"Τσιγαριστό" ρύζι με κοτόπουλο και λαχανικά
Η υφή που διαθέτει το καστανό ρύζι δεν αρέσει σε πολλούς γι' αυτό και δεν το προτιμούν στη διατροφή τους. Γνωρίζουμε όμως ότι καστανό ρύζι είναι ανώτερης θρεπτικής αξίας από το λευκό, καθότι περιέχει ανάμεσα σε άλλα, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, θειαμίνη και κάλιο. Η συνταγή αυτή, με το καστανό ρύζι, είναι τόσο νόστιμη που δεν θα το αναγνωρίζετε! Δοκιμάστε την!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να προσθέσετε όποιο άλλο μυρωδικό σας αρέσει. Εγώ βάζω ξερό θυμάρι γιατί μου αρέσει πολύ με το κοτόπουλο. Μπορείτε να συνοδεύσετε το φαγητό σας με σαλάτα από πράσινα χόρτα και βαλσάμικο ξύδι.
Υλικά
-
1/2 φλ. ρύζι καστανό
-
2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
-
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
-
1 καρότο κομμένο σε μικρά κομματάκια
-
βλαστάρια μπαμπού κονσέρβας (προαιρετικά)
-
2-3 μανιταράκια κομμένα σε φετάκια (προαιρετικά)
-
1/4 κ.γ. κουρκουμάς - κιτρινόριζα (turmeric)
-
πιπέρι (όσο θέλετε)
-
αλάτι
-
1 ζωμός λαχανικών
-
2 κ.σ σόγια σως
-
1 κ.σ ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζετε το ρύζι σε νερό με τον ζωμό λαχανικών και τον κουρκουμά.
-
2
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε 1κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε πρώτα τα λαχανικά και μετά προσθέτετε μέσα τα κομμάτια κοτόπουλου.
-
3
Ανακατεύετε καλά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και προσθέτετε μέσα όσο πιπέρι θέλετε και τις 2 κ.σ σόγια σως.
-
4
Στο τέλος, βάζετε μέσα στο τηγάνι το ρύζι για να τσιγαριστεί. Ανακατεύετε για 1-2 λεπτά, μέχρι το ρύζι να πάρει όλη τη γεύση και τις μυρωδιές από τα λαχανικά, τα μπαχαρικά και το κοτόπουλο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια