Αφράτα κουλουράκια πορτοκαλιού

Bαθμολογία: 4.7826
       
 
92 ψήφοι
ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 08.03.10

Περιγραφή

Πολύ αφράτα, νόστιμα και μοσχοβολάνε πορτοκάλι!!

Αφράτα κουλουράκια πορτοκαλιού

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 1 γιαούρτι (εγώ βάζω light 2%)
  • το χυμό και το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1 κιλό αλεύρι φαρίνα περίπου
  • 2 κ.γ baking powder
  • σόδα μαγειρικής στη μύτη στο κ.γ
  • 1 κρόκο με λίγο νεράκι για το άλλειμα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κουλουράκια
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Αβγά , Γιαούρτι
Φτιάχνει: 48-50 κουλουράκια μέτρια
Κόστος:
(8 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(8 ψήφοι)
Προετοιμασία: 31' (7 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 37' (7 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, κατόπιν το γιαούρτι και μετά ρίχνουμε μέσα το χυμό-ξύσμα.
  2. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking και τη σόδα.
  3. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα.
  4. Πλάθουμε τα κουλουράκια μας, τα αλείφουμε με το κρόκο-νερό, τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν).

Λίγα μυστικά ακόμα

Δοκιμάστε και με ξύσμα λεμονιού (χωρίς το χυμό του), θα με θυμηθείτε!!

