Συνταγές (5)
-
Πρόκειται για μια Θρακιώτικη συνταγή, πεντανόστιμη! Θα έλεγα ότι είναι ίσως μια κολοκυθοομελέτα φούρνου ή μία ξεσκέπαστη κολοκυθόπιτα! Λίγα μυστικά ακόμα Μη σας φοβίσει εάν ο χυλός είναι αραιός, έτσι πρέπει να είναι. Αυτή η ξεσκέπαστη πιτούλα είναι πολύ χαμηλή, περίπου 1-2 εκ. Γι΄αυτό χρησιμποποιήστε ανάλογο ταψί. Επίσης, σίγουρα ταιριάζουν και κομματάκια φέτας, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Σ΄αυτήν την περίπτωση προσέξτε το αλάτι! Μην προσθέσετε άλλο αρωματικό γιατί αξίζει να το δοκιμάσετε μόνο του, έτσι απλά..
-
Μια ξεχωριστή και αγαπημένη σάλτσα για μακαρόνια.. Λίγα μυστικά ακόμα Τη συνταγή την είδα στο πακέτο από τα μακαρόνια Primo Gusto, είπα να τη δοκιμάσω και έμεινα ενθουσιασμένη με το αποτέλεσμα! Μόνο που για να είναι λιγάκι πιο ελαφριά, βάζω 1 κρόκο. Επίσης, χρησιμοποιώ το σκληρό τυρί που βάζουμε στα μακαρόνια και την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ teleia (κρατάω λίγη από το μπουκαλάκι). Καλή σας όρεξη!
-
Είναι λαχταριστό! Για σοκολατοφάγους και όχι μόνο.. Λίγα μυστικά ακόμα Η συνταγή αυτή είναι της Αλεξίας Αλεξιάδου. Είναι πραγματικά τέλειο! Εγώ τα υλικά τα χτύπησα με τη σειρά που τα βάζουμε για να φτιάξουμε ένα κλασσικό κέικ, δηλ βούτυρο, ζάχαρη, αυγά κλπ.. Επίσης χτύπησα χωριστά τους κρόκους σε μαρέγκα.
-
Ένα εύκολο, γρήγορο και νόστιμο χειμωνιάτικο φαγητό.. Ένας διαφορετικός τρόπος για να απολαύσουμε τα αυγά. Λίγα μυστικά ακόμα Μένει με ζουμάκι το φαγητό. Είναι μια σύβραση ουσιαστικά. Τα κρεμμύδια τρώγονται έτσι σε μεγάλα κομμάτια. Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε αυτά για το στιφάδο. Αν δεν έχετε πελτέ, βάλτε συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας. Το φαγητάκι τρώγεται ζεστό, βάλτε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω και μαζί με ψωμάκι και φέτα έχετε ένα ολοκληρωμένο γεύμα!
-
Μοναδική συνταγή, το καλύτερο μιλφέιγ που έχω δοκιμάσει ποτέ! Μια νοστιμότατη, αλλά ελαφριά αμαρτία! Λίγα μυστικά ακόμα Οι ποσότητες για κορν φλάουρ και αλεύρι είναι κοφτές κουταλιές σούπας (αλεύρι για όλες τις χρήσεις βάζω, αλλά και φαρίνα αν έχετε, δεν έχει διαφορά σ΄αυτήν τη συνταγή). Μπορείτε να βάλετε λιγότερο βούτυρο, αν θέλετε να βγει πιο ελαφρύ.Η κρέμα είναι έτοιμη όταν αρχίζει να πήζει και να κάνει μικρά βουναλάκια. Για να μην κάνει κρούστα μέχρι να περιμένετε να κρυώσει, μπορείτε να την καλύψετε με μεμβράνη.Το ξύσμα λεμονιού της δίνει τέλεια ντελικάτη γεύση!Για τη σαντιγύ χρησιμοποιώ Mοrfat ή Εrmol και τη χτυπάω με 7 κ.σ. ζάχαρη άχνη και περίπου 1 ποτ.κρασιού γάλα φρέσκο ώσπου να αφρατέψει. Και με garni γίνεται επίσης, ή με όποια άλλη σαντιγύ χρησιμοποιείτε. Προτείνω, αν θέλετε, να ρίξετε ελάχιστη ζάχαρη άχνη πάνω από το μιλφέιγ όταν θα το σερβίρετε (όχι πολλή,γιατί θα είναι υπερβολικά γλυκό!). Καλή Επιτυχία! Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.