Αφράτα πασχαλινά τσουρέκια
Συνταγή για εύκολα τσουρεκάκια για εμάς τις αρχάριες!!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα μικρά τσουρέκια (350 γρ ζύμης) τα ψήνουμε 13', τα μεσαία (450γρ) τα ψήνουμε 17', τα μεγάλα (500-530γρ) τα ψήνουμε 19'-20', τα πολύ μεγάλα (μέγεθος τσουρεκιών ζαχαροπλαστείου 700γρ) τα ψήνουμε 27'.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε την μαγιά στο μισό χλιαρό γάλα και ρίχνουμε και λίγο αλεύρι, μισό κιλό, το σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει 1 ώρα.
-
2
Βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη όλο το αλεύρι και κάνουμε μια λακούβα στη μέση.
-
3
Εκεί βάζουμε την μαγιά, την μαστίχα, το μαχλέπι και το ξύσμα.
-
4
Λιώνουμε την ζάχαρη στο υπόλοιπο χλιαρό γάλα και το ρίχνουμε στη μαγιά.
-
5
Ανακατεύουμε κυκλικά απο μέσα προς τα έξω μέχρι η ζύμη μας να ''τραβήξει" όλο το αλεύρι.
-
6
Στό τέλος, έχοντας λιώσει το βούτυρο και παίρνοντας 3 κ.σ το ρίχνουμε στη ζύμη.
-
7
Το ρίχνουμε όλο και κάνοντας κυκλικές κινήσεις (απο έξω προς τα μέσα) ζυμώνουμε μέχρι να τραβήξει όλο το βούτυρο.
-
8
Αφήνουμε να φουσκώσει (σε μια πιο μεγάλη λεκάνη) για 2 ώρες.
-
9
Τα πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε, μετά τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 20'.
-
10
Τα αλείφουμε με αυγό (κρόκο+ λίγο γάλα).
-
11
Ψήνουμε στους 170°C σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (7)