Σχετικές συνταγές

    150 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Melitsa, 17-3-10  
    #
    Σχόλιο από drukolaptis, 7-4-10  
    ΤΡΟΜΕΡΑ ΑΦΡΑΤΑ ΚΑΙ ΕΥΓΕΥΣΤΑ!!! ΙΔΑΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!!
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 7-4-10  
    ΦΑΚΗ μου ευχαριστώ και χαίρομαι που σου άρεσαν. Τα παιδιά μου τα τρώνε με το γάλα τους πρωί-βράδυ.
    #
    Σχόλιο από bebinna, 7-9-10  
    Τέλεια κουλουράκια…!!! τα έπλαθα και η ζύμη μοσχοβολούσε, ήθελα να την φάω ωμή! Είναι η συνταγή που την κάνεις ξανά και ξανά. Γέμισα ένα τεράστιο τάπερ με κουλούρια. Τελεια για βουτιές στον καφέ ή το γάλα των παιδιών. Προσοχή φουσκώνουν πολύ οπότε βάλτε τα αραιά στο ταψί σας. Δεν χρησιμοποίησα φαρίνα γιατί δεν είχα, έβαλα αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το ανάλογο μπέκιν φυσικά και γιαουρτάκι πρόβειο ολόπαχο με την πέτσα του. Τα έψησα για 25 λεπτά στις αντιστάσεις. Χίλια μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 7-9-10  
    bebinna μου καλοφάγωτα!! Οταν τα φτιάχνω, σε 2 μέρες εξαφανίζονται..Γιαουρτάκι βάζω light,όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά επειδή το τρώει ο άντρας μου και πάντα υπάρχει στο ψυγείο.
    #
    Σχόλιο από peristeri, 10-9-10  
    ΑΠΛΑ ΑΠΙΘΑΝΑ!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από tonia13v, 20-10-10  
    Πάρα πολύ νόστιμα τα κουλουράκια σου μπισκοτιτσα μου,κέρασε η κόρη μου στο σχολείο τις φίλες της και όλες είπαν γεια στα χέρια μου!!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 21-10-10  
    Μπισκοτίτσα, το σχέδιο που έχουν τα κουλουράκια σου, στη 2η φωτογραφία, πως γίνεται; Γιατί κοντεύω να στραμπουλίξω τα ματάκια μου αλλά πως γίνεται αυτό το κολπάκι, δεν μπόρεσα να το....αποκρυπτογραφίσω.
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 21-10-10  
    dcroula, όπως κάνω την πλεξούδα (εγώ την κάνω: πλάθω μακρύ κορδόνι, ενώνω τις 2 άκρες και το γυρνάω. Μετά το κάνω στρόγγυλο και το ένωμα από κάτω. Πιστεύω η περιγραφή να βοήθησε!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 21-10-10  
    Νομίζω ότι το κατάλαβα....μια δοκιμή θα με πείσει.
    Λέω να τα φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία....αλλά ήθελα να κάνω και το σχεδιάκι αυτό, της φωτό.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 25-10-10  
    Αφράτα, μυρωδάτα, νόστιμα και μαλακούτσικα. Εμάς μας άρεσαν πάρα πολύ.
    Μου βγήκαν αρκετά παραπάνω και μου πήρε και λίγο αλεύρι παραπάνω.
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 25-10-10  
    Κορίτσια ευχαριστώ για τα πηρουνάκια. dcroula απ΄ότι βλέπω το σχέδιο το πέτυχες...όντως γίνονται μαλακά!!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 27-10-10  
    Λοιπον ειναι μια βδομαδα που με παρακαλαει η μαμα μου να φτιαξω κουλουρακια πορτοκαλιου. Σημερα μιας κ ειχε κακοκαιρια ειπα να τα φτιαξω. Απο ευκολια 5 πιρουνακια, απο μυρωδια 5 πιρουνακια, τωρα απο γευση δεν δοκημασα γιατι ειναι αργα, αυριο το πρωι με το καφεδακι μου θα σε βαθμολογισω κ ολας.Παντος βγενουν πανω απο 40 κομματια,κ τα εκανα οσο πιο μικρα μπορουσα γιατι φουσκωνουν παρα πολυ!!!! Θα ανεβασω κ φωτο
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 30-10-10  
    Ωραία και μαλακά στην ζύμη έβαλα ένα αυγό.Μου βγήκαν γύρω στα 50 κομμάτια.Μπράβο για την ωραία συνταγή.
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 30-10-10  
    Κορίτσια σας ευχαριστώ!!!
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 12-11-10  
    Να πω ότι 50 κομμάτια μου βγήκαν στην μισή δόση.Και τις άλλες δύο φορές από 42 και είναι κανονικά ούτε τεράστια ούτε μικρά.Πάντως είναι τέλεια.
    #
    Σχόλιο από Natasa7, 21-11-10  
    Τρομερη συνταγη!!!!Μου βγηκαν γυρω στα 70 κομματια και ταφαγαμε μεσα σε 2 μερες. Αντρας και τα 2 παιδια μου ξετρελαθηκαν,αλλα και τα ανιψιακια μου το ιδιο.Μπραβο,μπραβο!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από chrysabali, 6-12-10  
    Οταν λετε φαρίνα εννοειτε αλευρι που φουσκωνει μονο του? και αν ναι δεν ειναι υπερβολη και το μπεικιν και η σόδα?
    #
    Σχόλιο από eleonora13, 17-12-10  
    Πάρα πολύ ωραία, τα έκανα προχτές και σημερα εχω καναδυο κομμάτια για δείγμα. μου βγηκαν γυρω στα 80 κομματια. ευκολή συνταγή και για την μικρή μου ότι πρέπει. 5 πιρουνάκια απο μένα.
    #
    Σχόλιο από aggalexa, 19-1-11  
    Κοριτσια, μου κάνει πραγματικά εντύπωση που δηλώνετε ότι μυρίζουν έντονα, αυτά τα κουλουράκια! Μα τί έκανα λάθος? Τα έφτιαξα, και ναι είναι αφράτα, αλλά το πορτοκάλι, ούτε το μυρίζεις, ούτε το γεύεσαι. Τουλάχιστον, όχι στο βαθμό που το περίμενα! Και να πεις ότι δεν έβαλα, καλό πορτοκάλι? Από τον κήπο μου, βιολογικότατο! Συγνώμη που λείπει το ένα πιρουνάκι, αλλά είχα προετοιμαστεί για κουλουράκια που θα μοσχοβολούσαν το σπίτι! (Μάλλον την επόμενη, θα διπλασιάσω το ξύσμα, ή ίσως να προσθέσω και κανέλα.) Ευχαριστώ.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>

