Συνταγές (11)
-
Αν έχετε σκοπό να φτιάξετε μόνες σας αποξηραμένες λιαστές ντομάτες κρατήστε κάποιες πριν τις βάλετε στο λάδι και δοκιμάστε αυτό το υπέροχο μεζεδάκι. Είναι ο απόλυτος καλοκαιρινός και πανεύκολος ουζο-μπυρομεζές. Λίγα μυστικά ακόμα Συνοδεύονται τέλεια με το γνωστό μας τζατζίκι ή ακόμα και με οποιοδήποτε ντιπ γιαουρτιου.
-
Μια πολύ γευστική και εμφανίσιμη πρόταση. Η συνταγή είναι δικής μου εμπνεύσεως και εννοείται ότι μπορεί να γίνει και με άλλο κομμάτι χοιρινού φτάνει να είναι σε κομμάτια. Έυχομαι να σας αρέσει. Λίγα μυστικά ακόμα Το κορν φλαουρ μπορείτε να το παραλείψετε. Απλά αν έχει πολύ ζουμάκι το φαγητό βοηθάει στο να γίνει μια ωραία δεμένη σαλτσούλα.Συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές, ρύζι ή ακόμα και πουρέ.
-
Είχα στο ψυγείο ένα πολύ γινωμένο πεπονάκι και τόλμησα να φτιάξω παγωτάκι παίρνοντας ιδέες από άλλες συνταγές παγωτών. Μπορώ να ομολογήσω ότι πήρα πολλά θετικά σχόλια από συγγενείς και φίλους. Λίγα μυστικά ακόμα Εννοείται ότι αν θέλετε μπορείτε να το χτυπήσετε κατά διαστήματα 2-3 φορές αφού το βάλετε στην κατάψυξη. Εγώ να πω την αλήθεια δεν το χτύπησα και μπορώ να πω ότι δεν ήταν ιδιαίτερα σκληρό.
-
Ελαφριά πανεύκολη φουντουκόπιτα. Αυτή τη συνταγή μου την έχει δώσει η μαμά μιας φίλης μου. Δοκιμάστε την..... Λίγα μυστικά ακόμα Αν στα παραπάνω υλικά αφαιρέσετε τα φουντούκια και βάλετε αμύγδαλα αλεσμένα θα έχετε μία ωραία αμυγδαλόπιτα.
-
Εύκολη και χορταστική ομελέτα για όσους αρέσουν τα κολοκυθάκια. Λίγα μυστικά ακόμα Γίνεται ακόμα πιο τέλεια αν προσθέσουμε και λίγη φέτα. Απλά πρέπει να προσέξουμε το αλάτι ανάλογα με το πόσο αρμυρή είναι η φέτα μας.
-
Πανεύκολα νηστίσιμα μηλοπιτάκια. Η συνταγή αυτή είναι από το www.sesame.gr Λίγα μυστικά ακόμα Εγώ να πω την αλήθεια τα έκανα με έτοιμη ζύμη σφολιάτας την οποία την έκοβα σε τετράγωνάκια, έβαζα γέμιση και μετά τα έκλεινα σε τρίγωνο. Έβρεχα τις άκρες με λίγο νερό και τις πατούσα λίγο με το πιρούνι. Υπάρχουν και έτοιμα τετράγωνα ή στρόγγυλα σφολιατάκια όπως και κουρουδάκια.
-
Ότι πρέπει για την περίοδο της νηστείας. Η συνταγή είναι από το www.sesame.gr Λίγα μυστικά ακόμα Με το γλάσο αυτό μπορούμε να καλύψουμε κέικ, muffins, μπισκότα, τούρτες, τσουρέκια, κρουασάν, βιεννέζικα, κοκ, εκλαίρ, σουδάκια και ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε. Είναι επίσης ιδανικό για να καλύψουμε ντόνατς και να γεμίσουμε κρέπες.Αν το κάνετε πιο δυνατό γίνεται σάλτσα καραμέλας ταχινιού και μπορεί να συνοδέψει παγωτά και βάφλες.