Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3

ΘΕΜΑ: Ψάρια

Ψάρια 29 Νοε 2011 09:10 #675202

  • Sitronella
  • Το Άβαταρ του/της Sitronella
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Διαχειριστής
  • Δημοσιεύσεις: 4431
  •  Συνταγές του χρήστη
Ανοίγω ένα θέμα να γράφουμε τις απορίες μας για τα ψαράκια.

Και να ξεκινήσω εγώ :)

Αγόρασα σήμερα ένα βακαλάο γύρω στο ενάμιση κιλό. Με τα ψάρια δεν έχω μεγάλη σχέση :dry: Μου είπαν πως κάνει για το φούρνο μια χαρά.
Ερώτηση λοιπόν: πως προτείνετε να τον κάνω; Να τον τυλίξω σε λαδόκολλα; Να τον αφήσω έτσι; Να του βάλω στην κοιλιά του μυρωδικά;
Πόση ώρα θέλει;

Για πείτε καμιά ιδέα...
Δεν βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι αυτά, τα βλέπουμε όπως είμαστε εμείς - Anais Nin
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Ψάρια 29 Νοε 2011 09:22 #675203

  • manoyla
  • Το Άβαταρ του/της manoyla
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Βοηθός Μάγειρα
  • Δημοσιεύσεις: 408
  •  Συνταγές του χρήστη
Καλημέρα. Ο μπακαλιάρος και μάλιστα αυτό το μέγεθος γίνεται τέλειος κομμένος φέτες αλευρώνουμε και τηγανίζουμε. Οταν θέλουμε να αποφύγουμε το τηγάνι γίνεται ψητός στο ταψάκι αλατίζεις ραντίζεις με λαδάκι και ψήνεις σε ζεστό φούρνο περίπου 40 λεπτά (εχεις φούρνο υγραερίου νομίζω ε?). Για τα μυρωδικά μαϊντανό σκόρδο κλπ αν θέλεις βάζεις αλλά υποθέτω ειναι φρέσκο το ψάρι σου οπότε δεν είναι απαραίτητο. Καλή επιτυχία
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Ψάρια 29 Νοε 2011 09:27 #675207

  • Sitronella
  • Το Άβαταρ του/της Sitronella
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Διαχειριστής
  • Δημοσιεύσεις: 4431
  •  Συνταγές του χρήστη
Σίγουρα θέλω να αποφύγω το τηγάνι, γι'αυτό είπα φούρνο...
Οπότε λες να μη το βάλω σε λαδόκολλα, απλώς έτσι ως έχει με λαδάκι και αλάτι (ναι είναι φρέσκο το ψαράκι). Εύκολο ακούγεται :) :)
Δεν βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι αυτά, τα βλέπουμε όπως είμαστε εμείς - Anais Nin
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Ψάρια 29 Νοε 2011 09:30 #675211

  • manoyla
  • Το Άβαταρ του/της manoyla
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Βοηθός Μάγειρα
  • Δημοσιεύσεις: 408
  •  Συνταγές του χρήστη
οχι τυλιχτό στη λαδόκολλα αυτό το ψάρι, θα διαλυθεί νομίζω. Η λαδόκολα είναι για πιό σφιχτά ψάρια:)
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Ψάρια 29 Νοε 2011 11:13 #675220

  • kristallenia
  • Το Άβαταρ του/της kristallenia
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Σεφ
  • Δημοσιεύσεις: 1976
  •  Συνταγές του χρήστη
ο μπακαλιάρος γινεται και σούπα εξαιρετική και άκρως θρεπτική. Αλλιώς τον κόβεις σε φέτες και τις βάζεις από πάνω με ρίγανι, λάδι κα πιπεράκι και τις ψήνεις για σκάρτη μια ωρίτσα σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα. Αλλιώς τις βάζεις στη σχάρα για να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές αλλά εδω θέλει προσοχή μη ξεροψηθούν.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Ψάρια 29 Νοε 2011 15:06 #675346

  • Sitronella
  • Το Άβαταρ του/της Sitronella
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Διαχειριστής
  • Δημοσιεύσεις: 4431
  •  Συνταγές του χρήστη
Ακολούθησα τις συμβουλές της manoyla και έγινε πολύ σούπερ το ψαράκι. Ολόκληρο όπως ήταν στο ταψί (βασικά δε χώραγε και έκοψα το κεφάλι και το έβαλα δίπλα), με λίγο αλάτι και λαδάκι. Και μετά στο πιάτο λαδολέμονο. Συνόδεψα και με πουρέ και σαλάτα λάχανο-καρότο και έγινε πάρα πολύ νοστιμο.
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές :kiss:

Όταν λέτε το κόβεις σε φέτες, εννοείτε πως θα πάρεις το μαχαίρι και θα κόψεις την ολόκληρη ψαρούκλα σε φέτες; Κόβεται ωραία; Καλά στα υπόλοιπα φαγητά έχω άποψη, αλλά από ψάρια έχω μαύρα μεσάνυχτα εντέλει...
Ποιά άλλα ψάρια προτείνετε για το φούρνο; (που να παω στο ψαροκάικο που έρχεται κάθε πρωί και να ζητήσω δηλαδή)
Δεν βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι αυτά, τα βλέπουμε όπως είμαστε εμείς - Anais Nin
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Ψάρια 29 Νοε 2011 15:17 #675352

