"Χρυσό" γάλα
Ζεστό ρόφημα με γάλα και κουρκουμά, τον βασιλιά των μπαχαρικών, γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Ένα ρόφημα με υπέροχη γεύση.
Λίγα μυστικά ακόμα
(*) το μαύρο πιπέρι βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση της κουρκουμίνης (το βασικό συστατικό του κουρκουμά). Το γάλα κουρκουμά βοηθάει στο κοινό κρυολόγημα, στον πονόλαιμο, στον πονοκέφαλο και σε πολλά ακόμη.
Υλικά
-
2 φλυτζάνια γάλα (αγελάδος ή αμυγδάλου ή καρύδας)
-
1 κ.σ. μέλι
-
1 κ.γ. κουρκουμά
-
1 ξυλάκι κανέλας ή 1 κ.γ. τριμμένη κανέλα
-
1 πρέζα τριμμένο πιπέρι
-
1 πρέζα τριμμένο τζίντζερ (αν έχετε φρέσκο είναι προτιμότερο)
-
Προαιρετικά
-
2-3 σποράκια κάρδαμο
-
2-3 κόκκους μαύρο πιπέρι (*)
-
1 πρέζα μοσχοκάρυδο ή γαρίφαλο
-
εκχύλισμα βανίλιας όσο επιθυμείτε
-
επιπλέον μέλι αν το θέλετε πιο γλυκό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι.
-
2
Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει για 1-2 λεπτά ακόμη (προσοχή να μην καεί - καλό είναι να ανακατεύουμε συνεχώς σε αυτό το σημείο).
-
3
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρόφημα να "σταθεί" για 10 λεπτά.
-
4
Σουρώνουμε και το σερβίρουμε ζεστό.
Σχόλια (9)