Συνταγές (22)
-
Μια "πειραγμένη" έκδοση του γνωστού ποτού. Λίγα μυστικά ακόμα Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το tonic με καλή σόδα για μια διαφορετική, πολυ δροσιστική γευση και χωρις τις θερμίδες του tonic.Οπως σε όλα τα κοκτέιλ, ο πάγος θα πρέπει να είναι πολύ σκληρός και πολύ κρύος. Το δε χτύπημα/ανακάτεμα θα πρέπει να είναι σύντομο ώστε τα υλικά να κρυώσουν και να αναμειχθούν, χωρίς όμως να προλάβει ο πάγος να λειώσει και να αραιώσει το ποτό.
-
Ακούγεται άσχημα αλλά πρόκειται για μια πολύ νοστιμη συνταγή και εναν πολύ έξυπνο τρόπο να αξιοποιήσουμε το κουφάρι της γαλοπούλας το οποίο αλλιώς θα πετούσαμε.
-
Μια ευκολη και γρήγορη συνταγή απο την Αγγλία για να χρησιμοποιήσετε ο,τι απόμεινε απο την Χριστουγεννιάτικη σας γαλοπούλα, ή το Κυριακάτικο σας ψητό κοτόπουλο. Λίγα μυστικά ακόμα Πρόκειται για μια συνταγή του Jamie Oliver. Η πίττα ειναι Αγγλικού τύπου και έχει φύλλο μόνο απο πάνω. Μπορει δε να γίνει με ο,τιδήποτε ψητό κρέας ή κοτόπουλο έχει μείνει από το εορταστικό, ή Κυριακάτικο σας τραπέζι. Την έχω κανει με κοτόπουλο, αλλα και με χοιρινό ψητο.
-
-
'Ενα απο τα πρώτα κοκτέηλ που φτιάχτηκαν ποτέ. Λίγα μυστικά ακόμα Μπορουμε να παίξουμε χρησιμοποιόντας αρωματισμένα σπιτικα σιρόπια όπως πχ. με κανέλα, με φασκόμηλο (παει φοβερά με το ρούμι).
-
Πολλά κοκτέηλ χρειάζονται σιρόπι ζάχαρης. Αντι να αγοράσουμε έτοιμο, μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας και να το διατηρήσουμε στο ψυγείο. Λίγα μυστικά ακόμα Εννοείται οτι μπορόυμε να φτιάξουμε μικρότερες ποσότητες απλα κρατάμε την αναλογία 11.Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε στο νερό διάφορα βότανα και μπαχάρικα που θα αρωματίσουν το σιρόπι μας και θα δώσουν μια διαφορετική γευση στα κοκτέηλ μας. Τέτοια πχ. ειναι Κανέλα, Βανίλια, Λεβάντα, φασκόμηλο, τζίντζερ, φλούδα απο λεμόνι η πορτοκάλι. Σε αυτην την περίπτωση προσθέτουμε το βοτανο στο νερό που βράζει και μετά προσθετουμε τη ζάχαρη. Καθως το σιρόπι θα κρυώνει το βοτανο θα απελευθερώνει τα αρώματα του.
-