  • Wendy
  • Το Άβαταρ του/της Wendy
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Μάγειρας
  • Δημοσιεύσεις: 651
  •  Συνταγές του χρήστη
Στέλλα πολύ ωραίοι στο φούρνο γίνονται οι κολιοί με ντομάτα, σκόρδο, κρεμμύδι ή λαδορίγανη, οι τσιπούρες λαδορίγανη (πεντανόστιμες!) και ο σολωμός βέβαια.
Τελευταία διόρθωση: 29 Νοε 2011 15:19 από Wendy.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Ψάρια 29 Νοε 2011 15:41 #675369

  • aleka27
  • Το Άβαταρ του/της aleka27
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ασημένιο πιρούνι
  • Δημοσιεύσεις: 816
  •  Συνταγές του χρήστη
καλησπερα και απο μενα!πιστευω οτι ο μπακαλιαρος γινεται φοβερη ψαροσουπα και ακομα καλυτερα αν τον συνδιασεις με καμμια σκορπινα η σφυριδα.για τελειο αποτελεσμα στο φουρνο θα προτεινα φαγκρι,λαυρακι,τσιπουρα,συναγριδα.με το ψαρακι στο φουρνο προσθεσε λιγο σελερι,κρεμμυδι ξερο,ντοματες και πατετες κομμενες σε μικρα κομματακια και φρεσκο θυμαρι ή ριγανη.θα γινει πολυ καλοοοοοοοο!!!!!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Ψάρια 29 Νοε 2011 16:36 #675465

  • KΡΙΣΤΑ
  • Το Άβαταρ του/της KΡΙΣΤΑ
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Θεός της μαγειρικής
  • Δημοσιεύσεις: 12532
  •  Συνταγές του χρήστη
O μεγάλος μπακαλιάρος θεωρώ ότι δεν γίνεται ψαρόσουπα. Μόνο τα - μικρά - μπακαλιαράκια (τα οποία είναι πάρα πολύ θρεπτικά και για τα παιδιά...) "κάνουν" νοστιμότατη σούπα...

Και οι σαργοί γίνονται πολύ ωραίοι στο φούρνο (και νοστιμότατοι...) και τα λιθρίνια, Sitronella...

Εγώ έχω μάθει ένα "κολπάκι" απ΄ τον πατέρα μου, για τα μεγάλα ψάρια, και το κάνω χρόνια τώρα. Καθαρίζω το ψάρι πολύ καλά...το αλατίζω "μέσα - έξω" το τυλίγω πολύ καλά με αλουμινόχαρτο (ειδικά στις "ενώσεις") και το ψήνω στη σχάρα του φούρνου. Το καλό "σφύξιμο", εμποδίζει τα υγρά να χυθούν έξω. Μπορείς να κάνεις και μικρές τρυπούλες μάλιστα, μ΄ ένα μαχαιράκι ή πιρούνι...στο επάνω μέρος...για να φεύγουν οι ατμοί και να "εισχωρεί" η θερμότητα, μέσα στο ψάρι...

Εν συνεχεία, σαν "γίνουν", βγάζω το αλουμινόχαρτο...και βγαίνει και η πέτσα του ψαριού μαζί...και ξεμπερδεύω...

Και προσθέτω, ανάλογα, λαδολέμονο...μαγιονέζα...κ.λπ...
Mea culpa
Τελευταία διόρθωση: 29 Νοε 2011 16:41 από KΡΙΣΤΑ.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Ψάρια 29 Νοε 2011 17:54 #675572

  • Σουλτάνα
  • Το Άβαταρ του/της Σουλτάνα
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Θεός Του Forum
  • Δημοσιεύσεις: 100176
  •  Συνταγές του χρήστη
Εγω παλι γιατι ξερω οτι ο μεγαλος μπακαλιαρος γινεται βραστο και τα μικρα μπακαλιαρακια τηγανιζονται
-
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3

γενέθλια χρηστών

Creation έχει γενέθλια σήμερα (29.05.1992), debbiedespoina έχει γενέθλια σήμερα (29.05.1977), desavr έχει γενέθλια σήμερα (29.05.1977), dimidemi έχει γενέθλια σήμερα (29.05.1982), elenithomi έχει γενέθλια σήμερα (29.05.1978), ktzikis έχει γενέθλια σήμερα (29.05.1976), nineta έχει γενέθλια σήμερα (29.05.1977), pgiourdi έχει γενέθλια σήμερα (29.05.1977), samilos έχει γενέθλια σήμερα (29.05.1977), SOYZANA έχει γενέθλια σήμερα (29.05.1975), thevar έχει γενέθλια σήμερα (29.05.1974), dinmar1 έχει γενέθλια σε 1 ημέρα (30.05.1990), elelaz έχει γενέθλια σε 1 ημέρα (30.05.1981), Ella έχει γενέθλια σε 1 ημέρα (30.05.1986), fayeCruela έχει γενέθλια σε 1 ημέρα (30.05.1977), ilof έχει γενέθλια σε 1 ημέρα (30.05.1980), katerina20016 έχει γενέθλια σε 1 ημέρα (30.05.1987), kostea έχει γενέθλια σε 1 ημέρα (30.05.1983), kwn_krek έχει γενέθλια σε 1 ημέρα (30.05.1988), kyriakos sef έχει γενέθλια σε 1 ημέρα (30.05.1985)
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.192 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