Αβγά Ποσέ

Bαθμολογία: 4.95
       
 
20 ψήφοι
Sitronella, 04.07.06

Περιγραφή

Τα αβγά ποσέ είναι ένα πολύ νόστιμο πρωινό, αλλά μπορείτε και να τα προσθέσετε και σε μια σαλάτα.

Αβγά Ποσέ
photo: kalamaraki

Τι χρειαζόμαστε:

  • Αυγά
  • λίγο ξύδι
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:


Βήμα 1
1)

Γεμίστε ένα τηγάνι με νερό, μέχρι τη μέση περίπου. Προσθέστε λίγο ξύδι (όχι πολύ όμως γιατί τα αβγά σας θα πάρουν τη γεύση του) και αφήστε το να βράσει.

Βήμα 2
2)

Χαμηλώστε τη φωτιά ώστε το νερό να μη κοχλάζει αλλά να σιγοβράζει. Σπάστε το αβγό σε ένα μπολ. Όσο πιο φρέσκο είναι το αβγό σας, τόσο πιο ωραία εμφάνιση θα έχει αφού έχει γίνει ποσέ. Αν δεν είναι φρέσκο, το ασπράδι απλώνει.

Βήμα 3
3)

Ρίξτε αργά και με προσοχή το αυγό μέσα στο νερό. Μη το κουνήσετε ή πειράξετε μέχρι να γίνει. Μπορείτε και να το ρίξετε κατευθείαν στο τηγάνι (χωρίς μπολ) αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, ώστε να μην απλωθεί. Το νερό θα πρέπει να είναι αρκετό ώστε να καλύπτει το αυγό.

Βήμα 4
4) Βγάλτε το αβγό με τρυπητό κουτάλι. Με τα δάχτυλά σας αφαιρέστε τυχόν κομματάκια ασπράδι που περισσεύουν, διώξτε επιπλέον υγρά και σερβίρετε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε να έχουν μια πιο όμορφη όψη τα αβγά σας, εκτός του να προσέξετε να είναι φρέσκα, μπορείτε να κάνετε το εξής:
Βάλτε μέσα στο τηγάνι κάποια φόρμα (από αυτές που κάνουμε τα μπισκότα ας πούμε) και ρίξτε το αβγό σας εκεί. Έτσι θα βγει σε σχήμα ολοστρόγγυλο ή καρδιάς κλπ.

