Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

ΘΕΜΑ: Χταπόδι βοήθεια.......

Απ:Βράσιμο χταποδιού 01 Μαρ 2009 17:56 #95645

  • MariaV
  • Το Άβαταρ του/της MariaV
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ερασιτέχνης μάγειρας
  • Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ το σύμπαν κάνει ...την πάπια.
  • Δημοσιεύσεις: 236
  •  Συνταγές του χρήστη
Γεια σου Bασουλα.Eγω το χταποδι το βραζω χωρις νερακι με ενα ποτηρι κρασι σε σιγανη φωτιια.
Κρητη μου ομορφο νησι...
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:Βράσιμο χταποδιού 01 Μαρ 2009 20:07 #95749

  • ΒΑΣΩ.
  • Το Άβαταρ του/της ΒΑΣΩ.
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Φαγοπότης
  • Δημοσιεύσεις: 2
Σ ευχαριστώ...θα δοκιμάσω και έτσι...να δούμε θα μείνουν οι βεντούζες στη θέση τους ή θα τις ψάχνω όπως μου συμβαίνει κάθε φορά....:laugh:
Είμαι καλά και φαίνομαι!!!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:Βράσιμο χταποδιού 02 Μαρ 2009 04:22 #95847

  • καρλιτα
  • Το Άβαταρ του/της καρλιτα
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Φαγοπότης
  • Δημοσιεύσεις: 31
εμενα ο αντρας μου μου ειχε φερει χταποδι και δεν το ειχε χτυπηση και το εβραζα το εβραζα και μου ειχε γινει σαν σολα απο παπουτσι και τελικα πηγε στα σκουπιδια αλλα το χταποδι βγαζει νερο απο μονο του και αυτο με το κρασι ειναι πολυ καλη ιδεα .:kiss:
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:Βράσιμο χταποδιού 02 Μαρ 2009 05:48 #95900

  • ΝΙΚΟΛ
  • Το Άβαταρ του/της ΝΙΚΟΛ
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Σεφ
  • Δημοσιεύσεις: 1639
  •  Συνταγές του χρήστη
Κι εγω δεν βαζω καθολου νερο και αντι για κρασι βαζω ξυδι πολυ χαμηλη φωτια και γινετε τελειο!
Η καλη μερα απο το φαι φαινετε
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:Βράσιμο χταποδιού 02 Μαρ 2009 06:06 #95904

  • μικρή πίπη
  • Το Άβαταρ του/της μικρή πίπη
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Χρυσός σκούφος
  • η ζωή είναι υπέροχη !
  • Δημοσιεύσεις: 8143
  •  Συνταγές του χρήστη
ή κρασί ή ξύδι επιλέξεις,για να διατηρήσεις οπτικά ευπαρουσίαστο το χταπόδι σου,φρόντισε να είναι πολύ καλά σγουρισμένο.Πολλές νοικοκυρές το βάζουν στο πλυντήριο ρούχων να χτυπηθεί.Αν επιλέξεις να το στεγνώσεις στον ήλιο,θα επιτυχείς το σκληρό έξω-μαλακό μέσα,πολύ εύκολα.προσωπικά δεν κάνω τίποτε απ'αυτά.Το βάζω στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μοναχούλι του και με λαβίδα το γυρνάω ως να φύγουν τα ζουμιά.Όπως κοκκινίζει προσθέτω ένα κρασοπότηρο νερό και στο τέλος ένα κρασοπότηρο ξύδι (αν θα το προσφέρω με λαδόξυδο) ή κρασί (αν θα το προσφέρω με λαδολέμονο).Το μυστικό είναι να μη μείνει χωρίς υγρό στην κατσαρόλα γιατί τότε θα "χάσεις" κάποιες βεντουζίτσες.
Τα καλά κόποις κτώνται
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:Βράσιμο χταποδιού 02 Μαρ 2009 06:43 #95916

  • kiriakh58
  • Το Άβαταρ του/της kiriakh58
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Χρυσός σκούφος
  • Δημοσιεύσεις: 4114
  •  Συνταγές του χρήστη
το χταποδι το κανω ως εξεις το βαζω στην κατσαρολα να πιει τα υγρα του σε χαμηλη φωτια και σκεπασμενο να μην φευγουν οι ατμοι αφου πιει ολα τα υγρα προσθετω ενα μεγαλο νεροποτηρο sagria και το αφηνω μεχρι να μαλακωσει τελειως η ποσοτητα της sagkria εξαρταται απο το μεγεθος του χταποδιου η ποσοτητα που αναφερω ειναι για χταποδι 1 1/2 κιλο περιπου η γευση του γινεται τελεια και πιο λεπτη χωρις να αλειωνεται, και την ωρα του σερβιρισματος εκτος απο το λαδι και το ξυδι το γαρνιρω με μαιντανο και κρεμυδι!!!δοκιμαστε το και ειμαι σιγουρη οτι θα σας αρεσει πολυ!!!το μυστικο ειναι απο φιλο ψαρα, αλλλα και καλοφαγα!!!!;)
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:Βράσιμο χταποδιού 02 Μαρ 2009 07:48 #95942

  • λωξαντρα
  • Το Άβαταρ του/της λωξαντρα
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Φαγοπότης
  • Δημοσιεύσεις: 12
  •  Συνταγές του χρήστη
το χταποδι βραζει ωραια αν το εχετε στη καταψυξη και το ξεπαγωσετε μεσα στο ψυγειο απο βραδυς...αν θελω να το κανω για μεζε το βραζω με λιγο νερο και 1/3φλ. ξυδι και το γαρνιρω με ξερο κρεμμυδι σε φετουλες, καροτακι σε φετουλες, μαιντανο,λαδακι..(χταποδι ξυδατο)....

αν το βρασω για να το κανω μετα φαγακι, το βραζω με κρασι οπως το "χταποδι κρασατο" που εχει στις συνταγες

παντως το κατεψυγμενο οταν το βραζω γινεται σα βουτυρο και καθαριζεται πολυ ευκολα :)
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:Βράσιμο χταποδιού 02 Μαρ 2009 15:37 #95998

  • ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ
  • Το Άβαταρ του/της ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Σεφ
  • Αν ψάχνεις φίλο χωρίς ελαττώματα, θα μείνεις χωρίς φίλο.
  • Δημοσιεύσεις: 1877
  •  Συνταγές του χρήστη
Εγώ πριν βράσω το χταπόδι ανοίγω τα δύο πλοκάμια του να δω αν σχίζεται, αν όχι τότε το χτυπάω πολλές φορές πάνω στον πάγκο μέχρι να δω ότι σχίζεται, Μετά το βράζω με ένα ποτηράκι κρασί. Σήμερα όμως το έβρασα στη χύτρα με λίγο νεράκι, δεν έβαλα κρασί και πάλι έγινε πολύ μαλακό, έλιωνε στο στόμα! Το έκοψα σε μπουκίτσες του έβαλα λάδι, ξίδι, λίγο αλάτι και ρίγανη.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Πως να γίνει το χταπόδι αφρός 15 Μαϊ 2009 09:38 #133978

  • rania mykonos
  • Το Άβαταρ του/της rania mykonos
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Φαγοπότης
  • Δημοσιεύσεις: 15
  •  Συνταγές του χρήστη
εγω το χταποδι οταν ειναι φρεσκο το τριβω πολυ καλα μεσα στο νεροχυτη μεχρι να σταματησει να βγαζει αφρο μετα το βαζω σε δυο λαδοκολες με λαδακι και ριγανη το τυλιγω καλα και το βαζω στο φουρνο.εαν ειναι πολυ μεγαλο θελει δυο ωρες αλλα γινεται αφρος και εαν θελω να το κανω με σαλτσα φτιαχνω με φρεσκο κρεμμυδακικαι ντοματουλα μαιντανο και απαραιτητα φρεσκο δυοσμο και ριχνω μεσα λιγο ζουμακι απο αυτο που εχει μεινει απο το ψησιμο παιρνουν μια βραση και ριχνω και το χταποδι κομμενο κοματακια μεχρι να δεσει ειναι μαλακο και τελειο.το χταποδι δεν το κοβουμε το βαζουμε ολοκληρο στο φουρνο.
Τελευταία διόρθωση: 15 Μαϊ 2009 09:47 από elenikolas. Αιτία: Διόρθωση τίτλου
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:Πως να γίνει το χταπόδι αφρός 15 Μαϊ 2009 10:11 #133987

  • ΝΙΚΟΛ
  • Το Άβαταρ του/της ΝΙΚΟΛ
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Σεφ
  • Δημοσιεύσεις: 1639
  •  Συνταγές του χρήστη
Εγω παλι το βαζω σε μια κατσαρολα χωρις νερο με μισο ποτηρι λευκο
ξυδι και μπολικο θρουμπι σε πολυ χαμηλη φωτια περιπου 1,30με 2
ωρες αναλογα με το μεγεθος και δεν χρειαζεσαι μαχαιρι.
Η καλη μερα απο το φαι φαινετε
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

γενέθλια χρηστών

frobal έχει γενέθλια σήμερα (23.10.1984), greenapple έχει γενέθλια σήμερα (23.10.1993), katerina_vl έχει γενέθλια σήμερα (23.10.1988), kune_li έχει γενέθλια σήμερα (23.10.1991), olgner έχει γενέθλια σήμερα (23.10.1974), theod76 έχει γενέθλια σήμερα (23.10.1976), tourtitsa έχει γενέθλια σήμερα (23.10.1978), viccha έχει γενέθλια σήμερα (23.10.1984), dimitrοula έχει γενέθλια σε 1 ημέρα (24.10.1977), Sofakiii έχει γενέθλια σε 1 ημέρα (24.10.1987), Βατόμουρο έχει γενέθλια σε 1 ημέρα (24.10.1982), Ίνγκριντ Κατσούλη έχει γενέθλια σε 1 ημέρα (24.10.1983)
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.235 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