Συνταγές (7)
-
Δεν ξέρω αν είναι κυπριακή συνταγή, πάντως εγω την θυμάμαι απο τα παιδικά μου χρόνια στην Κύπρο πριν ακόμα γίνουν της μόδας ολα τα ζυμαρικά στις διαφορετικές εκδόσεις τους και ειδικά θυμάμαι εκείνο το ζουμάκι που έμενε στο τέλος μέσα στο πιάτο και στην κυριολεξία το σκουπίζαμε με το ψωμί μας. Λίγα μυστικά ακόμα Δοκιμάστε το με οποιο τυρί θέλετε αλλα ενα απο τα μυστικά είναι το χαλούμι!Αααααααααα και κάτι ακόμα, οταν σερβίρετε τα μακαρόνια μην προσπαθήσετε να "στραγγίξετε" το ζουμί, αφήστε να "μπει" στο πιάτο σας και μετά στραγγίξτε το εσεις με το ψωμάκι σας.
-
-
Κοιτούσα χτες ενα ζαχαρούχο γάλα που είχα και αναρωτιόμουν τι να φτιάξω... και στο μυαλό μου ηρθε η εποχή του σχολείου, πήγαινα πρώτη δημοτικού στην Φανερωμένη (για όσους αναρωτιούνται, ειναι δημοτικό σχολείο της Κύπρου) και επειδή τότε τα πράγματα ηταν λίγο δύσκολα... οικονομικά... στο πρώτο διάλειμμα μας μάζευαν ολους για το δεκατιανό. Ιδού λοιπόν το αγαπημένο μου δεκατιανό... Λίγα μυστικά ακόμα Εμας τότε μας το σέρβιραν με ζεστο γάλα ασπρο..Μια αλλη παραλλαγή που έμαθα μεγαλώνοντας ειναιμουσκεύουμε την φέτα το ψωμί και βάζουμε λίγη ζάχαρη.
-
Κρατήστε τα πήλινα απο τα γιαούρτια...Έρχονται οι μελιτζάνες για να προβούν εις γάμον κοινωνία. Λίγα μυστικά ακόμα Συνοδεύεται με μπόλικο ψωμάκι και κόκκινο κρασί, καλή μας όρεξη.Να πω οτι η συνταγή ειναι απο μεζεδοπωλείο μιας θειας....σσσσσσσ μην μας ακουσει!
-
Εμ τι; μόνο οι πατάτες θα αντινάσονται; Την πρώτη φορά που δοκίμασα να την φτιάξω ο αδελφός μου ηταν στην Πάτρα για το καρναβάλι και μάλιστα περιχαρής με πήρε να μου το πει..εξου (κοκορευόταν), μετά απ΄αυτό δοκίμασα να πάρω την εκδίκηση του (κόκορα) τηλεφωνικά. -Μαγειρέυω εκείνο το κυπριακό αντιναχτό φαγητό... Ναι, ναι εκείνο με το κοτόπουλο και τις πατάτες τις αντιναχτές... Πάυση στην αλλη άκρη της γραμμής, ο κόκορας πλέον δεν κοκορευόταν, πλέον είχε βάλει πλώρη για την επιστροφή και εγω είχα πάρει την εκδίκηση μου!!! Λίγα μυστικά ακόμα Λιγα μυστικά; Να προλάβετε να φάτε!
-
-
Είναι η πρώτη μου απόπειρα να ανεβάσω μια συνταγή, την διάλεξα γιατι ηταν μια απο τις αγαπημένες της μητέρας μου. Το μόνο θέμα ειναι οτι δουλέψα λίγο μονη μου τα υλικά γιατι η συνταγή...χάθηκε! Λίγα μυστικά ακόμα Μόλις αρχίσει το ψήσιμο, μετά απο λίγο μαχαιρώνουμε την πιτα μας οπως θα την κοβαμε σε κομματια, ετσι θα πανε παντού τα υγρά κ θα γίνει μια ωραία κρούστα.
Cooksnaps (16)
-
δεν είχα δει την διόρθωση για το βούτυρο και έβαλα 50γρ. τα 4 πιρουνάκια είναι γιατι δεν μου φούσκωσε ομοιόμορφα, χρησιμοποίησα αλευρι για ολες τις χρήσεις, μήπως ήθελε φαρινα? το γλάσο σε αντίθεση με την lillium μου έπηξε μια χάρα, μην σου πω ότι έβαλα και 6 κουταλιές ζεστό νερό, σου ανεβάζω και φωτογραφία Βάλε σχόλιο
-
λοιπόν ενα θα πω, το μισό δεν προλαβα να καταλάβω την γεύση γιατι το κατάπια, το υπόλοιπο ήταν πανδαισία....εκείνη την ώρα πρεπει να εμοιαζα με τον σκρουτζ οταν βλέπει χαρτονομίσματα (μάτια που βλέπουν δολλαρια) εμένα εβλεπαν κεκάκια!!!! α και κατι ακόμα, τελικά δυο θα πω, η συνταγή πολυ συγκεκριμένη....ακριβώς 8!!! ευχαριστούμε Βάλε σχόλιο