    122 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Melitsa, 17-3-10  
    #
    Σχόλιο από drukolaptis, 7-4-10  
    ΤΡΟΜΕΡΑ ΑΦΡΑΤΑ ΚΑΙ ΕΥΓΕΥΣΤΑ!!! ΙΔΑΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!!
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 7-4-10  
    ΦΑΚΗ μου ευχαριστώ και χαίρομαι που σου άρεσαν. Τα παιδιά μου τα τρώνε με το γάλα τους πρωί-βράδυ.
    #
    Σχόλιο από bebinna, 7-9-10  
    Τέλεια κουλουράκια…!!! τα έπλαθα και η ζύμη μοσχοβολούσε, ήθελα να την φάω ωμή! Είναι η συνταγή που την κάνεις ξανά και ξανά. Γέμισα ένα τεράστιο τάπερ με κουλούρια. Τελεια για βουτιές στον καφέ ή το γάλα των παιδιών. Προσοχή φουσκώνουν πολύ οπότε βάλτε τα αραιά στο ταψί σας. Δεν χρησιμοποίησα φαρίνα γιατί δεν είχα, έβαλα αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το ανάλογο μπέκιν φυσικά και γιαουρτάκι πρόβειο ολόπαχο με την πέτσα του. Τα έψησα για 25 λεπτά στις αντιστάσεις. Χίλια μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από peristeri, 10-9-10  
    ΑΠΛΑ ΑΠΙΘΑΝΑ!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από tonia13v, 20-10-10  
    Πάρα πολύ νόστιμα τα κουλουράκια σου μπισκοτιτσα μου,κέρασε η κόρη μου στο σχολείο τις φίλες της και όλες είπαν γεια στα χέρια μου!!!
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 21-10-10  
    dcroula, όπως κάνω την πλεξούδα (εγώ την κάνω: πλάθω μακρύ κορδόνι, ενώνω τις 2 άκρες και το γυρνάω. Μετά το κάνω στρόγγυλο και το ένωμα από κάτω. Πιστεύω η περιγραφή να βοήθησε!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 25-10-10  
    Αφράτα, μυρωδάτα, νόστιμα και μαλακούτσικα. Εμάς μας άρεσαν πάρα πολύ.
    Μου βγήκαν αρκετά παραπάνω και μου πήρε και λίγο αλεύρι παραπάνω.
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 25-10-10  
    Κορίτσια ευχαριστώ για τα πηρουνάκια. dcroula απ΄ότι βλέπω το σχέδιο το πέτυχες...όντως γίνονται μαλακά!!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 27-10-10  
    Λοιπον ειναι μια βδομαδα που με παρακαλαει η μαμα μου να φτιαξω κουλουρακια πορτοκαλιου. Σημερα μιας κ ειχε κακοκαιρια ειπα να τα φτιαξω. Απο ευκολια 5 πιρουνακια, απο μυρωδια 5 πιρουνακια, τωρα απο γευση δεν δοκημασα γιατι ειναι αργα, αυριο το πρωι με το καφεδακι μου θα σε βαθμολογισω κ ολας.Παντος βγενουν πανω απο 40 κομματια,κ τα εκανα οσο πιο μικρα μπορουσα γιατι φουσκωνουν παρα πολυ!!!! Θα ανεβασω κ φωτο
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 30-10-10  
    Κορίτσια σας ευχαριστώ!!!
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 12-11-10  
    Να πω ότι 50 κομμάτια μου βγήκαν στην μισή δόση.Και τις άλλες δύο φορές από 42 και είναι κανονικά ούτε τεράστια ούτε μικρά.Πάντως είναι τέλεια.
    #
    Σχόλιο από Natasa7, 21-11-10  
    Τρομερη συνταγη!!!!Μου βγηκαν γυρω στα 70 κομματια και ταφαγαμε μεσα σε 2 μερες. Αντρας και τα 2 παιδια μου ξετρελαθηκαν,αλλα και τα ανιψιακια μου το ιδιο.Μπραβο,μπραβο!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από eleonora13, 17-12-10  
    Πάρα πολύ ωραία, τα έκανα προχτές και σημερα εχω καναδυο κομμάτια για δείγμα. μου βγηκαν γυρω στα 80 κομματια. ευκολή συνταγή και για την μικρή μου ότι πρέπει. 5 πιρουνάκια απο μένα.
    #
    Σχόλιο από aggalexa, 19-1-11  
    Κοριτσια, μου κάνει πραγματικά εντύπωση που δηλώνετε ότι μυρίζουν έντονα, αυτά τα κουλουράκια! Μα τί έκανα λάθος? Τα έφτιαξα, και ναι είναι αφράτα, αλλά το πορτοκάλι, ούτε το μυρίζεις, ούτε το γεύεσαι. Τουλάχιστον, όχι στο βαθμό που το περίμενα! Και να πεις ότι δεν έβαλα, καλό πορτοκάλι? Από τον κήπο μου, βιολογικότατο! Συγνώμη που λείπει το ένα πιρουνάκι, αλλά είχα προετοιμαστεί για κουλουράκια που θα μοσχοβολούσαν το σπίτι! (Μάλλον την επόμενη, θα διπλασιάσω το ξύσμα, ή ίσως να προσθέσω και κανέλα.) Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 21-1-11  
    Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τα πηρουνάκια και χαίρομαι που σας άρεσαν. aggalexa δεν μπορώ να σου πω τι φταίει γιατί δεν μου έχει τύχει!
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 21-1-11  
    maria μου χαιρομαι που σου άρεσαν...να σου πω την αλήθεια ΠΟΤΕ δεν έχω χρησιμοποιήσει κάρδαμο στη κουζίνα μου...μου΄βαλες ιδέες!!!!
    #
    Σχόλιο από aggalexa, 21-1-11  
    Λοιπόν, επιστρέφω πλέον με 5 πιρουνάκια, γιατί ενώ το πορτοκάλι, δεν πολυβγαίνει στη γεύση, κατά τα άλλα, είναι τα τέλεια κουλουράκια! Επειδή βγήκαν πολλά, τα μοίρασα, σε οικογένεια και φίλους. Όλοι τα λάτρεψαν, και τα ξαναθέλουν! Όφειλα λοιπόν, να επανορθώσω, με το 5ο πιρουνάκι, που σου στέρησα την 1η φορά.!!!
    #
    Σχόλιο από λευκοθέα, 26-1-11  
    τη συνταγή την είχα βάλει στο μάτι από καιρό .Τα έφτιαξα χθές και έβαλα και ξύσμα λεμονιού μαζί με το πορτοκάλι.
    Μου βγήκαν λίγο σκληρά από έξω και αφράτα μέσα, αλεύρι μου πήρε όσο λέει η συνταγή τι μπορεί να πήγε στραβά το μόνο που σκέφτομαι ότι μπορεί να φταίει από πλευράς υλικών είναι το ότι έβαλα γιαούρτι αγελάδας 2% αλλά όχι στραγγιστό.Πάντως μοσχομυρίζουν
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 26-1-11  
    Κορίτσια ευχαριστώ για την ψήφο σας! Χαίρομαι που αρέσουν. Λευκοθέα μου μήπως τα έψησες παραπάνω απ΄ότι έπρεπε; Μόνο αυτό μπορώ να σκεφτώ....
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

