Συνταγές (4)
-
Πουρές σπανάκι µε πράσο και άνηθο, από την κα.Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το www.argiro.gr Λίγα μυστικά ακόμα Μια συνταγή από το www.argiro.gr της κας. Μπαρμπαρίγου Το έκανα βάζοντας αντί για μαργαρίνη, βούτυρο.
-
-
-
Μια συνταγή του κου Δημήτρη Ανδρέου Λίγα μυστικά ακόμα Μια συνταγή του κου Δημήτρη Ανδρέου.Aντί για βασιλικό ή μαϊντανό, μπορούμε να βάλουμε όποιο μυρωδικό μας αρέσει, όπως ρίγανη (ξερή ή φρέσκια) ή θυμάρι.Aν θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως θα ξεφορμάρουμε εύκολα το σουφλέ μας, στρώνουμε τη φόρμα με χαρτί για ψήσιμο στον φούρνο.Aυτό το σουφλέ τρώγεται ωραιότατα ως πρώτο πιάτο, αλλά στο καθημερινό τραπέζι μπορούμε να το σερβίρουμε ως κυρίως με μια πράσινη σαλάτα και φρεσκοψημένο ψωμί. Πολύ ωραία ταιριάζει και με τηγανητά αβγά.Αυτά λέει η συνταγή, όμως μπορούμε να βάλουμε τα σουφλεδάκια μας σε ατομικές φορμίτσες. Επίσης μπορούμε να τα αποθηκευτούν στην κατάψυξη ωμά έτσι ώστε να τα έχουμε ανά πάσα στιγμή έτοιμα για ψήσιμο.Προσωπικά τα χτυπώ όλα μαζί αφού έχω σοτάρει το σπανάκι, προσέχοντας τα αυγά (εναλλαγή ζεστού - κρύο). Χρησιμοποιώ κατεψυγμένο σπανάκι. Προσέχουμε την κάπαρη γιατί έχει δυνατή γεύση και μπορεί να αλλοιώσει το αποτέλεσμα, μπορούμε και να την παραλείψουμε.
Cooksnaps (4)
-
Αυτή τη συνταγή την κάνω πολύ καιρό και εγώ. Το εταίρο ήμιση έχει ξετρελαθεί και επειδή την κάνω συχνά, έχω οργανωθεί.με τα λαχανικά έτοιμα στην κατάψυξη (ψιλοκομμένα και στημένα δηλ. έτοιμα να σοκαριστούν) η προετοιμασία είναι παιχνίδι, (λιγότερο από 15 λεπτά) ίσα-ίσα η ώρα για να τρίψω τα τυριά, να φτιάξω τη σάλτσα , να μαλακώσω τα μακαρόνια και να ετοιμάσω μπεσαμέλ (και μου παίρνει τόσο γιατί χρησιμοποιώ μόνο μια κατσαρόλα) .Επειδή μας αρέσουν τα κοφτερά προσθέτω και 10-12 σταγόνες ταμπάσκο στη σάλτσα και στα λαχανικά καυτερή πιπεριά και μπόλικο πιπεράκι.... Το έχω κάνει επίσης προσθέτοντας (όχι πάντα) ψιλοκομμένα μανιτάρια και καρότα.Επίσης την έχω κάνει και με ότι μικρό ζυμαρικό μπορείτε να φανταστείτε (φιογκάκια, κοφτά μακαρονάκι, ριγκατόνι, πένες,..... κλπ, κλπ, κλπ) αν και όταν έχεις φτιάξει πλούσια σάλτσα ντομάτας όλα μπορείς να τα βάλεις ωμά, (το έχω κάνει και με τους 2 τρόπους) προτιμώ να τα έχω περάσει μια βράση.... απλά για να μαλακώσουν περισσότερο που μας αρέσουν καλυτέρα...Ευχαριστούμε που την ανέβασες!!!!!!!!!! Βάλε σχόλιο