Αφράτα μπιφτέκια με κιμά κοτόπουλου και ταντούρι
Μπιφτέκια με κιμά κοτόπουλου, πατάτα και ταντούρι. Συνοδεύονται με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι ή λαχανικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ταντούρι έχει έντονη γεύση. Αν σας αρέσει βάλτε 3 κουτ. αντί για 2. Ο ανθότυρος είναι αρκετά αψύς και αλμυρός. Αντ΄αυτού μπορείτε να βάλετε κασέρι, που βγαίνει και πιο ζουμερό.
Υλικά
-
1/2 κιλό κιμά κοτόπουλο
-
150 γρ. πατάτες
-
150 γρ. ανθότυρο
-
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
-
1 κρεμμυδι
-
1/4 φλυτζ. λάδι
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
1 κουτ.γλ. ταντούρι
-
λίγο μαιντανό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τις πατατες, τις κόβουμε και τις βάζουμε να βράσουν.
-
2
Στο μπλέντερ βάζουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και το ταντούρι και τα πολτοποιούμε.
-
3
Όταν βράσουνε οι πατάτες, τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τον πολτό από το μπλέντερ και ανακατεύουμε το μίγμα να γίνει πουρές.
-
4
Ρίχνουμε τον πουρέ μαζί με τον κιμά σε ένα μεγάλο σκέυος, ρίχνουμε μεσα τον μαιντανό ψιλοκομμένο και μαλάζουμε το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Στη συνέχεια αφήνουμε τον κιμά για 1 ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
-
5
Κόβουμε το κασερί σε μικρούς κύβους (25-30 κυβάκια).
-
6
Πλάθουμε τα μπιφτέκια προσθέτοντας μέσα 3-4 κυβάκια κασέρι σε κάθε ένα.
-
7
Ψήνουμε τα μπιφτέκια στο γκριλ ή εναλλακτικά στο τηγάνι.
-
8
Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι ή λαχανικά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)