δηλητηρίαση κυμαίνεται από ελαφρά διαταραχή στομάχου μέχρι και θάνατο, ανάλογα με το είδος του μανιταριού, την ποσότητα και τον οργανισμό του ατόμου. Οι τοξίνες επηρεάζουν το κεντρικό νευρικό σύστημα και προκαλούν εφίδρωση, σπασμούς, παραισθήσεις, κατάθλιψη και κώμα. Στο γαστρεντερικό σύστημα προκαλείται ναυτία, εμετός, διάρροια και κοιλόπονος. Τα συμπτώματα μπορούν να εμφανιστούν από 1-48 ώρες μετά την κατανάλωση. Η καλύτερη μέθοδος να ξεχωρίσει κανείς τα φαγώσιμα από τα ακατάλληλα είναι να απευθυνθεί σε έναν ειδικό που γνωρίζει όλα τα χαρακτηριστικά τους.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ
- Να αποφεύγεται η κατανάλωση μανιταριών της φύσης, εκτός εάν είμαστε εντελώς σίγουροι ότι είναι εδώδιμα.
- Να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τα εδώδιμα από τα δηλητηριώδη μανιτάρια πηγαίνοντας με έναν έμπειρο γνώστη κι όχι συμβουλευόμενοι φωτογραφίες.
- Δεν υπάρχει αντίδοτο σε περίπτωση δηλητηρίασης.
- Αν μαζέψαμε μανιτάρια και έχουμε την παραμικρή αμφιβολία για μερικά, δεν πρέπει να τα καταναλώνουμε.
- Μερικά μανιτάρια είναι δυνατό να προκαλέσουν δηλητηρίαση όταν η κατανάλωση τους συνοδεύεται από οινοπνευματώδη ποτά.
- Αν έχετε φάει δηλητηριασμένα μανιτάρια, προσπαθήστε να κάνετε εμετό μέσα σε μια ώρα μετά την κατανάλωση τους, πριν να απορροφηθούν οι τοξίνες από τον οργανισμό.
- Το μάζεμα μανιταριών με "χτενιά" απαγορεύεται και εξάλλου καταστρέφει το περιβάλλον.
- Με το μαγείρεμα οι τοξίνες δεν εξαφανίζονται.

RUSSULA DELICA (ΑΣΠΡΟΜΑΝΙΤΑΡΟ)


Φυτρώνει κατά ομάδες σε δάση. Είναι από τα κοινά κυπριακά μανιτάρια. Είναι φαγώσιμο, εντούτοις λέγεται ότι υπολείπεται των άλλων σε ποιότητα (προσωπικά το μαγείρεψα ελαφρώς με τρεις τρόπους: τηγανητό με ξύδι, με αυγά, με κοτόπουλο και curry και το θεωρώ σπουδαίο).
Το καπέλο του έχει διάμετρο 10-15cm, αρχικά κυρτό, ακανόνιστα κοίλο ή χωνιόμορφο αργότερα, λευκό. Η περίμετρος είναι κυματιστή ή λοβωτή, έντονα γυριστή για αρκετό διάστημα, αδιαφανής. Τα ελάσματα είναι σχετικά αραιά, σκληρά, ακουμπούν πλατιά ή κατεβαίνουν λίγο στο πόδι. Το πόδι έχει διαστάσεις 3-5,5 x 2-3cm, σχεδόν κυλινδρικό, σκληρό και συμπαγές αρχικά, γυμνό και γυαλιστερό τελικά, λευκό ή με ωχροκαφετιές περιοχές στη βάση. Σάρκα σκληρή, λευκή, με μυρωδιά φρούτου αρχικά και απαλή γεύση. Το ξεχωρίζουμε διότι έχει εμφάνιση όπως του "κοκκινομανίταρου" και έχει ιδιαίτερα σκληρή σάρκα.

LACTARIUS DELICIOSUS (ΚΟΚΚΙΝΟΜΑΝΙΤΑΡΟ)


Είναι μανιτάρι που συναντάμε συνήθως κατά ομάδες, μερικές φορές σχηματίζοντας κύκλους ή σειρές, κυρίως σε δάση κωνοφόρων. Είναι συνηθισμένο στην Κύπρο, φαγώσιμο και ιδιαίτερα νόστιμο. Το καπέλο έχει διάμετρο 6-12cm. Αρχικά είναι κυρτό και αργότερα γίνεται κοίλο. 'Εχει ωχροπορτοκαλιές και καφοκοκκινωπές χρωματιστές ζώνες. Τα ελάσματα είναι πυκνά, πορτοκαλιά που ακουμπούν στο πόδι. Η σάρκα είναι σκληρή, πορτοκαλοκίτρινη με μυρωδιά φρούτου. Όταν κοπεί, σε 10' γίνεται πορτοκαλοκόκκινη, αργότερα κόκκινη και σε 24 ώρες πρασινωπή. Συγχρόνως, εκκρίνει γαλακτώδη χυμό με χρώμα καροτί. Το πόδι έχει ύψος 3-7cm και διάμετρο 1,5-2, cm. Έχει ίδιο χρώμα με το καπέλο με βαθύχρωμα λακκάκια και λευκωπό μυκήλιο στη βάση. Αρχικά είναι συμπαγές και αργότερα γίνεται κούφιο.
Κλειδιά για την αναγνώριση του είναι το έντονο πορτοκαλί του χρώμα, τα λακκάκια στο πόδι, η απουσία τριχώματος στο καπέλο, το γεγονός ότι εκκρίνει καροτί γάλα και ότι πρασινίζει όπου πληγωθεί (ιδίως στα ελάσματά του).
Τα μανιτάρια σωσίες του είναι το τοξικό Lactarius Torminosus που είναι εύκολο να το ξεχωρίσουμε και το Lactarius Deterimus που τρώγεται μεν, είναι κατώτερης όμως ποιότητας και δύσκολα ξεχωρίζεται από το "κοκκινομανίταρο".

Μανιτάρι Εδωδιμότητα Βιότοπος Ενδεικτικές Τοποθεσίες Κοκκινομανίταρο (Lactarius Deliciosus)
Φαγώσιμο, πολύ νόστιμο, ιδιαίτερα στη σχάρα. Πευκοδάση κάτω από πεύκα, λατζιές, περνιές, ξυσταρκές, αντρουκλιές .Ασπρομανίταρο (Russula Delica) Φαγώσιμο, νόστιμο όταν γίνει ξιδάτο ή τηγανητό. Πευκοδάση συνήθως κάτω από πεύκα, λατζιές, περνιές. Αναθρήκας (Pleurotus Eryngii) Φαγώσιμο, πολύ νόστιμο, ιδιαίτερα στη σχάρα. Στις ρίζες των φυτών αναθρήκας, με τις οποίες συμβιώνει. Σ Φαγώσιμο, πολύ νόστιμο. Μαγειρεύεται όπως το κοινό λευκό μανιτάρι της αγοράς. Φυτρώνει κυρίως σε λιβάδια. Κλήρου, Γυαλιά, Πόλις Χρυσοχούς, Ακρωτήρι κ.ά. Αμανίτης (Amanita Ovoidea) Φαγώσιμο, μέτριας αξίας. Καλύτερο ανάμικτο με άλλα συστατικά.



LACTARIUS TORMINOSUS (ΛΑΚΤΑΡΙΟΣ Ο ΔΥΣΕΝΤΕΡΙΚΟΣ, ΜΑΛΛΙΤΣΗΣ, ΞΥΣΤΑΡΟΜΑΝΙΤΑΡΟ)


