Αφράτα κεκάκια με επικάλυψη της αρεσκείας σας

giota an.
giota an. @cook_8514492

Συνταγή για αφράτο κέικ ή για ατομικά κεκάκια με οποιαδήποτε επικάλυψη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν βάλουμε κακάο το διαλύουμε σε ελάχιστο υγρό.Μπορούμε να ψήσουμε το κέικ σε λαδόκολλα που έχουμε προσαρμόσει σε στρόγγυλο τσέρκι.Αν κάνουμε ατομικά κέικ μπορούμε να προσθέσουμε βουτυρόκρεμα ή οποιαδήποτε επικάλυψη της αρεσκείας μας!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
  1. 250 γρ αλεύρι μαλακό
  2. 200 γρ μαργαρίνη μαλακή
  3. 200 γρ ζάχαρη
  4. 3 βανίλιες
  5. 10 γρ μπέικιν πάουντερ
  6. 25 γρ χυμό πορτοκαλιού ή γάλα
  7. ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε την μαργαρίνη με την ζάχαρη μέχρι ν΄ αφρατέψει σαν μους.

  2. 2

    Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τ' αβγά.

  3. 3

    ΄Επειτα προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά από πάνω προς τα κάτω με σπάτουλα ή στην αργή ταχύτητα του μίξερ όλα τα στερεά υλικά που προηγουμένως έχουμε ανακατέψει μεταξύ τους.

  4. 4

    Τέλος προσθέτουμε το γάλα ή το χύμο και το ξύσμα.

  5. 5

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 με 170 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά περίπου.

Αντιδράσεις

Από

giota an.
giota an. @cook_8514492
στις