    15 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από dcroula, 21-10-10  
    Μπισκοτίτσα, το σχέδιο που έχουν τα κουλουράκια σου, στη 2η φωτογραφία, πως γίνεται; Γιατί κοντεύω να στραμπουλίξω τα ματάκια μου αλλά πως γίνεται αυτό το κολπάκι, δεν μπόρεσα να το....αποκρυπτογραφίσω.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 21-10-10  
    Νομίζω ότι το κατάλαβα....μια δοκιμή θα με πείσει.
    Λέω να τα φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία....αλλά ήθελα να κάνω και το σχεδιάκι αυτό, της φωτό.
    #
    Σχόλιο από varelaki, 1-2-11  
    Γεια σας!!!! Θέλω να φτιάξω αυτά τα κουλουράκια αυριο ή μεθαύριο.Εχω φαρίνα με γεύση πορτοκάλι, να τη χρησιμοποιήσω;;;και όταν λέτε ένα κιλό, εννοείται δύο πακετάκια φαρίνας έτσι;;; Αν μπορείται θα ήθελα να μου απαντήσετε για να τα φτιάξω για τα πιτσιρίκια μου. Ευχαριστώ!!!Περιμένω απάντηση και επιστρέφω με πιρουνάκια....
    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 28-2-11  
    ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ <<ΦΑΡΙΝΑ>> ΣΚΕΤΗ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΛΟ ΑΛΕΥΡΙ.ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΦΑΡΙΝΑ ή ΦΑΡΙΝ ΑΠ, ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ.ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟ ΑΛΕΥΡΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ;
    #
    Σχόλιο από eleytheria-s, 12-5-11  
    MPRABO ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ!

