"Ασιατική" δροσερή και ελαφριά σαλάτα
Μία σαλάτα με συνδυασμό γεύσεων την οποία φτιάχνω για να συνοδέψω τα αγαπημένα μου sushi... Μπορεί βεβαίως να καταναλωθεί και ως ολοκληρωμένο γεύμα καθώς περιέχει και πρωτείνη (crab sticks) και υδατάνθρακες (καλαμπόκι)... Το ντρέσινγκ μπορείτε να το διαφοροποιήσετε εσείς ανάλογα με τα γούστα σας... διάφορες εναλλακτικές επιλογές είναι ντρέσινγκ με μουστάρδα-μέλι-ελαιόλαδο και βαλσάμικο, σόγια σως-μέλι-ελαιόλαδο ή ακόμη και μόνο βαλσάμικο!!! Δοκιμάστε την, είναι απίθανη!!!
Υλικά
-
2 ποτήρια μικρή ρόκα
-
1 μαρούλι ρόσσο ή σγουρό
-
1/4-1/2 αβοκάντο σε φέτες
-
1/4 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
-
1/4 κίτρινη πιπεριά σε λωρίδες
-
8-10 ντοματίνια κομμένα σε τέταρτα
-
6 στικς καβουρόψιχας (crab sticks)
-
1/2 ποτήρι βρασμένο καλαμπόκι
-
Για το ντρέσινγκ
-
1 κ.σ. μέλι
-
2 κ.σ μουστάρδα ντιζόν
-
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ βάλτε όλα τα υλικά της σαλάτας εκτός από το αβοκάντο.
-
2
Προσθέστε τα στικς καβουρόψιχας σε λωρίδες ή αν επιθυμείτε σε κυβάκια κομμένα. Προσθέστε επίσης το καλαμπόκι.
-
3
Ετοιμάστε το ντρέσινγκ και τοποθετήστε το για 1/2 ώρα στο ψυγείο να παγώσει.
-
4
Βάλτε το ντρέσινγκ στη σαλάτα λίγα λεπτά πριν σερβίρετε και ανακατέψτε καλά.
-
5
Τέλος, απλώστε από πάνω τις φέτες από το αβοκάντο!!!
Σχόλια