Σχετικές συνταγές

    24 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από antallicia, 30-1-07  
    Μια παραλλαγή σερβιρίσματος είναι η εξής: Ψήνουμε μια φέτα ψωμί και αλείφουμε με βούτυρο. Όταν είναι έτοιμο το αυγό, το βάζουμε πανω στο ψωμί και πασπαλίζουμε αλάτι και μαύρο πιπέρι αν θέλουμε.
    #
    Σχόλιο από evdoba, 21-9-08  
    Νόστιμη κι ελαφριά ιδέα όχι μόνο για πρωϊνό. Είχα ακούσει κι έτσι τα κάνω κι εγώ, ότι για να μην διαλυθεί το αυγό σε περιπτωση που δεν είναι και ημέρας, στάζουμε στο νερό που βράζει 3-4 σταγόνες χυμό λεμονιού.
    Θα κάνω τη δοκιμή με ολόφρεσκα αυγά και αυγά σουπερ μαρκετ και θα σας πω.
    #
    Σχόλιο από Pireotissa, 29-11-09  
    Θα βάλω 5 πηρουνάκια στη συνταγή γιατί μπορεί να ακούγεται εύκολη αλλά δεν είναι καθόλου έτσι...Έχω προσπαθήσει πολλές φορές να βγάλω σώο και αβλαβές το ποσέ αβγουλάκι μου από το τηγάνι και τα έχω καταφέρει ελάχιστες. Εξαιρετικές οδηγίες βήμα - βήμα για τη συνταγή. Σ' ευχαριστώ πολύ...Μας έφτιαξες τα...πρωινά μας.
    #
    Σχόλιο από mort, 8-3-10  
    #
    Σχόλιο από Kassandra_Adrasteia, 30-5-10  
    Φαίνεται νοστιμότατο! Είμαι πεινασμένη! Είναι 1:30 το βράδυ... και στο ψυγείο έχω αυτή τη στιγμή μόνο αυγά. Παω να τα φτιάξω αμέσως!!! :-p
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 14-6-10  
    Μάς άρεσε πάρα πολύ!
    #
    Σχόλιο από efcha, 19-12-10  
    #
    Σχόλιο από anafiction, 6-2-11  
    #
    Σχόλιο από ace, 11-2-11  
    να ηξερες ποσο πισω με πηγες και τι αναμνησεις μου ξυπνησες!ο συγχωρεμενος ο μπαμπας μου τα ετρωγε ετσι,μονο που αφου τα εβαζε στο πιατο,εκαιγε βουτυρο με κοκκινο καυτερο πιπερι και το εριχνε απο πανω...να εισαι καλα που εβαλες αυτη την τοσο απλη,μα ιδιαιτερη συνταγη!
    #
    Σχόλιο από shiawase, 20-2-11  
    Ε ρε! Έκανα αβγά ποσέ με τη μία! Όλοι λένε πόσο δύσκολο είναι και είχα αγχωθεί αλλά τα κατάφερα! Οπότε το αξίζεις το μπράβο ;) Και 5 πιρουνάκια επειδή παίζει να είναι ο πιο ελαφρύς και παράλληλα πεντανόστιμος τρόπος να ξεκινήσει κανείς την ημέρα του! antallicia "έκλεψα" και τον τρόπο σερβιρίσματός σου και ήτα θεϊκό!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 21-2-11  
    Ευχαριστώ πολύ όλους για τα πιρουνάκια σας :)
    shiawase το μπράβο πάει σε σένα που έβαλες τον κόπο και την τέχνη σου. Χαίρομαι πάντα όταν καταφέρνω να βοηθήσω να μάθουμε τεχνικές και να δούμε πως δεν είναι και τόσο δύσκολα τα πράγματα όσο νομίζουμε :)
    #
    Σχόλιο από anna777, 4-5-11  
    Sitronella ευχαρσιστούμε γα ιτην συνταγη. Επισης εχω δει στην τηλεοραση-δεν θυμαμαι που- οτι μπορεισ να βαλεις το αυγο σε διαφανη μεμβρανη , να κλεισεις πουγκακι και να το βαλεις ετσι στο νερο. Με αυτον το τροπο δεν κινδυνευει να διαλυθει οταν το βγαζειςκ αι εχει και ωραιο σχημα. Δεν το εχω δοκιμασει ακόμη, αν με προλάβει κανένας ας μας πει εντυπωσεις ;)
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 17-12-11  
    αγαπημενο κυριακατικο πρωινο...εξαιρετικη εκτελεση...
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 10-1-12  
    Χτες τα έφτιαξα πρώτη φορά, έβαλα δυο μικρά κουπ πατ δεντρακι κ αστέρι εε...το δεντράκι βγήκε καλύτερο!
    #
    Σχόλιο από e1drua, 6-2-12  
    Εξαιρετικά εύκολη και νόστιμη εκτέλεση!
    Το ξύδι μάλλον βοηθάει και δεν μυρίζει καθόλου "αυγό". Τα έφτιαξα και εγώ και τα σέρβιρα σε ψωμάκι ψημένο με τυρί. Ευχαριστούμε για την συνταγή! :)
    #
    Σχόλιο από ath46, 8-6-12  
    #
    Σχόλιο από kalou, 13-11-12  
    Εγω τα βαζω σε διαφανη μεμβρανη και τα κρεμαω απο μια ξυλινη κουταλα που εχω βαλει πανω απο το βραστο νερο!Γινονται τελεια!
    #
    Σχόλιο από vico, 23-3-13  
    #
    Σχόλιο από sirokoutala!, 20-4-13  