    Το μονο που ελειπε ηταν να ηταν λιγο παραπανω γλυκα!Την επομενη φορα θα δοκιμασω να βαλω λιγο αχνη μεσα στην συνταγη.Τι λετε?
    #
    Σχόλιο από venvet, 22-9-11  
    Μπισκοτιτσα θα ηθελα πολυ να κανω την συνταγη σου ομως θελω να ρωτησω...στο φουρνο πανω-κατω αντισταση ή αερα?
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 23-9-11  
    venvet, με συγχωρείς για την καθυστέρηση...εγώ τα ψήνω πάνω-κάτω αντιστάσεις. Καλή σου επιτυχία!!
    #
    Σχόλιο από despoina9, 10-3-12  
    εγω θελω να ρωτησω επειδη θελω να τα κανω.εχουμε γιαουρτι σε συσκευασια 1 κιλου.ενα φλυτζανι να βαλω?
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 12-3-12  
    Δέσποινα σ΄ευχαριστώ πολύ αν και δεν πρόλαβα να σου απαντήσω...σωστά το υπολόγισες το γιαούρτι. Ναι, όντως φουσκώνουν πολύ. Καλοφάγωτα!!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 30-9-12  
    θα γινουν ωραια λετε αν αντι για βιταμ βαλω λαδι κ παραλειψω τα αβγα;
    #
    Σχόλιο από celeste, 24-11-12  
    Πω πω τι έπαθα! Τα καημένα τα κουλουράκια δε φουσκώσαν καθόλου και γίναν πέτρα (κανονικά φονικά όπλα, κουλουράκι και πτώμα). Βοήθεια μπισκοτίτσα, μήπως το αλεύρι έπρεπε να είναι αυτό που φουσκώνει μόνο του; Δε βάζω ακόμα πιρουνάκια γιατί θα ξαναδοκιμάσω. Το σπίτι πάντως μοσχοβόλησε.
    #
    Σχόλιο από july88, 24-11-12  
    Η φαρίνα είναι το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή για όλες της χρήσεις.Διάβασα όλα τα σχόλια αλλά δεν διευκρινίζεται πουθενα.Λέω να τα κάνω αύριο.
    #
    Σχόλιο από stelia, 24-11-12  
    july!Είναι το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του!!!!
    #
    Σχόλιο από stellakavala, 2-5-13  
    Mαργαρινη η βιταμ βαζουμε;
    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 2-5-13  
    Το βιταμ είναι μαργαρίνη.Εγώ αυτό χρησιμοποίησα.

