Συνταγές (5)
-
-
-
Για αλλαγή στα κλασικά κανελόνια, έφτιαξα αυτά λίγο με βοήθεια από διάφορες συνταγές και λίγο αυτοσχεδιάζοντας για να έρθουν πιο κοντά στα γούστα μας.
-
Την είχα βρει σε ένα βιβλίο μαγειρικής πριν χρόνια αν και δεν θυμάμαι καν ποιο. Φτιάχνεται κανονικά με αντζούγια αλλά επειδή του άντρα μου δεν του αρέσουν ιδιαίτερα οι σαλάτες εκτός από την χωριάτικη, πριν λίγες μέρες την έφτιαξα με μπέικον και την λάτρεψε Λίγα μυστικά ακόμα Μπορεί να φαίνεται λίγο μπελαλίδικη η συνταγή επειδή φτιάχνεις μόνο σου τα κρουτόν αλλά η γεύση τους με την ελαφριά μυρωδιά σκόρδου αποζημιώνει. Αν θέλετε να βάλετε αντζούγιες αντί για μπέικον, όταν φτιάχνετε τη σάλτσα, λιώνετε 2-3 αντζούγιες με ένα πηρούνι, ρίχνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο, και τα υπόλοιπα υλικά λάδι, μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Η μπακέτα είναι καλύτερα να είναι χθεσινή γιατί δεν θρυματίζεται κατά το κόψιμο. Το μαρούλι το σκουπίζω γιατί το νερό που μπορεί να βγάλει αραιώνει τη σάλτσα και της χαλάει τη γεύση.
-
Αυτή την συνταγή τυροκαυτερής μας την έμαθαν φίλοι από την Θεσσαλονίκη στα πολλά χρόνια που κάναμε διακοπές στην Χαλκιδική. Οι ακριβείς ποσότητες των συστατικών εξαρτώνται από την όρεξη σας. Λίγα μυστικά ακόμα Η μητέρα μου το καλοκαίρι που έχει καυτερές πιπεριές, τις τηγανίζει και τις βάζει μαζί με τον λάδι τους σε ένα μπωλ που κλείνει καλά και τις αποθηκεύει στην κατάψυξη. Μ' αυτόν τον τρόπο έχουμε πιπεριές όλο τον χρόνο.
Cooksnaps (11)
-
Η πρώτη φορά που φτιάχνω τσουρέκια και ειπα να κάνω αυτή τη συνταγή αφενός γιατί είχε τόσες πολλές ψήφους και αφετέρου γιατί τα πεϊνιρλί του Αστεριού είναι η αγαπημένη μας ζύμη. Τα τσουρέκια είναι εύκολα, βγαίνουν αρκετά κομμάτια στη δόση και είναι καλύτερα από του φούρνου. Ο άντρας μου ενθουσιάστηκε. Ααα έβαλα αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 50γρ περισσότερη ζάχαρη και επειδή δεν είχα μαστίχα έβαλα λίγη βανίλια. Τα άλειψα μόνο με γάλα πριν τα ψήσω και τα πασπάλισα με λίγη καστανή ζάχαρη. Έγιναν τέλεια, μπράβο Αστέρι είσαι εγγύηση. Βάλε σχόλιο
-
-