    Τέλεια! Νομίζω είναι ο μόνος τρόπος να αποχωριστείς τα αυγά μάτια. Έχεις όλη τη γεύση χωρίς το "βάρος" και τις... τύψεις του τηγανιού!
    #
    Σχόλιο από marmeladaxD, 29-8-13  
    Τα έκανα σήμερα το πρωί όμως με το που έριξα το αυγό μέσα στην κατσαρόλα αμέσως χωρίστηκε ο κρόκος από το ασπράδι με αποτέλεσμα να βράσουν ξεχωριστά!Τι μπορεί να μην έκανα σωστά;;;
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    17 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από evdoba, 21-9-08  
    Νόστιμη κι ελαφριά ιδέα όχι μόνο για πρωϊνό. Είχα ακούσει κι έτσι τα κάνω κι εγώ, ότι για να μην διαλυθεί το αυγό σε περιπτωση που δεν είναι και ημέρας, στάζουμε στο νερό που βράζει 3-4 σταγόνες χυμό λεμονιού.
    Θα κάνω τη δοκιμή με ολόφρεσκα αυγά και αυγά σουπερ μαρκετ και θα σας πω.
    #
    Σχόλιο από Pireotissa, 29-11-09  
    Θα βάλω 5 πηρουνάκια στη συνταγή γιατί μπορεί να ακούγεται εύκολη αλλά δεν είναι καθόλου έτσι...Έχω προσπαθήσει πολλές φορές να βγάλω σώο και αβλαβές το ποσέ αβγουλάκι μου από το τηγάνι και τα έχω καταφέρει ελάχιστες. Εξαιρετικές οδηγίες βήμα - βήμα για τη συνταγή. Σ' ευχαριστώ πολύ...Μας έφτιαξες τα...πρωινά μας.
    #
    Σχόλιο από mort, 8-3-10  
    #
    Σχόλιο από Kassandra_Adrasteia, 30-5-10  
    Φαίνεται νοστιμότατο! Είμαι πεινασμένη! Είναι 1:30 το βράδυ... και στο ψυγείο έχω αυτή τη στιγμή μόνο αυγά. Παω να τα φτιάξω αμέσως!!! :-p
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 14-6-10  
    Μάς άρεσε πάρα πολύ!
    #
    Σχόλιο από efcha, 19-12-10  
    #
    Σχόλιο από ace, 11-2-11  
    να ηξερες ποσο πισω με πηγες και τι αναμνησεις μου ξυπνησες!ο συγχωρεμενος ο μπαμπας μου τα ετρωγε ετσι,μονο που αφου τα εβαζε στο πιατο,εκαιγε βουτυρο με κοκκινο καυτερο πιπερι και το εριχνε απο πανω...να εισαι καλα που εβαλες αυτη την τοσο απλη,μα ιδιαιτερη συνταγη!
    #
    Σχόλιο από shiawase, 20-2-11  
    Ε ρε! Έκανα αβγά ποσέ με τη μία! Όλοι λένε πόσο δύσκολο είναι και είχα αγχωθεί αλλά τα κατάφερα! Οπότε το αξίζεις το μπράβο ;) Και 5 πιρουνάκια επειδή παίζει να είναι ο πιο ελαφρύς και παράλληλα πεντανόστιμος τρόπος να ξεκινήσει κανείς την ημέρα του! antallicia "έκλεψα" και τον τρόπο σερβιρίσματός σου και ήτα θεϊκό!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 21-2-11  
    Ευχαριστώ πολύ όλους για τα πιρουνάκια σας :)
    shiawase το μπράβο πάει σε σένα που έβαλες τον κόπο και την τέχνη σου. Χαίρομαι πάντα όταν καταφέρνω να βοηθήσω να μάθουμε τεχνικές και να δούμε πως δεν είναι και τόσο δύσκολα τα πράγματα όσο νομίζουμε :)
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 17-12-11  
    αγαπημενο κυριακατικο πρωινο...εξαιρετικη εκτελεση...
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 10-1-12  
    Χτες τα έφτιαξα πρώτη φορά, έβαλα δυο μικρά κουπ πατ δεντρακι κ αστέρι εε...το δεντράκι βγήκε καλύτερο!
    #
    Σχόλιο από e1drua, 6-2-12  
    Εξαιρετικά εύκολη και νόστιμη εκτέλεση!
    Το ξύδι μάλλον βοηθάει και δεν μυρίζει καθόλου "αυγό". Τα έφτιαξα και εγώ και τα σέρβιρα σε ψωμάκι ψημένο με τυρί. Ευχαριστούμε για την συνταγή! :)
    #
    Σχόλιο από ath46, 8-6-12  
    #
    Σχόλιο από vico, 23-3-13  
    #
    Σχόλιο από sirokoutala!, 20-4-13  
    Τέλεια! Νομίζω είναι ο μόνος τρόπος να αποχωριστείς τα αυγά μάτια. Έχεις όλη τη γεύση χωρίς το "βάρος" και τις... τύψεις του τηγανιού!
    #
    Σχόλιο από karamelaki, 7-11-13  
    Έπαθα πλάκα!!!!!!!Τελεια τα πολυαγαπημενα αυγουλακια!!!!
    Εμένα τα αυγά μου δεν ήταν ημέρας,κι έκανα το τρικ που διάβασα πιο πάνω με τις σταγόνες λεμόνι.
    Μια χαρα βγήκαν.
    #
    Σχόλιο από stellina paros, 22-5-14  

