Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
Ο χώρος για να συζητάμε το τόσο αγαπημένο μας θέμα: τις τούρτες! Δεν είναι δύσκολο, προσπαθήστε το κι εσείς!

ΘΕΜΑ: Παντεσπάνι

Απ:Γλυκο με βαση το παντεσπανι 23 Νοε 2008 16:39 #52518

  • MARA!
  • Το Άβαταρ του/της MARA!
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Συντονιστής
  • Ο έρωτας περνάει απ' το στομάχι...γι αυτό μην ξεχνάτε ότι η μαγειρική είναι αλχημεία και η ζαχαροπλαστική είναι χημεία!!!!!
  • Δημοσιεύσεις: 4961
  •  Συνταγές του χρήστη
ρολλο μερεντας

τουρτα με μερεντα

στην τουρτα μερεντα αντι για σαβαγιαρ βαζω παντεσπανι οπως το προτεινει και η Ηλιανα

ειναι δυο πολυ ευκολα και συναμμα πεντανοστιμα γλυκα!θα με θυμηθεις!
Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ!!

mylittlefairybook.blogspot.gr/
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:Γλυκο με βαση το παντεσπανι 23 Νοε 2008 17:54 #52579

  • anna1973
  • Το Άβαταρ του/της anna1973
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Φαγοπότης
  • Δημοσιεύσεις: 31
  •  Συνταγές του χρήστη
καλησπερα κατι που φτιαχνω εγω πολυ ευκολα ειναι με ετοιμο παντεσπανι που το κοβω σε ροδελες με ενα ποτηρι, σαντιγυ, γλυκο βυσσινο ή καποιο σιροπι ή μαρμελαδα (οτι εχω) τρουφα ή καβουρδισμενο αμυγδαλο (παλι οτι εχω) και τα συρναμολογω σε τρεις στρωσεις εναλλαξ σε κολλονατα ποτηρια
μου αρεσει η χλιδη και η καλοπεραση!!!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Παντεσπάνι 09 Νοε 2009 08:04 #206175

  • Artemis1273
  • Το Άβαταρ του/της Artemis1273
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Φαγοπότης
  • Δημοσιεύσεις: 1
  •  Συνταγές του χρήστη
σας παρακαλω βοηθηστε με!!!!
εφτιαξα προχτες παντεσπανι για τουρτα !βγηκε παρα παρα πολυ νοσιμη αλλα εχω το εξης προβλημα στο παντεσπανι..μου φουσκωενει παρα πολυ αλλα στο κεντρο σχεδον παντα "σηκωνεται" με αποτελεσμα το τριτο "πατωμα"να μην μπορω να το χρησιμοποιεισω.. :( με λιγα λογια γινετε στρογγυλο στη μεση (σαν μπαλα)παρολο που του βγαζω τον αερα με την σπατουλα (η γνωστη μεθοδος) οταν το βαζω στο ταψακι μοου..
τι κανω λαθος??μηπως μια λαδοκολλα απο πανω θα βοηθουσε η με αυτο τον τροπο δεν θα φουσκωσει καθολου??
σας παρακαλω βοηθηστε με!!
Τελευταία διόρθωση: 09 Νοε 2009 11:33 από MAGEIRISSA. Αιτία: διόρθωση τίτλου
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Παντεσπάνι 23 Σεπ 2010 18:52 #460783

  • Conna
  • Το Άβαταρ του/της Conna
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Συντονιστής
  • the best is yet to come
  • Δημοσιεύσεις: 3340
  •  Συνταγές του χρήστη
Ολα ωραια και ολα καλα ... αποφασιζεις να φτιάξεις μια τούρτα με παντεσπάνι ... το πρόβλημα είναι πως το σιροπιάζεις ???? :dry:

εψαξα το φορουμ ... δεν υπάρχει αναφορά πουθενα (εκτος αν δεν το πετυχα) ... :huh:

κοιταξα συνταγες για τουρτες με παντεσπάνι ... αλλά το μονο που λενε ειναι "σιροπιαζουμε το παντεσπανι" ... :( αμα δεν εχεις ξαναφτιάξει τούρτα που να ξερεις πως να το σιροπιάσεις ???? :huh: παιρνεις το κατσαρολάκι με το σιρόπι και το ριχνεις ολο απο πάνω ... παίρνεις το κουταλάκι και ρίχνεις λίγο λίγο μέχρι να αδειασει το κατσαρολάκι ???? :huh: τι κάνεις ακριβώς ????

Κάποιος να βοηθήσει καλέ την ανίδεη :S :S :S

Αν τυχον κάπου εχει ηδη απαντηθει ... παρακαλώ οδηγείστε με στο σωστό σημείο .

