Cooksnaps (4)
-
Βάζω 5 πηρουνάκια γιατί στο τέλος βγήκαν πολύ νόστιμα. Αντιμετώπισα όμως τα εξής θεματάκια1) Σε μένα πήρε λιγο παραπάνω από μισο φλυτζάνι νερό, και όταν λέω φλυτζάνι εννοώ την δοσομετρική κούπα. Δεν ξέρω γιατί πήρε τόσο λίγο. Το ένα φλυτζάνι που αναφέρει η συνταγή πόσο είναι?2) Είχα δυσκολία στο πλάσιμο και αυτό γιατί η ζύμη άνοιγε, εκάνε κενό ανάμεσα, δεν ήταν δλδ εννιαία στο μπαστουνάκι.Καμία ιδέα γιατί συνέβει αυτό? Ανεβάζω και φωτο για να γίνει κατανοητό τι εννοώ.Να αναφέρω ότι έβαλα σουσάμι και ηλιόσπορο και στο πλάσιμο και από πάνω.Έγιναν πάντως πολύ νόστιμα αν και κάποια ήταν τζούφια μέσα εξαιτιάς του ότι η ζύμη στο πλάσιμο δεν ήταν εννιαία. Τα φάγαμε όμως όλα!Θα τα ξανακάνω σίγουρα! Βάλε σχόλιο
-
Καταπληκτικές οι κοτομπουκιές! Στα κοτοπουλάκια έβαλα εκτός από τη μουστάρδα και 2 κουταλιές της σούπας μαγιονεζα, και στο μιγμα της φρυγανιας-κορν φλεικς προσθεσα πάπρικα γλυκιά. Έψησα για περίπου μισή ώρα στους 200 βαθμούς. Βγήκαν τραγανές έξω και ζουμερές μέσα. ΤΕΛΕΙΕΣ! Ευχαριστούμε για τη συνταγή! Βάλε σχόλιο
-
Η συνταγή είναι πράγματι πολύ καλή. Τα τσουρέκια βγήκαν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ.Τα έφτιαξα Μ.Πέμπτη και ακόμα και σήμερα είναι μαλακά.Χρησιμοποίησα μωβ αλεύρι για τσουρέκια, έβαλα 3 κουτάκια ζάχαρη, και δεν έβαλα κακουλέ.Στην υφή βγήκαν με ίνες όπως έπρεπε. Το φούσκωμα μου πήρε 4 ώρες και τα ζύμωσα στο χέρι (που ήταν και το πιο κουραστικό στάδιο). Συνολικά βγήκαν 9 τσουρέκια, 2 περίπου του κιλού και άλλα 7 περίπου μισου κιλού.Παρόλα αυτά αντιμετώπισα τις εξής δυσκολίες τις οποίες θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας για να μου πείτε αν τις έχετε αντιμετωπίσει και εσείς.1) Η ζύμη μου πήρε και τα 3 κιλά αλέυρι και λίγο ακόμα. Το έριχνα λιγο λίγο περιμένοντας να απορροφηθεί και συνέχιζα μέχρι να τελειώσουν τα 3 κιλά. Η ζύμη κολλούσε παρα πολύ στα χέρια, ακόμα και μετά που έριξα ολο το αλέυρι. Μπήκα στην πειρασμό και έριξα επιπλέον αλεύρι (περίπου μιαμιση κούπα) αλλά το ζυμάρι εξακολουθούσε να κολλάει. Δεν έριξα όμως άλλο.Τελικά όσο ζύμωνα, σιγά σιγά σταματούσε να κολλάει τόσο.Μετά από μισή ώρα ζύμωμα με τα χέρια, είχα μία ζύμη που κολλουσε πολυ ελαφρά.Μετά τις 4 ώρες φούσκωμα η ζύμη δεν κολλούσε και τα έπλασα βάζοντας λίγο βούτυρο στα χέρια για παν ενδεχόμενο.Δεν ξέρω αν είναι αυτή η σωστή συμπεριφορά, ή αν θα πρέπει εξάρχης να μην κολλαει η ζύμη μετά και τα 3 κιλά αλέυρι. Παρακαλώ πείτε μου την εμπειρία σας.2) Επειδή έκανα κάποια γεμιστά με μερεντα, ήταν αδύνατο να κολλήσουν οι άκρες στα κορδόνια που άνοιξα με αποτέλεσμα να ψιλοτρέχει η μερέντα έξω. Για κάποιο λόγο δεν μπορούσε να κολλήσει η ζύμη μεταξύ της. Δοκίμασα και νεράκι στις άκρες αλλά δεν βοήθησε.Σε κάθε περίπτωση, βγήκαν ΤΕΛΕΙΑ σε γεύση, υφή και άρωμα και πηρα από όλους τις καλύτερες κριτικές. Αν βρω τρόπο να γίνονται και πιο γρήγορα (όλη η διαδικασία ζύμωμα-φούσκωμα-πλασιμο-ψήσιμο μου πήρε 11 ωρες) θα τα φτιάχνω σίγουρα πιο συχνά.Ευχαριστώ για τη συνταγή και συγγνώμη για το μεγάλο σχόλιο αλλά πολύ θα ήθελα να ξέρω αν έχετε παρόμοια εμπειρία από τη συνταγή. Βάλε σχόλιο