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από anafiction, 6-2-11  
    #
    Σχόλιο από marmeladaxD, 29-8-13  
    Τα έκανα σήμερα το πρωί όμως με το που έριξα το αυγό μέσα στην κατσαρόλα αμέσως χωρίστηκε ο κρόκος από το ασπράδι με αποτέλεσμα να βράσουν ξεχωριστά!Τι μπορεί να μην έκανα σωστά;;;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 29-8-13  
    Μου έχει συμβεί το να απλώσει πολύ το αυγό, αλλά το να χωρίσει όπως λες δε μου έχει συμβεί ποτέ... Το έριξες προσεκτικά μέσα στο νερό; Ίσως να φταίει και το πόσο φρέσκο ή μη ήταν το αυγό σου...
    #
    Σχόλιο από marmeladaxD, 29-8-13  
    χμμμ...ίσως τελικα να φταίει το γεγονός ότι το έκανα σε κατσαρόλα και όχι σε τηγάνι..

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από antallicia, 30-1-07  
    Μια παραλλαγή σερβιρίσματος είναι η εξής: Ψήνουμε μια φέτα ψωμί και αλείφουμε με βούτυρο. Όταν είναι έτοιμο το αυγό, το βάζουμε πανω στο ψωμί και πασπαλίζουμε αλάτι και μαύρο πιπέρι αν θέλουμε.
    #
    Σχόλιο από anna777, 4-5-11  
    Sitronella ευχαρσιστούμε γα ιτην συνταγη. Επισης εχω δει στην τηλεοραση-δεν θυμαμαι που- οτι μπορεισ να βαλεις το αυγο σε διαφανη μεμβρανη , να κλεισεις πουγκακι και να το βαλεις ετσι στο νερο. Με αυτον το τροπο δεν κινδυνευει να διαλυθει οταν το βγαζειςκ αι εχει και ωραιο σχημα. Δεν το εχω δοκιμασει ακόμη, αν με προλάβει κανένας ας μας πει εντυπωσεις ;)
    #
    Σχόλιο από kalou, 13-11-12  
    Εγω τα βαζω σε διαφανη μεμβρανη και τα κρεμαω απο μια ξυλινη κουταλα που εχω βαλει πανω απο το βραστο νερο!Γινονται τελεια!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Σχετικές οδηγίες

    Λουλουδάτα αυγά
    Προστέθηκε από mariaporozan
    4.9545
           
           
    (22)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Εύκολα κ νόστιμα!
    Ένα βιβλίο 178 αγαπημένων συνταγών, του/της FotiniP
    Αβγά - Τυριά
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της JulieVaiopoulou
    Αυγά
    Ένα βιβλίο 7 αγαπημένων συνταγών, του/της kalamaraki
    Αυγά
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της Nostimoula
    Πρωινό
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της Sitronella