"Λουκουμάδες" μελιτζάνας

VasilisbSax, 30.11.13

Περιγραφή

Το "λουκουμάδες" αφορά το τελικό (οπτικό) αποτέλεσμα, ενώ το "μελιτζάνας" προδίδει το βασικό υλικό!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 10 νεαρές μελιτζάνες (για να μην έχουν κάνει σπόρους)
  • μια χούφτα αλάτι χοντρό
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 0,5 λίτρο μπύρα
  • 1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. αλάτι ψιλό
  • 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
  • καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με λαχανικά
Μέθοδος: Τηγανιού
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Μελιτζάνες , Σκόρδο
Φτιάχνει: 15 περίπου
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 60' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 20' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κυβάκια εκατοστού.
  2. Ανακατεύουμε με χοντρό αλάτι και τα αφήνουμε για μια ώρα σε σουρωτήρι.
  3. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε ένα κουρκούτι, ανακατεύοντας, μπύρα, αλεύρι, σκόρδο, ελαιόλαδο (για να μην τραβήξουν πολύ λάδι στο τηγάνισμα), πάπρικα και ψιλό αλάτι.
  4. Ξεπλένουμε καλά τους μελιτζανόκυβους, τους στύβουμε με το χέρι και τους ανακατεύουμε με το κουρκούτι.
  5. Σε τηγάνι με μπόλικο καυτό λάδι μοιράζουμε το μείγμα μας με κουτάλι.
  6. Τηγανίζουμε, γυρίζοντας τους "λουκουμάδες" μας μέχρι να πάρουν χρωματάκι. Αφαιρούμε, συνέχεια, τις σταγόνες που ξέφυγαν απ' το κουτάλι και κολυμπάνε ελεύθερα μέσα στο λάδι, γιατί θα καούν και θα χαλάσουν τη γεύση του συνόλου (αν έχετε γάτες, δώστε τες εκεί, θα τις τιμήσουν και θα σας εκτιμήσουν! Δοκιμασμένο).
  7. Βγάζουμε τους "λουκουμάδες" σε πιάτο με χαρτί κουζίνας για να αφήσουν το παραπανίσιο τηγανόλαδο και σερβίρουμε.

Σχετικές συνταγές

Ράβδοι μελιτζάνας Ράβδοι μελιτζάνας
4.8
       
       
(15)
Μελιτζανοκεφτέδες! Μελιτζανοκεφτέδες!
5
       
       
(6)
Μελιτζάνες της γιαγιάς Μελιτζάνες της γιαγιάς
5
       
       
(2)
Κουρκούτι από την Ευδοκία Κουρκούτι από την Ευδοκία
4.8
       
       
(5)
Κουρκούτι Κουρκούτι
4.8667
       
       
(15)

    1 Όλα

    #
    Σχόλιο από nekti, 4-3-14  
    Μμμμμ....φαίνονται πολύ νόστιμοι οι λουκουμάδες σου.
    Θα τους δοκιμάσω σίγουρα και θα επιστρέψω με πιρουνάκια.

    1 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από nekti, 4-3-14  
    Μμμμμ....φαίνονται πολύ νόστιμοι οι λουκουμάδες σου.
    Θα τους δοκιμάσω σίγουρα και θα επιστρέψω με πιρουνάκια.

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Αλεύρι
    Το αλεύρι από καταβολής κόσμου, είναι ένα από τ...
    Μελιτζάνα: κυρά και αρχόντισσα
    Ας ξανασυστηθούμε: το επιστημονικό της όνομα εί...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...

    Σχετικές οδηγίες

    Μελιτζάνες στον καταψύκτη
    Προστέθηκε από thomaei
    5
           
           
    (11)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    νηστίσιμα
    Ένα βιβλίο 269 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 28 αγαπημένων συνταγών, του/της kikitsa 69
    Νηστισιμες νοστιμιες.
    Ένα βιβλίο 64 αγαπημένων συνταγών, του/της Πριγκιπισσα
    Σαλάτες-μεζεδάκια και ορεκτικά-συνοδευτικά
    Ένα βιβλίο 185 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Χορτοφαγία
    Ένα βιβλίο 25 αγαπημένων συνταγών, του/της fenia92