Αφράτα κεκάκια με επικάλυψη της αρεσκείας σας
Συνταγή για αφράτο κέικ ή για ατομικά κεκάκια με οποιαδήποτε επικάλυψη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν βάλουμε κακάο το διαλύουμε σε ελάχιστο υγρό.Μπορούμε να ψήσουμε το κέικ σε λαδόκολλα που έχουμε προσαρμόσει σε στρόγγυλο τσέρκι.Αν κάνουμε ατομικά κέικ μπορούμε να προσθέσουμε βουτυρόκρεμα ή οποιαδήποτε επικάλυψη της αρεσκείας μας!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε την μαργαρίνη με την ζάχαρη μέχρι ν΄ αφρατέψει σαν μους.
-
2
Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τ' αβγά.
-
3
΄Επειτα προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά από πάνω προς τα κάτω με σπάτουλα ή στην αργή ταχύτητα του μίξερ όλα τα στερεά υλικά που προηγουμένως έχουμε ανακατέψει μεταξύ τους.
-
4
Τέλος προσθέτουμε το γάλα ή το χύμο και το ξύσμα.
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 με 170 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά περίπου.
Σχόλια (2)