Η κατάψυξη μας βγάζει πολλές φορές από τη δύσκολη θέση. Διατηρούμε όσα περισσεύουν ώστε να μην πετάξουμε τίποτα ή έχουμε έτοιμο φαγητό για μια ώρα ανάγκης. Ένα από τα τρόφιμα που χρησιμοποιούμε πολύ συχνά στα φαγητά μας και σε πάμπολλες μορφές είναι οι πατάτες. Δυστυχώς όμως οι πατάτες δεν καταψύχονται, τουλάχιστον όχι ωμές. Εάν τις βάλετε στην κατάψυξη ως έχουν, θα πάρετε μαυρισμένες και νερουλιασμένες πατάτες, σίγουρα όχι καλές προς κατανάλωση.

Image Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλετε στην κατάψυξη και να τα διατηρήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Δείτε εδώ γενικές οδηγίες για την κατάψυξη των λαχανικών.

Τα φρούτα διατηρούνται πολύ καλά στην κατάψυξη. Έτσι μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε όλο το χρόνο, για σορμπέ, μαρμελάδες, πίτες και άλλα γλυκά.

 

Image Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσως; Πήραμε από τον ψαρά μας, αλλά θέλουμε να τα διατηρήσουμε φρέσκα μέχρι να τα καταναλώσουμε; Η κατάψυξη είναι η λύση, αρκεί να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σχεδόν όλα τα φαγητά μπορούν να μπουν στην κατάψυξη. Κρέας, πουλερικά, ψάρια, σκληρά τυριά, ψωμί, κέικ, γλυκά, μπισκότα, κρέμα γάλακτος, ξηροί καρποί, καφές και τόσα άλλα, θα διατηρηθούν τέλεια αν τα συσκευάσετε σωστά και τα βάλετε στην κατάψυξή σας. Εδώ θα βρούμε γενικές πληροφορίες για το ποιά φαγητά μπαίνουν στην κατάψυξη και πως.

ImageΦτιάξατε μήπως πάρα πολλά μπισκότα; Θέλετε να έχετε μια ποικιλία μπισκότων στα χέρια σας μέσα σε λίγη ώρα; Θέλετε να έχετε λίγη ζύμη για μπισκότα πρόχειρη, για κάθε ανάγκη; Είναι ώρα να μάθετε τα μυστικά της κατάψυξης.

Image Η κατάψυξη είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρούμε τα φαγητά μας, ώστε να κρατήσουν το φυσικό χρώμα, την υφή, τη  γεύση αλλά και τις βιταμίνες  που είχαν ως φρέσκα. Και είναι πολύ εύκολο!

 

Η συνταγή της ημέρας