Το συγκεκριμένο μανιτάρι, προσωπικά, το συνάντησα σε όλες τις περιπτώσεις κάτω από θάμνους "ξυσταρκάς", ωστόσο, θεωρείται ότι φυτρώνει κατά ομάδες σε δάση πλατύφυλλων και ιδιαίτερα σημύδας. Είναι τοξικό και προκαλεί γαστρεντερικά προβλήματα κι επομένως, δεν τρώγεται.
Το καπέλο έχει διάμετρο 4-12cm, αρχικά κυρτό, κοίλο αργότερα, ξερό και θαμπό σε ξηρό καιρό, ελαφρώς κολλώδες σε συνθήκες υγρασίας, τριχωτό, ωχρορόδινο προς πορτοκαλί. Η περίμετρος είναι γυριστή για αρκετό διάστημα με πυκνές λευκωπές τρίχες μήκους 5 χιλ. περίπου. Τα ελάσματα είναι πυκνά, κρεμ με ρόδινους τόνους, κατερχόμενα. Το πόδι έχει 2,5-5,5 x 1-2cm με λεπτότερη ή πλατύτερη βάση, συμπαγές αρχικά, κούφιο, αργότερα, λευκοκρέμ με ρόδινους τόνους στην κορυφή, παχνώδες, μερικές φορές με σποραδικά λακκάκια. Η σάρκα του είναι συνεκτική και σκληρή, λευκωπή, με έντονη μυρωδιά αχλαδιού και στυφή καυστική γεύση. Αν κοπεί, εκκρίνει λευκό, στυφό και καυστικό γαλακτώδες χυμό.
Κλειδιά για την αναγνώριση του είναι το τρίχωμα του, το λευκό καυστικό γάλα που εκκρίνει όταν πληγωθούν τα ελάσματα του και σε σύγκριση με το "κοκκινομανίταρο" τα ελάσματα του έχουν πιο ανοικτό προς ρόδινο χρώμα.

PLEUROTUS ERYNGII (ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΘΡΗΚΑΣ)


Ονομάζεται μανιτάρι της αναθρήκας επειδή φυτρώνει αποκλειστικά στις ρίζες του φυτού αναθρήκα (ή βανούκα), από το οποίο η ύπαρξη του εξαρτάται. Φυτρώνει μετά από τις πρώτες βροχές του Φθινοπώρου μέχρι και την Άνοιξη. Θεωρείται ως ένα από τα πιο εξαίρετα κυπριακά μανιτάρια.
Το βρίσκουμε σε λιβάδια, στις βοσκές, στα χωράφια και τους χερσότοπους.
Το καπέλο του έχει διάμετρο 3 -10cm, είναι μπέζ έως γκριζόμαυρο, παχύ, κυρτό προς τα κάτω που αργότερα παίρνει το σχήμα χωνιού. Τα ελάσματα του είναι αραιά, λευκά έως γκρίζα, κατεβαίνουν αρκετά πάνω στο πόδι. Το πόδι είναι λευκό, σφιχτό, λείο που φυτρώνει στο πλευρό του καπέλου και σπάνια στο κέντρο. Έχει σάρκα λευκή κι ευχάριστη οσμή.

AGARICUS CAMPESTRIS (ΠΟΥΡΟΥΙ)


Το κοινό αυτό μανιτάρι φυτρώνει κατά ομάδες σε λιβάδια. Είναι φαγώσιμο και πολύ νόστιμο.
Το καπέλο του έχει διάμετρο 4-9 cm, αρχικά είναι ημισφαιρικό, κυρτό στη συνέχεια και στο τέλος σχεδόν επίπεδο. Είναι λευκό ή λευκογκριζωπό, λείο και μεταξένιο αρχικά, με ινώδη, γκριζωπά ή γκριζοκαφετιά λέπια στην ωριμότητα. Στο άγγιγμα κιτρινίζει, ελάχιστα ή καθόλου. Η περίμετρος είναι κυρτή και κροσσωτή σε νεαρή ηλικία. Η σάρκα λευκή, με ευχάριστη μυρωδιά μανιταριού και ευχάριστη γεύση φουντουκιού. Αν κοπεί, ροδίζει, ελαφρώς ή καθόλου. Τα ελάσματα είναι ρόδινα αρχικά, καφετιά αργότερα και καστανόμαυρα στην γήρανση του μανιταριού. Το πόδι έχει διαστάσεις 4-6 x 1-1,5 cm, με λεπτότερη, συχνά οξύληκτη βάση, συμπαγές, σκληρό και εύθραυστο, ινώδες κατά μήκος αρχικά, λευκό, με καφετιές αποχρώσεις στην ωριμότητα. Το δακτυλίδι είναι μεμβρανώδες, υπανάπτυκτο και πρόσκαιρο.
Κλειδί για να το αναγνωρίσουμε είναι ο βιότοπος του και τα καλοσχηματισμένα καφετιά του ελάσματα.

