Συνταγές (6)
-
Γνήσιο αμερικάνικο burger χωρίς ψωμί, αβγό, φρυγανιά κλπ. Λίγα μυστικά ακόμα Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα με το που τα ψήνουμε και το πόσο καλοψημένα ή όχι τα θέλουμε. Στο φούρνο θέλει περίπου 7 λεπτά και στα κάρβουνα περίπου 4 λεπτά για μέτριο ψησιμο.Τη συνταγή τη βρήκα στο about.com
-
Ψάχνοντας να βρω μια συνταγή για κουλουράκια, που να μην έχει ζάχαρη, έπεσα σε αυτή του Παρλιάρου. Η αλήθεια είναι ότι η ποσότητα του μελιού τα κάνει ίσως και ασύμφορα, αλλά είναι νόστιμα πολύ. Λίγα μυστικά ακόμα Μην τα στριμώξετε στο ταψί, γιατί απλώνουν και μπορεί να κολλήσουν μεταξύ τους, χάνοντας έτσι το στρόγγυλο σχήμα τους. Η πηγή της συνταγής είναι από το site της Καθημερινής.Τρώγονται και ζεστά και κρύα. Καλή απόλαυση.
-
Διάβασα τη συνταγή στο bostanistas.gr και την έχω κάνει ήδη δύο φορές. Θεωρώ απαραίτητο να τη μοιραστώ μαζί σας. Ίσως η πιο νόστιμη σάλτσα για μακαρόνια που έχω δοκιμάσει ποτέ. (και η φωτογραφία είναι από το ίδιο site ) Λίγα μυστικά ακόμα Το μυστικό είναι ένα. Φάτε την γρήγορα!
-
Μια νόστιμη σάλτσα για μακαρόνια, για όσους έχουν γερό στομάχι. Λίγα μυστικά ακόμα Το είδος των μακαρονιών που θα επιλέξουμε, μάλλον είναι θέμα γούστου.Όσον αφορά στο μακαρονόζουμο, κάτι που προσπαθώ να ακολουθώ όσο πιο πιστά μπορώ σε όλα τα φαγητά, είναι να μην βάζω νερό βρύσης, αλλά εμφιαλομένο. Μου έχει μείνει η συμβουλή ενός σεφ, που σε μια συνέντευξή του προέτρεπέ να μη βάζουμε νερό βρύσης στο φαγητό γιατί απλά "καμιά συνταγή δεν έχει στα συστατικά της το χλώριο ή το φθόριο".
-
Πρόκειται για μια γευστικότατη σάλτσα, ειδικά αφιερωμένη σε όσους τρελαίνονται για κρεμμύδι πάνω από τα μακαρόνια. Λίγα μυστικά ακόμα Σίγουρα η συνταγή αυτή δεν "ανακαλύπτει την Αμερική", μιας και ο συνδυασμός σάλτσα ντομάτας-κρέμα γάλακτος είναι πολυπαιγμένος. Απλώς είναι μια πρόταση που περιέχει κατίκι ως πιο light εκδοχή.
-
Το άκουσμα του συνδυασμού κοτόπουλο με σοκολάτα (ή καλύτερα κακάο) σοκάρει και παραξενεύει πολλούς. Παρόλ' αυτά, το άγλυκο κακάο με τη ντομάτα δένουν απίστευτα και μαζί με το κοτόπουλο (και τα λοιπά συστατικά) δίνουν ένα φανταστικό πιάτο. Η αλήθεια, πάντως, είναι πως αυτή η συνταγή κάνει καλό σε πολλούς.1) Σε σας, καθότι θα εντυπωσιαστούν όσοι δοκιμάσουν αυτό το φαγητό.2) Στους φίλους σας, γιατί αυτό το μεξικάνικο πιάτο δεν σερβίρεται σχεδόν σε κανένα έθνικo εστιατόριο3) Στον ντελικατεσενατζή (sic!) που ψωνίζετε, γιατί αποτελείται από πολλά συστατικά. Λίγα μυστικά ακόμα Τη συνταγή έψαξα, τη βρήκα και την μετέφρασα πριν χρόνια από κάποιο αγγλόφωνο site. Αφορμή ήταν ένα ντοκιμαντέρ που αναφερόταν στο Μεξικό και σχολίασε το συγκεκριμένο πιάτο, ως το εθνικό φαγητό της συγκεκριμένης χώρας. Μετά από καιρό έψαξα να το βρω ξανά το site αυτό, αλλά δεν τα κατάφερα. Καλή όρεξη.