Συνταγές (17)
-
- 2 φλιτζάνια φακές
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο φρέσκο ή 1 γεμάτη κουταλιά ξερό
- 1 ξηρό κρεμμύδι
- 2 φύλλα δάφνης
- 5 κόκκοι πιπέρι
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 2 κουταλιές κάππαρη ανθάκια
- 1 ντομάτα κομμένη σε μικρά κυβακια
-
Η Κλασική ψημένη στα κάρβουνα μελιτζάνα με γεύση και παρουσίαση από τα παιδικά μας χρόνια. Απαραίτητο συμπλήρωμα σε κάθε ψήσιμο. Λίγα μυστικά ακόμα Η συνταγή δεν έχει αλάτι γιατί η φέτα είναι αλμυρή και γιατί είναι πολύ νόστιμη έτσι. Εσείς αν θέλετε προσθέσετε λίγο αλάτι.
-
Πικάντικο μεζεδάκι. Λίγα μυστικά ακόμα Η ποσότητα των υλικών εξαρτάται από την ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε καθώς και το πόσο μυρωδάτα και πικάντικα τα θέλετε. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το τυρί με μαγιονέζα ή και να το παραλείψετε εντελώς (!) Η συνταγή είναι μία γειτόνισσας από την Γεωργία αυτή τη φτιάχνει χωρίς τυρί και μαγιονέζα. Την έχω ετοιμάσει μερικές φορές που είχα κόσμο στο σπίτι, δείχνουν πολύ όμορφα ως μεζές και έχουν γίνει ανάρπαστα.
-
Αν σας αρέσουν οι εξωτικές γεύσεις θα τη βρείτε ενδιαφέρουσα. Η συνταγή δεν περιέχει αλάτι γιατί η σάλτσα σόγιας είναι ήδη πολύ αλμυρή Λίγα μυστικά ακόμα Η συνταγή είναι μιας πολύ καλής φίλης της μαμάς μου. Εγώ συχνά δεν βάζω όλα τα μπαχαρικά γιατί δεν αρέσουν στον άντρα μου. Μπορείτε και εσείς να βγάλετε κάποια για να ελαττώσετε την δυνατή γεύση ή να μειώσετε την ποσότητα αλλά έτσι το φαγητό υστερεί σε γεύση. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε το μισό κοτόπουλο με μανιτάρια. Η εκτέλεση είναι ίδια, απλά μαγειρεύετε περισσότερη ώρα μέχρι το φαγητό να πιει τα υγρά του
-
Μια εύκολη και νόστιμη σουπίτσα. Μπορεί να φτιαχτεί με οποιονδήποτε συνδυασμό λαχανικών θέλετε. Λίγα μυστικά ακόμα Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα έτοιμα ανάμεικτα λαχανικά του εμπορίου ή να προσθέσετε και να αφορέσετε λαχανικά . Η βασική συνταγή έχει φασόλια, μακαρόνια και διάφορα λαχανικά Εγώ φτιάχνω δικά μου και τα διατηρώ σε τάπερ στην κατάψυξη, επίσης προσθέτω μικρές φουντίτσες μπρόκολο και πιπεριές.
-
Μία πολύ γευστική πρόταση για την νηστεία - Συνοδεύει κρέατα και ψάρια όταν δεν νηστεύουμε Λίγα μυστικά ακόμα Αν θέλετε στα τελευταία λεπτά, μόλις μαλακώσουν οι πατάτες, γυρίστε το φούρνο στο γκρίλ για μερικά λεπτά, για να γίνουν οι πατάτες ξεροψημένες και να αποκτήσουν όμορφο χρώμα.
-