    13 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 7-9-10  
    bebinna μου καλοφάγωτα!! Οταν τα φτιάχνω, σε 2 μέρες εξαφανίζονται..Γιαουρτάκι βάζω light,όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά επειδή το τρώει ο άντρας μου και πάντα υπάρχει στο ψυγείο.
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 30-10-10  
    Ωραία και μαλακά στην ζύμη έβαλα ένα αυγό.Μου βγήκαν γύρω στα 50 κομμάτια.Μπράβο για την ωραία συνταγή.
    #
    Σχόλιο από chrysabali, 6-12-10  
    Οταν λετε φαρίνα εννοειτε αλευρι που φουσκωνει μονο του? και αν ναι δεν ειναι υπερβολη και το μπεικιν και η σόδα?
    #
    Σχόλιο από maria_ns, 21-1-11  
    υπέροχα!! εβαλα και κάρδαμο μεσα! πολύ αφράτα και νόστιμα!! μπράβο..
    #
    Σχόλιο από ritapol, 12-7-11  
    εγω σημερα τα ξαναεφτιαξα και εβαλα και ξυσμα πορτοκαλι και λεμονι και 1κγ κανελα και εγιναν πολυ μυρωδατα
    #
    Σχόλιο από Eviherk, 14-3-12  
    Όπως έγραψα και στο σχόλιό μου, βγήκαν καταπληκτικά! Απλώς σημειώνω ότι επειδή χρησιμοποίησα αλεύρι που φουσκώνει, δεν πρόσθεσα μπέικιν και σόδα και φούσκωσαν μια χαρά. Επίσης, επειδή χρειαζόμουν τη μισή ζύμη για κουλουράκια, έβαλα την υπόλοιπη στην κατάψυξη και μια βδομάδα αργότερα τη χρησιμοποίησα για πάστα φλώρα. Ήταν πεντανόστιμη με τη (σπιτική) μαρμελάδα αχλάδι!
    #
    Σχόλιο από Venesk, 6-4-12  
    Εξαιρετικά! Χώρισα τη ζύμη στα δύο και έβαλα στη μία ξύσμα λεμονιού και στην άλλη πορτοκαλιού. Έγιναν ωραιότατα!
    #
    Σχόλιο από aleka27, 12-8-12  
    Σημερα τα εκανα με ξύσμα λεμονιού.......ένα θα πω.......είναι τέλεια!!!!!!να τα κάνετε ΚΑΙ με λεμόνι....η γεύση είναι μοναδική.Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση,αυτή τη ζύμη μπορούμε να τη βάλουμε σε μηχανή για κουλουράκια(τη μηχανή που κάνουμε και λουκάνικα εννοώ,που τα βγάζει μακρόστενα)
    #
    Σχόλιο από celeste, 14-12-12  
    Επιτέλους τα πέτυχα! Εβαλα φαρίνα κόκκινη, πρόσθεσα και λίγη αμυγδαλόψιχα και γίναν πολύ ωραία. Ευχαριστώ για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από niki27, 22-2-13  
    nostima ...evala sti zimi kai dakria sokolatas..
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 26-3-13  
    Ειναι η πιο αφρατη ζυμη που εχω πιασει στα χερια μου !!!!!!!!!!!
    επειδη δεν ειχα γιαουρτι,το αντικατεστησα με κρεμα γαλακτος , που ειχα, και 1 κγ λεμονι.
    επισης εβαλα και ξυσμα περγαμοντο.
    Εχει μοσχοβολησει ολο το σπιτι.

    ενα εχω να πω...............Θ Ε Ι Κ Α!!!!!
    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 27-3-13  
    Νομίζω πως τα αδίκησα!Αξίζουν τα 5 πιρουνάκια καθώς είναι για μένα τα ιδανικά πασχαλινά κουλουράκια!Πολύ αφράτα μέχρι το τελευταίο.Ξέχασα πως έβαλα και λίγη μαστίχα Χίου αλεσμένη μαζί με λίγη από τη ζάχαρη της συνταγής.
    #
    Σχόλιο από annak1, 29-3-13  
    Tα έχω φτιάξει πολλές φορές και είναι τέλεια.Αφράτα και πεντανόστιμα!Μόνο που αντί για γιαούρτι βάζω 1 φλυτζάνι γάλα.5 πιρουνάκια και απο μένα!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Κουλουρακια
    Ένα βιβλίο 7 αγαπημένων συνταγών, του/της Floral
    KOULOURAKIA  ++++  MPISKOTA
    Ένα βιβλίο 20 αγαπημένων συνταγών, του/της mistik
    Κουλούρια Μπισκότα
    Ένα βιβλίο 38 αγαπημένων συνταγών, του/της Nikal
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 27 αγαπημένων συνταγών, του/της coookie
    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 77 αγαπημένων συνταγών, του/της kikinas