Anthie Christodoulou
Anthie Christodoulou @cook_8514570
,Cyprus

Ανακαλύπτωντας τα διάφορα "περίεργα" συστατικά που προσθέτουν στα έτοιμα μπιφτέκια των υπεραγορών π.χ. γλυκαντικά, λάδι κ.λπ., αποφάσισα να φτιάχνω τα δικά μου εύκολα, σπιτικά και πεντανόστιμα μικρά μπιστεκάκια σε λιγότερο από 1 ώρα συμπεριλαμβανομένου και του ψησίματος στο φούρνο...

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα συγκεκριμένα μπιφτέκια τα φτιάχνω συχνά στο σπίτι και χρειάζονται μόνο 10 λεπτά προετοιμασία και 20 λεπτά ψήσιμο περίπου.Μπορείτε αντί για φρυγανιά σίκαλης αλεσμένη, να βάλετε βρώμη αλεσμένη, αλεύρι ολικής άλεσης ή ακόμη και μπαγιάτικο ψωμί καλά αλεσμένο... Επιπλέον μην φοβηθείτε ακόμη και να τα τοποθετείσετε ψημένα στον καταψύκτη και να τα καταναλώνετε κατά τη διάρκεια την εβδομάδας ξεπαγώνοντάς μερικά κάθε φορά. Είναι δηλαδή μία καλή διαδικασία για να έχεις γρήγορο φαγητό είτε για να μεταφέρεις στη δουλειά είτε για να φας στο σπίτι.Συνοδεψτε με πουργούρι, ρύζι καστανό ή ακόμη και με πιτούλα ολικής άλεσης.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
14-16 κομμάτια
  1. 500 γρ. κιμάς κοτόπουλου (*προτιμήστε να σας τον φτιάξει ο κρεοπώλης σας με φιλέτο κοτόπουλου)
  2. 7-8 αλεσμένες φρυγανιές σικάλεως
  3. 1 ποτήρι ψιλοκομμένος φρέσκος ή κατεψυγμένος μαϊντανός
  4. 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  5. 3 κ.σ. γάλα φρέσκο ελαφρύ
  6. 1 αυγο
  7. 1 κ.σ baking powder
  8. 1 κ.γ αλάτι
  9. Επιλογή από τα πιο κάτω μπαχαρικά ή και όλα μαζι
  10. 1/2 κ.γ μαύρο πιπέρι
  11. 1/2 κ.γ κανέλα
  12. 1/2 κ.γ κόκκινο πιπέρι ή τσίλι
  13. 1 κ.γ κάρυ σε σκόνη
  14. 1 κ/γ πάπρικα
  15. 1/2 κ.γ κύμινο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και να ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνη μία εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αν συνεχίζει να κολλάει προσθέστε επιπλέον αλεσμένη φρυγανιά, ή λίγο αλεύρι ολικής άλεσης.

  2. 2

    Πλάστε μικρά μπιφτεκάκια και τοποθετείστε τα πάνω σε λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί. Προσοχή να μην τα τοποθετήσετε πολύ κοντά το ένα από το άλλο καθώς θα "φουσκώσουν" στο ψήσιμο.

  3. 3

    Ψήστε τα στους 180 βαθμούς στο φούρνο για 20-23 λεπτά περίπου. Στο μισό χρόνο μπορείτε να τα γυρίσετε μέσα στο φούρνο καθώς ψήνονται. Προσοχή να μην τα παραψήσετε!!! Αφήστε τα ζουμερά και μαλακά!!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

MariaPapathanasiou
MariaPapathanasiou @cook_8523003
πολύ ωραία συνταγή, μυρωδάτα τα μπιφτεκάκια,πολύ ελαφριά και ιδιαίτερη γεύση!! αντί για κύμα κοτόπουλου βέβαια έβαλα μοσχαρίσιο και από μπαχαρικά έβαλα κύμινο, δυόσμο, ρίγανη και φυσικά μαϊντανό! βέβαια δν έβαλα γάλα κ αυγό για να μη γίνει πολυ βαρύ! αλλά θα δοκιμααω κάποια στιγμή κ να κάνω ακριβώς τη συνταγή με κύμα κοτόπουλου!

Από

Anthie Christodoulou
στις
,Cyprus