Ευχαριστώ !!!!
Τελευταία διόρθωση: 11 Απρ 2011 12:28 από anniokm. Αιτία: Συγχώνευση και διόρθωση τίτλου
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:Σιροπιασμα παντεσπανιου ?????? 23 Σεπ 2010 19:11 #460815

  • stelia
  • Το Άβαταρ του/της stelia
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Θεός Του Forum
  • Δημοσιεύσεις: 208466
Κωνσταντίνα εγώ το ρίχνω με 1 κουτάλι της σούπας και προσπαθώ να πάει παντού! Δεν το πνίγω όμως στο σιρόπι γιατί μετά θα βγάζει υγρά και δεν μου αρέσει. Να το ρίχνεις κυκλικά με το κουτάλι και θα είναι οκ! Αυτό κάνω εγώ και το καταθέτω. :)
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:Σιροπιασμα παντεσπανιου ?????? 23 Σεπ 2010 20:02 #460842

  • κεανίτα
  • Το Άβαταρ του/της κεανίτα
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ασημένιο πιρούνι
  • Δημοσιεύσεις: 869
  •  Συνταγές του χρήστη
Ναι, και εγώ το σιροπιάζω με κουτάλι σούπας ;) , αλλά προσέχω να μην πάει πολύ σιρόπι σε ένα σημείο, γιατί όταν πας να απλώσεις πάνω γλάσο (ή οτιδήποτε άλλο) με τη σπάτουλα "ξεφλουδίζει". ;) :blink: :blink: :unsure:
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:Σιροπιασμα παντεσπανιου ?????? 23 Σεπ 2010 20:19 #460846

  • golfo
  • Το Άβαταρ του/της golfo
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Σεφ
  • Αγαπατε αλληλους
  • Δημοσιεύσεις: 1791
  •  Συνταγές του χρήστη
εγω το ραντιζω με μικρο μπουκαλακι σπρευ που εχω για αυτη την δουλεια,η αλλιως με ενα κουταλι λιγο λιγο.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:Σιροπιασμα παντεσπανιου ?????? 23 Σεπ 2010 20:28 #460847

  • Ginger
  • Το Άβαταρ του/της Ginger
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Συντονιστής
  • Give me the chocolate and nobody gets hurt
  • Δημοσιεύσεις: 3960
  •  Συνταγές του χρήστη
Επίσης βοηθάει πολύ να το σιροπιάσεις με πινελάκι, που θα βρέχεις καλά και δεν θα στραγγίζεις πριν το βάλεις στην τούρτα.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:Σιροπιασμα παντεσπανιου ?????? 24 Σεπ 2010 08:26 #461089

  • Conna
  • Το Άβαταρ του/της Conna
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Συντονιστής
  • the best is yet to come
  • Δημοσιεύσεις: 3340
  •  Συνταγές του χρήστη
Κοριτσάρες ... χίλια ευχαριστώ ... θα κάνω κλήρωση για να δω ποια ιδεα θα χρησιμοποιήσω :laugh:

να κουράσω με μια ερώτηση ακόμα ??? τι ποσότητα σιροπιού θα χρειαστεί ... ποσο "βρεγμένο" πρέπει να είναι το παντεσπάνι ?

σας ευχαριστώ και πάλι .
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:Σιροπιασμα παντεσπανιου ?????? 24 Σεπ 2010 11:49 #461204

  • Ginger
  • Το Άβαταρ του/της Ginger
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Συντονιστής
  • Give me the chocolate and nobody gets hurt
  • Δημοσιεύσεις: 3960
  •  Συνταγές του χρήστη
conna, όταν κάνω τούρτες χρησιμοποιώ περίπου 100 γραμμάρια νερό (υπολόγισε και τα συμπαρομαρτούντα, δλδ ζάχαρη, κονιακάκι...) και μου φτάνει ανετότατα για μια τούρτα με τρεις βάσεις, συνήθως περισσεύει, αν δεν κάνω λάθος. Όσο για το σιρόπιασμα, θα το δεις με το μάτι, δηλαδή να βρέχεται το παντεσπανάκι, ίσα που να αλλάζει χρώμα. Δεν ξέρω πώς να το πω...Περνάς με κουταλάκι ή με πινελάκι, το πίνει, συνεχίζεις παρακάτω. Έτσι βρέχεται ίσα ίσα, είναι μαλακό χωρίς να παπαριάσει. Σκέψου ότι μετά βάζεις την κρέμα και μαλακώνει κι άλλο το παντεσπάνι. Αν το θες πολύ σιροπισμένο πράττεις ανάλογα.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

γενέθλια χρηστών

21121992 έχει γενέθλια σήμερα (21.12.1992), Babis T έχει γενέθλια σήμερα (21.12.1983), dimkar1 έχει γενέθλια σήμερα (21.12.1993), geotel έχει γενέθλια σήμερα (21.12.1979), Lia mal έχει γενέθλια σήμερα (21.12.1985), stamos59 έχει γενέθλια σήμερα (21.12.1959), ΓΚΙΛΙ έχει γενέθλια σήμερα (21.12.2010), τασου-20 έχει γενέθλια σήμερα (21.12.1985), Τωνάκι έχει γενέθλια σήμερα (21.12.1991), Φαιδρα Ρ. έχει γενέθλια σήμερα (21.12.1967), actros έχει γενέθλια σε 1 ημέρα (22.12.1975), antrikoulini87 έχει γενέθλια σε 1 ημέρα (22.12.1987), irene2212ful έχει γενέθλια σε 1 ημέρα (22.12.1976), mara1gr έχει γενέθλια σε 1 ημέρα (22.12.1973), patkon έχει γενέθλια σε 1 ημέρα (22.12.1966), penny kiosse έχει γενέθλια σε 1 ημέρα (22.12.1979), poppykit86 έχει γενέθλια σε 1 ημέρα (22.12.1986), [email protected] έχει γενέθλια σε 1 ημέρα (22.12.1958), roulaperi έχει γενέθλια σε 1 ημέρα (22.12.1970), StacyN έχει γενέθλια σε 1 ημέρα (22.12.1994)
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.239 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