Συνταγές (5)
Cooksnaps (5)
-
Τι ωραία τα καρβελια της φωτο! Τα είδα και ζήλεψα και είπα να κάνω κι εγώ... Μόλις τελείωσε το φούσκωμα. Έκανα τη μισή δόση, με λιγότερη μαγια (μισό πακετάκι ξηρή μαγιά) και μίξη αλεύρων σκληρού με ΓΟΧ. Ζύμωσα στον αρτοπαρασκευαστή, αλλά έβαλα νερό βρύσης (όχι χλιαρό ή ζεστό). Η αλήθεια είναι ότι δεν μου φούσκωσαν πολύ. Πιστεύω όμως ότι στο ψήσιμο θα απλώσουν λίγο. Επίσης, δεν λάδωσα τα χέρια μου καθόλου. Αφού έβγαλα το μίγμα από τον κάδο, το έβαλα στην αλευρωμένη λαδόκολα που είχα στρώσει στο ταψί, το γύρισα να πάρει αλεύρι και από τις δυο μεριές και μετά το έκοψα στα τέσσερα, έκανα τις πλεξούδες και τις στριφογύρισα. Μετά την μία ώρα φούσκωμα γύρισα το φούρνο στους 200, αλλά είδα ότι μου είχαν στεγνώσει οπότε πέρασα πολύ ελαφριά με ένα πινέλο λίγο νερό με λαδάκι από πάνω και το άφησα να ψηθει. Μόλις βγουν, θα βάλω και φωτο.) Βάλε σχόλιο