Συνταγές (42)
-
-
-
-
-
-
-
Μία γρήγορη γευστική συνταγή για τον χειμώνα που συνοδεύει εξαιρετικά το κρασί ή το τσίπουρο, τρώγεται ζεστή και κρύα.
Cooksnaps (69)
-
Έγιναν τραγανά και η ζύμη τους είναι πολύ νόστιμη!!! Εβάλα την δόση για ζύμη που έχει στο site του (425 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., 175 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 150 γρ. σπορέλαιο, 50 γρ. ελαιόλαδο, 1 πρέζα αλάτι, ½ κ.γ. ζάχαρη, 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, ½ κ.σ. ξίδι) τα μέτρησα και ακολούθησα πιστά τις οδηγίες. Στην γέμιση μαζί με την φέτα πρόσθεσα 2 κ.σ. γιαούρτι, πιπέρι και δυόσμο. Με την παραπάνω δόση μου βγήκα 21 τυροπιτάκια. Η συνταγή έγινε από τις αγαπημένες μου :) Βάλε σχόλιο
-
Πολύ νόστιμη συνταγή και μοιάζουν σαν αγοραστά τα ψωμάκια) !!! Έχουν μία ελαφριά κρούστα απ΄έξω και μέσα είναι αφράτα. Χρησιμοποίησα ένα φακελάκι ξηρή μαγιά και τα άφησα διπλάσιους χρόνους να φουσκώσουν. Μέτρησα 70 γραμμάρια ζύμη για το κάθε μου ψωμάκι και μου βγήκαν 13. Τα έψησα στους 190 βαθμούς στον αέρα στην μεσαία σχάρα για 20 λεπτά και στα μισά του χρόνου γύρισα το ταψί. Ευχαριστούμε που ανέβασες την συνταγή!!! Ανεβάζω και φωτογραφία Βάλε σχόλιο
-
Καταπληκτικά και πολύ-πολύ τραγάνα! Έφτιαξα την ζύμη όλη στο χέρι. Για να απαντήσω όσον αφορά την ποσότητα νερού, το μέτρησα και μου βγήκε 230, έβαλα χλιαρό. Είναι αναλόγως όμως την θερμοκρασία του περιβάλλοντος και του αλευριού το πόσο θα τραβήξει. Επίσης στο βίντεο της συνταγής ο Άκης λέει να αφήσουμε μία ώρα στο ψυγείο την ζύμη. Τόσο την άφησα. Τα τηγάνισα μόνο με ελαιόλαδο και τα στράγγιξα σε απορροφητικό χαρτί για ένα τέταρτο, με αυτό τον τρόπο δεν είχαν την αίσθηση της \"λαδίλας\". Κάτι που πρέπει να προσέξουμε είναι να ανοίξουμε όσο πιο λεπτά μπορούμε τα φύλλα μας για να γίνουν τα τυροπιτάρια πιο τραγάνα και να τα διπλώσουμε σαν φάκελο, χωρίς \'ομως η μία \"άκρη\" να είναι πάνω στην άλλη. Το λέω γιατί τα πρώτα που τηγάνισα και τα έκανα στριμογμένα με την μία άκρη να διπλώνει πάνω στην άλλη, εξωτερικά ήταν ψημένα και τραγανά και εσωτερικά ήταν σαν ώμο το ζυμαρακί. Καταχωρήθηκε η συνταγή στα αγαπημένα!!!! Μπράβο στον Άκη και σένα που τ ανέβασες! Βάλε σχόλιο