κύρια φωτογραφία συνταγής Αφράτα μπιφτέκια με κιμά κοτόπουλου και ταντούρι

Αφράτα μπιφτέκια με κιμά κοτόπουλου και ταντούρι

pinaleon
pinaleon @cook_8476128

Μπιφτέκια με κιμά κοτόπουλου, πατάτα και ταντούρι. Συνοδεύονται με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι ή λαχανικά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ταντούρι έχει έντονη γεύση. Αν σας αρέσει βάλτε 3 κουτ. αντί για 2. Ο ανθότυρος είναι αρκετά αψύς και αλμυρός. Αντ΄αυτού μπορείτε να βάλετε κασέρι, που βγαίνει και πιο ζουμερό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-6 άτομα
  1. 1/2 κιλό κιμά κοτόπουλο
  2. 150 γρ. πατάτες
  3. 150 γρ. ανθότυρο
  4. 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
  5. 1 κρεμμυδι
  6. 1/4 φλυτζ. λάδι
  7. αλάτι
  8. πιπέρι
  9. 1 κουτ.γλ. ταντούρι
  10. λίγο μαιντανό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τις πατατες, τις κόβουμε και τις βάζουμε να βράσουν.

  2. 2

    Στο μπλέντερ βάζουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και το ταντούρι και τα πολτοποιούμε.

  3. 3

    Όταν βράσουνε οι πατάτες, τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τον πολτό από το μπλέντερ και ανακατεύουμε το μίγμα να γίνει πουρές.

  4. 4

    Ρίχνουμε τον πουρέ μαζί με τον κιμά σε ένα μεγάλο σκέυος, ρίχνουμε μεσα τον μαιντανό ψιλοκομμένο και μαλάζουμε το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Στη συνέχεια αφήνουμε τον κιμά για 1 ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.

  5. 5

    Κόβουμε το κασερί σε μικρούς κύβους (25-30 κυβάκια).

  6. 6

    Πλάθουμε τα μπιφτέκια προσθέτοντας μέσα 3-4 κυβάκια κασέρι σε κάθε ένα.

  7. 7

    Ψήνουμε τα μπιφτέκια στο γκριλ ή εναλλακτικά στο τηγάνι.

  8. 8

    Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι ή λαχανικά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

pinaleon
pinaleon @cook_8476128
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα