Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Χύτρα

Χύτρα 30 Δεκ 2008 20:10 #66506

  • patreas
  • Το Άβαταρ του/της patreas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Φαγοπότης
  • Δημοσιεύσεις: 10
  •  Συνταγές του χρήστη
εχουν ακουστει πολλα για τις χυτρες ταχυτητος εγω τις χρησημοποιω ειδικα σε καποια κρεατα κανω λαθος?
Τελευταία διόρθωση: 18 Μαρ 2012 11:43 από anniokm. Αιτία: Διόρθωση τίτλου
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:χυτρες ταχυτητος 30 Δεκ 2008 20:27 #66512

  • ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ
  • Το Άβαταρ του/της ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Σεφ
  • Αν ψάχνεις φίλο χωρίς ελαττώματα, θα μείνεις χωρίς φίλο.
  • Δημοσιεύσεις: 1877
  •  Συνταγές του χρήστη
Καλός ήρθες στην πιο τρελή, κεφάτη και γλυκιά παρεούλα μας!:)
Όταν λες έχουν ακουστεί πολλά τι εννοείς?:unsure:
Μήπως εννοείς, για κάποιες που εκσφενδονιζόταν το καπάκι κι όποιον έπαιρνε ο χάρος? αν εννοείς αυτές,,, δεν υπάρχουν πια και αν υπάρχουν η νοικοκυρές που τις έχουν, έχουν εξοικειωθεί πλέον μαζί τους! Τώρα όλες βγαίνουν με κουμπιά ασφαλείας και αν δεν κουμπώσουν καλά δεν κλείνουν.:)
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:χυτρες ταχυτητος 31 Δεκ 2008 01:48 #66544

  • kiriakh58
  • Το Άβαταρ του/της kiriakh58
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Χρυσός σκούφος
  • Δημοσιεύσεις: 5291
  •  Συνταγές του χρήστη
Αυτα που εχουν ακουστει για τις χυτρες ταχυτητας,εχουν καποια βαση οτι καταστρεφονται οι βιταμινες των τροφων, λογο του δυνατου βρασμου, και για τον λογο αυτο δεν γινονται νοστιμα τα φαγητα,
εχω και εγω χυτρα ταχυτητας, αλλα την χρησημοποιω σπανια,σε ειδικες περιπτωσεις για να γινετε νοστιμο το φαγητο, θελει χαμηλη θερμοκρασια.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:χυτρες ταχυτητος 31 Δεκ 2008 16:00 #66743

  • patreas
  • Το Άβαταρ του/της patreas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Φαγοπότης
  • Δημοσιεύσεις: 10
  •  Συνταγές του χρήστη
το προβλημα μου με τις χυτρες δεν ειναι η ασφαλεια αλλα για το ποσο υγειινο φαγητο φτιαγνουν.Σε καποια ειδη κρεατων ειναι απαραιτητες και βολευουν τον μαγειρα.ευχαριστω για τις απαντησεις σας
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:χυτρες ταχυτητος 31 Δεκ 2008 18:46 #66803

  • ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ
  • Το Άβαταρ του/της ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Σεφ
  • Αν ψάχνεις φίλο χωρίς ελαττώματα, θα μείνεις χωρίς φίλο.
  • Δημοσιεύσεις: 1877
  •  Συνταγές του χρήστη
Αν τότε αυτό εννοούσες τότε έχεις δίκιο, αλλά τη να κάνουμε,,, σε ορισμένα φαγητά χρειάζεται! Καλό είναι αν δεν μας είναι απαραίτητη να μην τη χρησιμοποιούμε μόνο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να μην χάνουμε τις βιταμίνες των τροφών μας.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Χύτρα 14 Μαρ 2009 14:11 #103058

  • melitzana
  • Το Άβαταρ του/της melitzana
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Φαγοπότης
  • Δημοσιεύσεις: 28
  •  Συνταγές του χρήστη
Πρέπει να εξομολογηθώ κάτι... Με λίγη ντροπή βεβαια αλλά πρεπει

Εχω παρει χύτρα εδω και 5 χρόνια... Οταν παντρεύτηκα .. και δεν τολμω να την χρησιμοποιήσω.. Φοβάμαι.. Βλέπω παντου καπάκια να εξφεντωνίζονται... να καίγομαι με τους ατμούς κτλ

Ωραιο το manual. το διαβασα το εμπεδωσα..εριξα αγιασμό στο σατανικό αυτο κατασκευασμα που λέγεται χύτρα... αλλα ακομη το κοιτώ εντρομη

Το κουβαλησα στην εταιρεία που εχουμε και τραπεζαρία και έβαλα συνάδελφο να μαγειρέψει για να του παρω τον αερα... αλλα που???

Να κανω μια ανασκόπηση ζητώντας τα φώτα σας καλές μου

1. Βαζω φαγητό στην χύτρα.. κομπλέ...

2. Αναβω ματι στο φούλ

3. Παίρνει βράση

4. Κλεινω καπακι

5. Μόλις αρχίζει να σφυρίζει χαμηλώνω και μετράω χρόνο

6. Μόλις τελειώσει ο χρόνος, σβήνω ματι, γύριζω να φύγει ο ατμός... περιμενω να τελειώσει τελειως... ανοιγω χύτρα

Το είπα καλά το μάθημα????

Να βάλω μια πανοπλία και να το επιχειρήσω???


Εχω μια της Fissler.......

Bοήθεια!

Melitzana



.. δεν λέω αλλά και πάλι
Τελευταία διόρθωση: 14 Μαρ 2009 14:31 από elenikolas. Αιτία: Διόρθωση τίτλου
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:ΧΥΤΡΑ 14 Μαρ 2009 14:19 #103059

  • ansou
  • Το Άβαταρ του/της ansou
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Σεφ
  • Τα γραπτα μενουν,τα λογια πετουν...
  • Δημοσιεύσεις: 2317
  •  Συνταγές του χρήστη
Νομιζω καλα τα λες.
:) Να προσθ-αλλαξω κατι.Οταν προκειται να την καπακωσω,την βγαζω απο την εστια γιατι ο ατμος , ως γνωστον εχει μεγαλη δυναμη και ισως στραβοκουμπωσει το καπακι.
Οταν τελειωσει ο χρονος μαγειρεματος,σβηνω, βγαζω απ την εστια και την αφηνω να βγαλει μονη της σιγα σιγα-εφοσον εχω το χρονο-τον ατμο.Ετσι, μου ειπαν ,δεν χανει απ τη νοστιμια του το φαγητο.
Και παντως ,μην τη φοβασαι. Οι χυτρες εχουν ενα σωρο σημεια ασφαλειας πια, δεν ειναι σαν τη χυτρα της...Πολίτικης Κουζινας-τι γελια Θεε μου ειχα κανει με κεινη, τι γελια...:lol: :lol:

P.S.Κι εγω Fissler εχω...
Τελευταία διόρθωση: 14 Μαρ 2009 14:20 από ansou.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:Χύτρα 14 Μαρ 2009 14:22 #103061

  • melitzana
  • Το Άβαταρ του/της melitzana
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Φαγοπότης
  • Δημοσιεύσεις: 28
  •  Συνταγές του χρήστη
Αχ σε ευχαριστώ... τι μου θυμισες με την ταινία.... Ηταν το κερασάκι στην τούρτα η σκηνη ....
Τελευταία διόρθωση: 14 Μαρ 2009 14:31 από elenikolas. Αιτία: Διόρθωση τίτλου
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:Χύτρα 14 Μαρ 2009 14:48 #103070

  • ΛαδοΜπούκι
  • Το Άβαταρ του/της ΛαδοΜπούκι
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ερασιτέχνης μάγειρας
  • Κάλλιο αυγά...παρά πουρέ!!!
  • Δημοσιεύσεις: 322
  •  Συνταγές του χρήστη
melitzana κθόλου μην τη φοβάσαι.....
τη χρησιμοποιώ εδώ και 23 κοντά χρόνια,μου έχει λύσει τα χέρια και παρά το άτυχημα που είχα κάποια φορά δεν το έβαλα κάτω:P της δίνω και καταλαβαίνει....
μου θυμίζεις την κουνιάδα μου που μόνο σε γιορτινές μέρες μαγειρεύει στη χύτρα γιατί τότε βρισκόμαστε όλοι μαζί και με βάζει εμένα να την παρακολουθώ και αυτή φεύγει από την κουζίνα, κι ώσπου να τελειώσει το μαγείρεμα έχει ένα άγχος:S :)
και να προσθέσω κάτι κλείνω το "μάτι" της κουζίνας ένα 5λεπτο και 10λεπτο καμιά φορά πριν τελειώσει ο χρόνος μαγειρέματος, έτσι και κάνω οικονομία και πέφτει και η πίεση σιγά σιγά:silly: ;)

είχα μία Fissler κοντά 10 χρόνια και άλλα τόσα έχω μιά Tefal και λέω να πάρω μιά μικρή τώρα:silly: :)
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:Χύτρα 14 Μαρ 2009 15:21 #103082

  • painter
  • Το Άβαταρ του/της painter
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Βοηθός Μάγειρα
  • Δημοσιεύσεις: 474
  •  Συνταγές του χρήστη
melitzana μου, συμφωνώ με το λαδομπούκι μας. Κι εγώ στην αρχή την φοβόμουν γιατί η γιαγιά μου είχε ένα μικρό ατύχημα σαν αυτό της πολίτικης κουζίνας(ολόιδιο σας λέω) και ήμουν μικρή τότε, την είδα και μου έμεινε φοβία. Όταν παντρεύτηκα όμως, μου έφεραν μία χύτρα δώρο και αποφάσισα (ελείψει χρόνου) να την χρησιμοποιείσω!!! Καλά δεν μπορώ να σας πω πως έκανα την πρώτη φορά......ήμουν για γέλια.
Από τότε όμως, και εδώ και 15 ολόκληρα χρόνια, δεν την αλλάζω με τίποτα.Την κατεβάζω κι εγώ απ' την φωτιά λίγο νωρίτερα και αν έχω ώρα την αφήνω να βγάλει τους ατμούς σιγά σιγα. Μερικές φορές, ανάλογα το φαγητό,αφού ανοίξω το καπάκι,την ξαναβάζω στη φωτιά να πάρει δυο-τρεις βράσεις ανοιχτή..... Έτσι πίνει τα υγρά που περισσεύουν και χυλώνει το φαγητό καλύτερα.... Και κάνει υπέροχη σαλτσούλα και το κρέας λιώμα..... Δοκίμασε και δεν θα χάσεις.... Μετά δεν θα την αφήσεις ποτέ....

Και εγώ μία φισλερ είχα και τώρα και μία τεφάλ...:)
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

γενέθλια χρηστών

afroditisav έχει γενέθλια σήμερα (23.07.1989), Aggelosp έχει γενέθλια σήμερα (23.07.1977), angelana έχει γενέθλια σήμερα (23.07.1984), Myra έχει γενέθλια σήμερα (23.07.1986), natassaki_18 έχει γενέθλια σήμερα (23.07.1991), paranton έχει γενέθλια σήμερα (23.07.1987), γεωλότ έχει γενέθλια σήμερα (23.07.1997), Harley έχει γενέθλια σε 1 ημέρα (24.07.1972), konbei έχει γενέθλια σε 1 ημέρα (24.07.1983), Iliana N έχει γενέθλια σε 2 ημέρες (25.07.1990), pdo έχει γενέθλια σε 2 ημέρες (25.07.1963), ΧΩΡΙΑΤΙΣΣΑ έχει γενέθλια σε 2 ημέρες (25.07.1970)
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.331 δευτερόλεπτα