Ab.Fab (Absolutely Fabulous)
Το ab.fab είναι "συγγενής" της κρέμας καταλάνας. Απλό και εύκολο, λιγώνει τους φαν της καραμέλας!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Την φόρμα προτιμώ να την βάζω σε ένα ταψί με νερό το οποίο να καλύπτει το 1/4 της (δοκιμάστε το και πείτε μου).
Υλικά
-
500 ml κρέμα γάλακτος 35%
-
4 κρόκους
-
λίγο amaretto (1 σφηνάκι)
-
300 γρ ζάχαρη (150 για να κάνουμε την καραμέλα + 150 για το μείγμα μας)
-
1/2 κ.γ. βανίλια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους αυγών, 150 γρ ζάχαρη, την βανίλια και το amaretto και χτυπάμε με σύρμα (φουά) μέχρι να ομογενοποιηθούν.
-
2
Ύστερα, σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τα υπόλποιπα 150 γρ. ζάχαρης που μας έχουν μείνει για να φτιάξουμε την καραμέλα. ΠΡΟΣΟΧΗόταν δείτε τους τελευταίους κόκκους ζάχαρης να λιώνουν ανακατέψτε λίγο, αφήστε το για μερικά δευτερόλεπτα, αποσύρετε και ρίξτε την στο σκεύος που θέλετε να την κάνετε (προτιμώ σκεύη μιας χρήσης)
-
3
Τέλος ρίχνουμε και το μείγμα με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε στον φούρνο για 1ώρα και 15 λεπτά στους 125 βαθμούς.
-
4
Το βγάζουμε, περιμένουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Το τι έχει να γίνει μετά... μάλλον η ίδια διαδικασία γιατί δεν θα έχετε αφήσει ούτε δείγμα!!! Εnjoy!
Σχόλια (4)