Συνταγές (5)
-
- 500 γρ γίγαντες
- 1 κιλό σπανάκι
- 1 κουτί ψιλοκομμένα τοματάκια (ή φρέσκα)
- 2 κρεμμύδια
- ρίγανη
- ελαιόλαδο
-
Λίγα μυστικά ακόμα Είναι καλό να ψήσουμε στην αρχή μόνο τη ζύμη για δέκα περίπου λεπτά (η γνωστή διαδικασία με τα φασόλια). διαφορετικά μπορούμε να ψήσουμε με αναμμένο το κάτω γκριλ για να ψηθεί καλα η ζύμη (εγώ αυτό έκανα και δούλεψε μια χαρά). Αν δεν στο τέλος ανάψουμε για λίγο και το πάνω γκριλ, θα πάρει χρώμα! Αντί για καπνιστό σολωμό μπορόυμε να βάλουμε φρέσκο, αρκεί να τον βράσουμε πρώτα. Αν χρησιμοπιήσουμε καπνιστό, προσοχή στο αλάτι που θα προσθέσουμε μετά! Επειδή δεν είχα κρέμα γάλακτος έβαλα στα αυγά ένα γιαούρτι στραγγιστό. 'Εγινε μια χαρά και πολύ πιο ελαφρύ, αλλά με την κρέμα μάλλον έίναι πιο εύγεστη...
-
Λίγα μυστικά ακόμα Πρέπει να φαγωθούν αμέσως μόλις βγουν από το φούρνο διότι μετά ξαναπέφτουν λίγο. Τουλάχιστον να σερβιριστούν αμέσως, αν είναι ακόμα πολύ καυτά για να φαγωθούν, κρίμα είναι να μην εντυπωσιάσουμε όταν θα είναι ακόμα τελείως φουσκωτά!
-
- 200 γρ φραμπουάζ
- 200 γρ λευκή σοκολάτα
- 230 γρ αλεύρι
- 100 γρ ζάχαρη
- 130 ml γάλα
- 2 αυγά
- 1 φακελάκι baking powder
- 50 γρ βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
-
- 2 αντίβ (βελγικά αντίδια νομίζω στα ελληνικά)
- 1 μήλο
- 1 μικρή χούφτα σταφίδες
- 1 μικρή χούφτα καρύδια
- λίγο ξύδι βαλσάμικο
- λίγο ελαιόλαδο