Συνταγές (9)
-
Νηστισιμη, πανευκολη παραδοσιακη συνταγη. Λίγα μυστικά ακόμα Μπορουμε να φυλαξουμε την σουπα μας για 2 με 3 μερες στο ψυγειο μας χωρις να αλλειωθει η γευση της και οσο κρυωνει χυλωνει, γινεται σχεδον σαν ζελες. Αυτο ωφειλετε στον χυμο του νερατζιου που ειναι πλουσιο σε πυκτινη γι αυτο προσθετουμε κι αλλο νερο οταν ειναι να την ξαναζεστανουμε.Το νερατζι ειναι και το υλικο που κανει την διαφορα στην σουπα αυτη. Ευχαριστούμε την FILIPPIA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
-
Αφράτο αλμυρο κεικ με χαλλουμι. Λίγα μυστικά ακόμα Παραθετω αυτούσια τήν συνταγή απο το βιβλίο μαγειρικής της Κας ΕΛΕΝΗς ΜΟΣΦΙΛΗ- ΛΟΙΖΟΥ. Δασκαλας Οικιακης οικονομίας. Την συγκεκριμμένη συνταγή την βρισκουμε με αμετριτες παραλλαγές. Ειναι μια πιττα που σερβιρεται ζεστή ή κρύα. Διατηρείται για πολλές μερες και συνοδευει το τσαι ή τον καφέ μας. Τέλεια γιά πάρτυ γενεθλείων που αν αντι για φόρμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μικρά ατομικά φορμάκια.
-
Χωρίς αλεύρι με πλούσια γεύση σοκολάτας. Πανεύκολη παρασκευή. Λίγα μυστικά ακόμα Όταν βγάλουμε την τάρτα από το φούρνο θα μας φανεί ότι στο κέντρο χρειάζεται λίγο ακόμα ψήσιμο. Αφού κρυώσει σφίγγει.Επίσης κατά το ψήσιμο μπορεί το μίγμα μας να κάνει μικρά σπασίματα από πάνω, τα οποία όμως δεν φαίνονται αφού θα το καλύψουμε με την κρέμα μας.Η αρχική συνταγή η οποία είναι Ιταλική γίνεται με τυρί Ρικότα. Όμως το ανθότυρο είναι το τέλειο υποκατάστατο, πιο φθηνό και πάνω από όλα ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Καλή μας επιτυχία λοιπόν.
-
Κρεμα ψυγειου με λιγες θερμιδες. Καταλληλο για χορτοφαγους. Λίγα μυστικά ακόμα Για να ειναι τραγανο ετοιμαστε το 1-2 ωρες πριν το σερβιρετε. Βαλτε στο ψηγειο να κρυωσει αρκετα. Αν θελουμε αντικαθιστουμε το ανθοτυρο με αλλο μαλακο τυρι αλλα πρεπει να εχει την ιδιαν υφη.
-
Κρέμα ψυγείου. Εύκολο και γρήγορο. Λίγα μυστικά ακόμα Αν θέλετε να αποφύγετε τα ασπράδια βάλτε την διπλάσια ποσότητα φρέσκιας κρέμας.
-
Κοτόπουλο fra Diabolo, δηλαδή ο αδελφος του διαβολου. Καυτερο κοτοπουλο με κοκκινη σαλτσα . Λίγα μυστικά ακόμα Αν εχουμε παιδακια παραλειπουμε την καυτερη πιπερια.Επισης μπορουμε να φτιαξουμε το φαγητο μας απο την προηγουμενη μερα, να το βαλουμε στο ψηγειο και οταν ειναι η ωρα να σερβιρουμε να το ζεστανουμε για λιγο.Το λειωμενο τυρι, η ριγανη και η σαλτσα δινουν μια πλουσια γευση που θημιζουν λιγο την πιτσα.Οι Ιταλοι αρεσκονται να λενε για αυτο το φαγητο οτι το εφτιαξε ο αδελφος του διοβολου και ηταν τοσο καυτερο που οταν αυτος το δοκιμασε κοκκινισε ολοκληρος.
-
Γλυκο αφρατο κεικ. Λίγα μυστικά ακόμα Μια παραδοσιακη συνταγη απο την φιλη μου Ντινα απο Λαρισσα.