AMANITA OVOIDEA (ΑΜΑΝΙΤΗΣ Ο ΑΥΓΟΕΙΔΗΣ)


Αυτός ο ασυνήθης αμανίτης φυτρώνει κυρίως από τον Αύγουστο έως τον Ιανουάριο, μοναχικά ή κατά μικρές ομάδες σε δάση πλατύφυλλων και κωνοφόρων. Παρά το αποτρεπτικό όνομα του γένους του είναι φαγώσιμος.
Το καπέλο του έχει διάμετρο από 7-20cm. Στην αρχή φυτρώνει σε μορφή αυγού. Είναι κυρτό ή σχεδόν επίπεδο στη συνέχεια, λείο και λευκό. Η σάρκα του είναι λευκή με ελαφρώς δυσάρεστη μυρωδιά (θυμίζει ρεπάνι, ψαρίλα ή αλεύρι) και έχει απαλή γεύση. Τα ελάσματα του είναι λευκά με ρόδινες ανταύγειες. Το πόδι του είναι παχύ, 10-15 x 2-3,5 cm, κυλινδρικό, λευκό, με μαλακές βαμβακένιες ίνες που αφήνουν ίχνη λασπωμένου αλεύρου στα χέρια. Αναδύεται από μια εξαιρετικά μεγάλη, μεμβρανώδη, λοβωτή θήκη που είναι αρχικά λευκή και στην ωριμότητα ωχρωπή με αποχρώσεις της σκουριάς. Το δακτυλίδι του είναι πρόσκαιρο, λευκό, μεμβρανώδες, πλατύ, λεπτό και εύθραυστο.

Κλειδί για να το αναγνωρίσετε είναι οι μεγάλες διαστάσεις του, η απουσία νιφάδων στην επιφάνεια, το πλατύ αλλά και πρόσκαιρο δακτυλίδι στο πόδι του, οι ρόδινες ανταύγειες στα ελάσματά του και η μεγάλη θήκη απ' όπου φυτρώνει ο μύκητας αυτός...
Τελευταία διόρθωση: 02 Απρ 2011 20:59 από MAGEIRISSA. Αιτία: μεταφορά, + κεφαλαία γράμματα τίτλου
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Μανιτάρια 25 Ιαν 2012 11:50 #695687

  • ANGOLINA
  • Το Άβαταρ του/της ANGOLINA
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Βοηθός Μάγειρα
  • Δημοσιεύσεις: 482
  •  Συνταγές του χρήστη
Το παρακάτω κείμενο μου το στείλαν με μαιλ δε ξέρω κατά πόσο αληθεύει αλλά είναι αρκετό για να μην ξαναγοράσω ασπρομανίταρα.


