Συνταγές (4)
-
Ξέρω ότι έχει πολλές παρόμοιες συνταγές στο σάιτ, αλλά μετά από πολλές δοκιμές, κατέληξα σε αυτή! Λίγα μυστικά ακόμα Όσο λιώνει η ζάχαρη καλό θα ήταν να μην ανακατεύουμε καθόλου. Αν έχουμε χαμηλή φωτιά δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετύχει.Με την προσθήκη νερού αποφεύγουμε να σβολιάσει η ζάχαρη και να μην λιώσει ομοιόμορφα.Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο ούτως ώστε να αποφύγετε, στη φάση που θα αφρίζει, να ξεχειλίσει και να σας κάψει.Μην δοκιμάσετε με βιτάμ ή άλλο βούτυρο γιατί δεν θα πετύχει η υφή, ούτε το άρωμα. Η υφή της είναι πηχτή σαν μερέντα, αν θέλουμε όμως να την χρησιμοποιήσουμε σαν sauce τη ζεσταίνουμε λίγο στο μικροκυμάτων.Τη βασική συνταγή τη βρήκα εδώ έχω κάνει όμως κάποιες αλλαγές ως προς τις δοσολογίες. Ελπίζω να την απολαύσετε! Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
-
Ανάλαφρο και δροσερό, ό,τι πρέπει για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού που έρχονται. Λίγα μυστικά ακόμα Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Σάντρης Λυσάνδρου, "Μαγειρεύοντας για φίλους". Στο site υπάρχει μια παρεμφερής συνταγή (η Λιβανέζικη κρέμα της anyouta) με τη διαφορά ότι το λιβανέζικο μαχαλεπί δεν έχει καθόλου ζάχαρη στην κρέμα και το σιρόπι αρωματίζεται με ανθόνερο. Τη συνταγή αυτή την έχω δοκιμάσει με γάλα και κρέμα γάλακτος με χαμηλα λιπαρά χωρίς κανένα πρόβλημα (με λιγότερες θερμίδες όμως)!
-
Την συνταγή μου την έστειλε η ermioni, από ένα site (που δε θυμάμαι, και ελπίζω να παραθέσει παρακάτω η ίδια). Έχει ωραία, μάλλον ουδέτερη γεύση και η ιδιαιτερότητα είναι το άρωμα που δίνει το τζίντζερ σε συνδιασμό με το λεμόνι. Λίγα μυστικά ακόμα Η κολοκύθα δεν λιώνει μόνη της. Εγώ περίμενα να λιώσει και έτσι παραέδεσε το σιρόπι, με αποτέλεσμα να μου ζαχαρώσει. Σε τέτοια περίπτωση ξαναβράζουμε την μαρμελάδα με νερό μέχρις ότου έχει την επιθυμητή πουκνότητα. Ενδεχομένως θα μπορούσατε αντί να κόψετε την κολοκύθα να την τρίψετε σε ψιλό τρίφτη (δεν το έχω δοκιμάσει). Ευχαριστώ και πάλι την ermioni για την συνταγή!
-
Λίγη φαντασία...και αποτέλεσμα πέραν πάσης προσδοκίας!!! Λίγα μυστικά ακόμα Τη συνταγή αυτή δεν την έχω βρει από πουθενα. Μετά από μια έρευνα συνταγών για παγωτό έκανα ένα συνδιασμό, έχοντας υπόψιν και τη γεύση που ήθελα να πετύχω και τελικά το αποτέλεσμα ήταν ονειρικό. Καλή επιτυχία σε όποιον την φτιάξει!!