Συνταγές (5)
-
Πολύ εύκολη, ελαφριά και πεντανόστιμη! Λίγα μυστικά ακόμα Εάν θέλουμε προσθέτουμε και μανιτάρια και πιπεριές τα οποία έχουμε προηγουμένως σωτάρει σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
-
Πανεύκολο κέικ που ευωδιάζει. Μου θυμίζει το άρωμα του «τραγίσιου γλυκού με πορτοκάλι» της Τράγας, σε μορφή κέικ. Λίγα μυστικά ακόμα Εάν θέλουμε μπορούμε τη φόρμα, αφού τη βουτυρώσουμε, να την πασπαλίσουμε με μπόλικη ζάχαρη αντί για αλεύρι. Έτσι το κάνει η πεθερά μου και γίνεται πιο κριτσανιστό στα πλαϊνά.... Ωστόσο στην περίπτωση αυτή καλό είναι να χρησιμοποιούμε αντικολλητική φόρμα. Ευχαριστούμε την glikoula για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
-
Η καλύτερη και πιο ελαφριά φρουτοσαλάτα που έχω δοκιμάσει. Τη φτιάχνει η πεθερά μου μετά από πλούσια και λιπαρά γεύματα και όλοι τρελλαίνονται! Μια φρουτοσαλάτα μόνο με φρέσκα φρούτα, χωρίς κομπόστα. Λίγα μυστικά ακόμα Το μάνγκο κάνει πράγματι τη διαφορά, επίσης το μέλι και το λικέρ τη γλυκαίνουν χωρίς να χρησιμοποιήσουμε κομπόστα που δίνει μια πιο τυποποιημένη γεύση στη φρουτοσαλάτα.Με λικέρ κουμ-κουατ γίνεται πολύ καλή.Φυσικά μπορείτε να προσθέσετε και ακτινίδιο, το οποίο θα δώσει και έξτρα χρωματάκι!
-
Πλούσια σπανακοτυρόπιταμία διαφορετική γεύση που όσοι την έχουν δοκιμάσει έχουν ενθουσιαστεί ! Λίγα μυστικά ακόμα Το σπανάκι πρέπει απλά να είναι πλυμένο, δεν το στύβουμε, ούτε το τσιγαρίζουμε, ούτε το αχνίζουμε. Επίσης μη φοβηθείτε τα υγρά της γέμισης, ο τραχανάς θα τα απορροφήσει! Γίνεται πολύ καλή και με έτοιμο παραδοσιακό φύλλο ή φύλλο κρούστας. Για να τη ζεστάνουμε (την επόμενη μέρα π.χ.) επειδή το φύλλο μαλακώνει, τη ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία για να ξανακριτσανίσουν τα φύλλα, και είναι σα να τη βγάλαμε μόλις από το φούρνο!
-
Αγγλικού τύπου μαλακά σοκολατένια cookies με κομμάτια λιωμένης σοκολάτας και φουντούκια, σκέτη απόλαυση! Και το πιο σημαντικόΝΗΣΤΙΣΙΜΑ Λίγα μυστικά ακόμα Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο ψήσιμοόταν τα βγάζουμε από το φούρνο πρέπει να φαίνονται σχεδόν άψητα στη μέση. Αν όταν τα βγάλουμε από το φούρνο φαίνονται καλά ψημένα, τότε όταν κρυώσουν θα είναι πολύ σκληρά και θα απέχουν πολύ από τα αγγλικού τύπου soft cookies που θέλουμε να πετύχουμε. Ωστόσο και σε αυτήν την περίπτωση δεν τα πετάμε, απλά τα βουτάμε στον καφέ ή το τσάι μας!