Συνταγές (5)
-
Αυτή η συνταγή βγήκε κατά λάθος, όταν πήγα να φτιάξω ένα σκέτο ψαρονέφρι διαίτης και μετά… πείνασα! Βάλε το ένα βάλε το άλλο… μου βγήκε αυτό…!!!Θα μπορούσε λοιπόν να λέγεται Ψαρονέφρι "Κατά… λάθος"!! Έχουν ξετρελαθεί όσοι το δοκίμασαν!Αρκεί… να μην κάνετε δίαιτα. Λίγα μυστικά ακόμα Τα κουκουτσάκια από πιπέρι δεν τα αφαιρούμε. Τα τρώμε! Δίνουν σπιρτάδα....Αν το θέλετε πιο ελαφρύ μπορείτε να μη βάλετε βούτυρο ή/και μαργαρίνη και να χρησιμοποιήσετε ένα φλυτζάνι μόνο ελαιόλαδο.
-
Πολύ νόστιμο φαγητό για τις χειμωνιάτικες Κυριακές. Λίγα μυστικά ακόμα Προτιμάμε πάντα να παίρνουμε μικρά κότσια γιατί είναι πιο νόστιμα. Το μυστικό όπως προείπα, είναι να μη βάλετε καθόλου νερό, ούτε στις πατάτες, ούτε στα κότσια. Την ίδια συνταγή κάνω και για απλές, αλλά νοστιμότατες λεμονάτες πατάτες φούρνου. Μη ξεχνάτε το δαφνόφυλλο.
-
Πεντανόστιμο, παραδοσιακό ποντιακό φαγητό, που δε λείπει ποτέ από το χριστουγεννιάτικο (και όχι μόνο) τραπέζι των Ποντίων. Δεν είναι εύκολο. Δεν είναι δύσκολο. Υπομονή και τέχνη στο τύλιγμα θέλει και δύο είδη κιμά. Λίγα μυστικά ακόμα Εγώ πάντως τα τσακίζω σκέτα, με φέτα, ψωμί και σαλατούλα! Η αυθεντική συνταγή προστάζει βουβαλίσιο ψαχνό κιμά (και όχι μοσχαρίσιο), αλλά πού να το βρούμε πάλι αυτό... Επίσης να θυμάστε, ότι οι ποντιακοί σαρμάδες γίνονται μικροί σε μέγεθος, όπως τα ντολμαδάκια γιαλαντζί. Συχνά η μανούλα μου, τύλιγε σαρμάδες και με μαύρα λάχανα και με αμπελόφυλλα ή με άσπρο λάχανο (τα γέμιζε με το ίδιο μείγμα) και τα έβαζε σε μία κατσαρόλα να μαγειρευτούν μαζί.Για να είναι ασφαλής ως προς τη γλουτένη η συνταγή, ελέγξτε το ρύζι.
-
Μαροκινής νομίζω προέλευσης συνταγή για κοκκινιστό φιλέτο κομμένο σε λεπτές φέτες με φρέσκια πιπερόριζα, καρότο και πιπεριά, πάνω σε πουρέ ρεβυθιού. Λίγα μυστικά ακόμα Για να γίνει ακόμη πιο μυρωδάτο το κοκκινιστό μπορείτε να προσθέσετε στο μαγείρεμα λίγα φυλλαράκια φρέσκο δενδρολίβανο κι ελάχιστο θυμάρι (ξερό ή φρέσκο). Επίσης καμιά φορά βάζω και μισό δαφνόφυλλο, επειδή προσωπικά μου αρέσει πολύ... και το βάζω σχεδόν παντού!
-
Υπέροχη σαλάτα, που από μόνη της αποτελεί ένα χορταστικό γεύμα Λίγα μυστικά ακόμα Εγώ συχνά βάζω μαζί με τα κρεμμύδια και φρέσκια ρίζα τζίντζερ τριμμένη στο ρεντέ. Γίνεται πιο πικάντικο.