TSOFAGR
TSOFAGR @TsofaGR
Λήμνος,Γερμανία

Ζύμη για αφράτα ψωμάκια. Εγώ τα έφτιαξα με τυρί σαν τα γερμανικά käsebrotchen. Είναι νόστιμα, αφράτα, πολύ πολύ μαλακά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Άν θέλετε μπορείτε τα ψωμάκια να τα φτιάξετε σε ότι μέγεθος επιθυμήτε εσείς. Ακόμα μπορείτε να φτιάξετε κάποια δικιά σας ζύμη για ψωμάκια.Τα ψωμάκια αν κρυώσουν τα διατηρούμε σε μια σακούλα για να μείνουν μαλακά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

18 κασεροψωμάκια
  1. Για την ζύμη
  2. 1.100 γραμ. αλέυρι (για όλες τις χρήσεις)
  3. 500 μ.λ. νερό (χλιαρό)
  4. 2 φακελάκια ξερή μαγιά
  5. 1 1/2 φλυτζάνι μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
  6. 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  7. ελάχιστο αλάτι-πιπέρι
  8. Για την επικάλυψη
  9. 400 γραμ. τυρί γκούντα τριμμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια λεκάνη αδειάζουμε το χλιαρό νερό και εκεί μέσα διαλύουμε την μαγιά. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου), την ζάχαρη και το αλατοπίπερο.

  2. 2

    Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλέυρι και φτιάχνουμε μια μαλακή, έυπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσει.

  3. 3

    Σε ταψί με λαδόκολλα κόβουμε 6 μπαλάκια, τα πατάμε με την παλάμη μας σα να γίνονται λεπτά πιτουλάκια. Η ζύμη βγάζει περίπου 18 ψωμάκια.

  4. 4

    Αφήνουμε 10 λεπτά να σταθούν στο ταψί και μετά τα περνάμε με το αυγό, με ένα πινελάκι.

  5. 5

    Βάζουμε τριμμένο τυράκι επάνω στα ψωμάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°c για 30 λεπτά περίπου. Καλή επιτυχία

Αντιδράσεις

Σχόλια (14)

geotek
geotek @cook_8473533
αυτα ειναι σα τα brios που λεμε????\nπολυ μου τα θυμιζουν

Από

TSOFAGR
TSOFAGR @TsofaGR
στις
Λήμνος,Γερμανία
Η μαγειρική όπως και η Αγάπη.... νομίζω πως δέν έχουν όρια για κανέναν!
Δες περισσότερα