Ο Έλληνας έχει μια μανία να τρώει λευκό εισαγόμενο μανιτάρι από την Πολώνια γιατί πιστεύει ότι επειδή είναι λευκό είναι και αγνό. Διαβάστε λοιπόν τι συμβαίνει.
Τις 2 βδομάδες των εορτών, πουλήθηκαν 200 τόνοι εισαγόμενου λευκού, μπαγιάτικου, και ψεκασμένου με φορμόλη και χλωρίνη ( για να είναι άσπρο) μανιταριού και ωφελήθηκαν 2 εταιρείες γερμανικών
συμφερόντων. Κατά το ίδιο διάστημα, πουλήθηκαν 30 τόνοι ολόφρεσκου (ημέρας) Πλευρότους (ΤΕΛΕΙΩΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ) που παρήχθηκε από 45 μικρές οικογενειακές γεωργικές μονάδες που μαζί με τους εργαζόμενους εκεί, έδωσε «ψωμί» σε πάνω από 300 οικογένειες . Εάν συνέβαιναν αντίστροφα, τότε αντί για 45 μονάδες θα ζούσαν 300 μονάδες και συνολικά με τους εργαζόμενους πάνω από 4000 άτομα!!!!
Αυτό είναι ένα απλό μάθημα γεωργικής οικονομίας αλλά πολλαπλασιάστε το Χ 5.000 ή 10.000 για να δείτε τι γίνεται και στους άλλους κλάδους της γεωργίας.
Και όλα αυτά γιατί οι Έλληνες δεν γνωρίζουν ότι το «σκατολευκό» μανιτάρι από την Πολωνία παράγεται πάνω σε κοτίσια κοπριά και για να φαίνεται λευκό όταν έρχεται στην Ελλάδα (στην καλύτερη περίπτωση 5 ημερών μπαγιάτικα) ψεκάζεται με χλωρίνη και φορμόλη, ενώ το πλευρότους απλά καλλιεργείται σε καθαρό ελληνικό άχυρο και είναι τελείως βιολογικό !!!!

Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το προωθήσετε... (Ι.Π)
... γιατί η ζωή είναι μικρή.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Μανιτάρια 25 Ιαν 2012 18:11 #695927

  • kristallenia
  • Το Άβαταρ του/της kristallenia
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Σεφ
  • η ελπίδα πεθαίνει τελευταία
  • Δημοσιεύσεις: 1976
  •  Συνταγές του χρήστη
υπάρχουν και ασπρα ελληνικότατα μανιτάρια και εχουν και ιδια τιμη με τα πολωνικα. τα λαζαρινα ειναι ελληνικα και μια αλλη μαρκα αλλα δεν θυμάμαι πως τη λενε. ακομα και εδω ερχοντε στα σουπερ ελληνικά μανιταρια.. τα πλευρωτους ειναι τοσο νοστιμα σαν κρεασ και κακως που δεν τα προτιμουν. εγω τα φτιαχνω στο αντικολλητικο με ελαχιστο λάδι και τα σβηνω με κρασι...... ονειρο....
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

γενέθλια χρηστών

andry402005 έχει γενέθλια σήμερα (01.11.1965), annieyiannikou έχει γενέθλια σήμερα (01.11.1970), AntoineX έχει γενέθλια σήμερα (01.11.1972), Doralada έχει γενέθλια σήμερα (01.11.1976), giodra έχει γενέθλια σήμερα (01.11.1981), linoulamia έχει γενέθλια σήμερα (01.11.1979), MAGZ έχει γενέθλια σήμερα (01.11.1972), mpia111 έχει γενέθλια σήμερα (01.11.1984), papaspyr6 έχει γενέθλια σήμερα (01.11.1976), ΓΑΤΟΥΛΑ έχει γενέθλια σήμερα (01.11.1980), Μαίρη Π. έχει γενέθλια σήμερα (01.11.1991), ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΓΑΛΑΚΑΚΗΣ έχει γενέθλια σήμερα (01.11.1964), χρήναθ έχει γενέθλια σήμερα (01.11.1962), hargou έχει γενέθλια σε 1 ημέρα (02.11.1990), Indian έχει γενέθλια σε 1 ημέρα (02.11.1970), isikigo έχει γενέθλια σε 1 ημέρα (02.11.1964), klerance έχει γενέθλια σε 1 ημέρα (02.11.1961), mercurius έχει γενέθλια σε 1 ημέρα (02.11.1987), redhair έχει γενέθλια σε 1 ημέρα (02.11.1974), Κλεοπατράκι έχει γενέθλια σε 1 ημέρα (02.11.1982)
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.255 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