Συνταγές (10)
-
-
Εύκολη, γρήγορη, οικονομική και πρωτότυπη συνταγή για χυλοπίτες στραγγιστές με φέτα, σκόρδο και μυρωδικά. Μύρισε Ελλάδα! Λίγα μυστικά ακόμα Η συνταγή είναι της Ελένης Ψυχούλη και προβλήθηκε στην εκπομπή Chef στον Αέρα το 2011.
-
Σπιτικό ποπκόρν με μέλι για αρχάριους. Αν και στην Ελλάδα συνηθίζεται το αλμυρό ποπκόρν, αυτή η συνταγή θα σας λύσει τα χέρια όταν η ταινία σας περιμένει κι έχετε όρεξη για μια γλυκιά λιχουδιά. Λίγα μυστικά ακόμα Τη συνταγή αυτή τη βρήκα σε αμερικανικό σάιτ και έκτοτε την αγάπησα. Δεν υπάρχει φόβος να καεί και να πικρίσει όπως άλλες συνταγές με ζάχαρη και καραμέλα και ετοιμάζεται στο λεπτό.
-
Χωρίς μαγιονέζα και χωρίς αυγά! Αν σας έχουν περισσέψει πατάτες βραστές, φασόλια ή πιπεριές, ή αν έχετε όρεξη για μια χορταστική σαλάτα για μεσημεριανό ή βραδινό, δοκιμάστε αυτή την απλή αλλά νόστιμη συνταγή. Λίγα μυστικά ακόμα Για μια ακόμα πιο "υγιεινή" εκδοχή χρησιμοποιήστε λουκάνικα από κοτόπουλο.Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ξερά φασόλια θα πρέπει να τα έχετε βάλει στο νερό να μουλιάσουν τουλάχιστον 6-8 ώρες πριν τα βράσετε.Για να σιγουρευτείτε ότι οι πατάτες είναι έτοιμες θα πρέπει να τρυπιούνται εύκολα και αν είναι ολοκληρες να "φεύγουν μόνες τους" από το πιρούνι κατά τη διάρκεια του βρασμού.Τα υλικά αυτά αντιστοιχούν σε δύο ατομικές μερίδες. Αφαιρέστε ή πολλαπλασιάστε ανάλογα με το γούστο σας και τον αριθμό των ατόμων που σερβίρετε.Προσοχή στο αλάτι γιατί τα αλλαντικά είναι ήδη αλμυρά.Η συνταγή είναι δικής μου έμπνευσης.
-
Πανεύκολη σαλάτα με ρύζι, καλαμπόκι, μπλε τυρί, μαγιονέζα και άλλα υλικά. Τρώγεται ζεστή και κρύα, συνήθως σαν κύριο πιάτο μιας και από μόνη της είναι σχετικά ελαφριά αλλά... υπέρ-πλήρης! Για τους λάτρεις των πιο πικάντικων γεύσεων. Λίγα μυστικά ακόμα Η συνταγή αυτή είναι έμπνευση του άντρα μου. Μπορείτε να προσθέσετε λουκάνικο σε ροδέλες σωταρισμένο, ξερό κρεμμύδι σε κύβους, ντοματάκια και πιπεριές για φρεσκάδα, τυρί ένταμ ακόμα και σουρίμι! Απλά αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη!Για μια πιο ελαφριά εκδοχή μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μισή μαγιονέζα με γιαούρτι στραγγιστό.
-
Διαφορετική αλλά εύκολη συνταγή για κουνελάκι με κρέμα γάλακτος και πολύ ελαφριά γεύση σκόρδου. Δεν χρειάζεται μαρινάρισμα. Λίγα μυστικά ακόμα Συνοδεύετε με πατατούλες ολόκληρες βραστές.Αν δεν θέλετε να "βλέπετε" τα αποξηραμένα μυρωδικά στη σάλτσα, δέστε τα μέσα σε ένα πουγγάκι από τουλπάνι και αφαιρέστε τα μόλις το φαγητό είναι έτοιμο.Η αρχική συνταγή (Le Journal des Femmes) γίνεται με crème fraîche, οπότε αν βρείτε το υλικό αυτό ή μια πιο παχύρευστη κρέμα γάλακτος είναι ό,τι πρέπει. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε το μισό βούτυρο στην αρχή με ελαιόλαδο.
-
Εύκολη συνταγή που ενθουσιάζει! Με έτοιμη σάλτσα τυριών, μανιτάρια και λίγο ροκφόρ για έξτρα γεύση, δικής μου έμπνευσης. Για τις ημέρες που θέλετε κάτι ιδιαίτερο αλλά δεν έχετε τον χρόνο ή το... χρήμα! Σερβίρεται άνετα και σε τραπέζι με φίλους.