Αφράτα τσουρέκια

Bαθμολογία: 4.5507
       
 
69 ψήφοι
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 18.11.07

Περιγραφή

Αφράτα, μαλακά & μυρωδάτα τσουρεκάκια για όλες τις ώρες και φυσικά, το Πάσχα! Ενθουσιάστε φίλους και συγγενείς με αυτή την συνταγή!

Αφράτα τσουρέκια

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κιλά αλεύρι σκληρό
  • 6 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 160 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 3 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 1/2 λίτρο ζεστό γάλα (πλήρες)
  • 1 φακελάκι αλεσμένο μαχλέπι
  • το ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 φακελάκι κοπανισμένη μαστίχα
  • 500γρ. κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη
  • κροκάδι αραιωμένο με νερό για το άλειμμα
  • σουσάμι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Τσουρέκια
Εποχιακά: Πασχαλινή
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε λεκάνη χτυπήστε τα αβγά με την άχνη για 3 λεπτά
  2. Στο ζεσταμένο γάλα λιώστε τη μαγιά & προσθέστε το στη λεκάνη
  3. Ρίχνετε και το λιωμένο βούτυρο
  4. Προσθέστε και τα αρώματα (μαχλέπι, ξύσμα, μαστίχα)
  5. Στο τέλος ρίξτε και το αλεύρι λίγο λίγο "παιδεύοντας" τη ζύμη με το χέρι για να απορροφήσει το αλεύρι
  6. Μαζεύετε τη ζύμη σε μπάλα μες στη λεκάνη και σκεπάστε με πετσέτα ή κουβέρτα
  7. Αφήστε τη μες στο φούρνο που έχετε ανάψει στους 30 βαθμούς για 2ώρες περίπου
  8. Πλάστε τσουρεκάκια ατομικά σε σχέδιο κρουασάν, σαλίγκαρο κ.λπ. ή πλεξίδες
  9. Αραδιάστε τα σε βουτυρωμένο ταψί, ξανασκεπάστε τα και αφήστε πάλι στο ζεστό φούρνο (30 βαθμοί)για 1 ώρα ακόμη
  10. Αλείψτε τα με αραιωμένο κροκάδι και πασπαλίστε με σουσάμι αν θέλετε
  11. Ψήστε τα τσουρέκια στους 180 βαθμούς 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν

Λίγα μυστικά ακόμα

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ακόμη και τα αβγά. Ιδανικό είναι το αλεύρι "Robin Hood", στα super markets,όμως και το κλασσικό σκληρό αλεύρι αρκεί.Το γάλα δεν πρέπει να κάψει. Μην ζυμώσετε τη ζύμη γιατί τα τσουρέκια θα σκληρύνουν,απλά με το χέρι την παιδεύουμε γύρω γύρω.Διατηρούνται λίγες μέρες εκτός κατάψυξης τυλιγμένα με μεμβράνη, κλεισμένα σε σακούλα.Διατηρούνται φρέσκα και στην κατάψυξη για καιρό.

Σχετικές συνταγές

    150 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 8-4-08  
    Τα εφτιαξα σημερα σαν "προθερμανση" για το Πασχα! Μην τα παραλειψετε!!Θεϊκά!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 23-4-08  
    Να σας πω πως δε παιρνει η ζυμη και τα 2 κιλα, απλα κρατηστε και για το πλασιμο.Τελεια!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ, 25-4-08  
    Μου άρεσε πολύ,ίσως η πρώτη φορά στα 14 χρόνια που πέτυχα τσουρέκια.Μόνο που ¨έπιασα¨ την μαγια με το μισό γάλα,ζαχαρη και αλεύρι(χυλός).Καλό Πάσχα!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 26-4-08  
    Να σαι καλα. Δε χρειαζοταν να "πιασεις" τη μαγια..Αχ, δεν ειναι καταπληκτικα??
    #
    Σχόλιο από ΦΡΟΣΩ, 15-7-08  
    Πεταλουδίτσα οταν τα βάζεις στο φούρνο στους 30ο να γίνουν δεν χαλαει η ζύμη?
    Εχω προσπαθήσει πολλές φορές και εχω αποτύχει είτε σε αναμένο φουρνο είτε σε σβηστό.να γίνουν .Δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνω λάθος??
    #
    Σχόλιο από ΣΟΝΙΑ, 15-7-08  
    Ειναι λαθος να βαζουμε ζυμες στον φουρνο για να φουσκωσουν.Βαλε την ζυμη σε λεκανη,σκεπασε την με λαδοκολλα κ μετα με κουβερτα.Το καλοκαιρι μπορεις να την σκεπασεις κ με πετσετα,αν ειναι ζεστο το σπιτι σου.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 18-9-08  
    Η αλήθεια είναι πως τη βάζω στο φούρνο αν βιάζομαι γύρω στους 20 με 25 βαθμούς. Αλλά το καλύτερο είναι να ωριμάζει από μόνη της σκεπασμένη πάνω στο τραπέζι ή δίπλα στο καλοριφέρ..Όσο πιο πολύ την αφήσουμε τόσο πιο καλά!Δοκιμάστε τη συνταγή, είναι καταπληκτική!
    #
    Σχόλιο από alertgirl, 7-10-08  
    einai ontws theika apo geysi...omws enw h zymi fouskwnei otan ta plathw k perimenw na fouskwsoun gia na ta psisw auta aplwnoun...den fouskwnoun...ti kanw lathos?
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 29-10-08  
    Μηπως οταν τα διαμορφωνεις στο σχημα τα κανεις πολυ λεπτα κ απλωνουν?Δ μου χει ξανατυχει αυτο!Ακολουθησες ακριβως καθε βημα?Μπορει να απλωσουν λιγακι, οχι να μη φουσκωσουν!
    #
    Σχόλιο από zoe, 30-10-08  
    Θέλω να τα φτιάξω σήμερα όμως λύσε μου μια απορία ως προς τη θερμοκρασία.Δεν είναι μεγάλη η θερμοκρασία των 180 για 50΄ ,δε θα στεγνώσουν;
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 31-10-08  
    Δ νομιζω.Τοσες φορες που τα χω κανει, δεν μου χει παρουσιαστει κανενα προβλημα!Καλη επιτυχια!
    #
    Σχόλιο από Smaro, 31-10-08  
    λοιπον κατι πρέπει να έκανα λάθος γιατί δεν φουσκωσαν καθόλου!!! Δοκιμασα με κουβερτες, στο φουρνο, ως και τη σομπα αλογονου και τίποτα.Στο τέλος μετά από ώρες προσπάθειας τα έβαλα στο φούρνο για να τα ψήσω και πάλι τίποτα.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 1-11-08  
    Μηπως ελιωσες τη μαγια σε καυτο γαλα και χαλασε?Η μαγια λιωνεται παντα σε χλιαρο η κρυο υγρο.Μηπως η μαγια ηταν χαλασμενη?Δεν καταλαβαινω!Εμενα παντα, μα παντα γινονται τελεια!Μπορεις να μου πεις τι εκανες λαθος?
    #
    Σχόλιο από Smaro, 1-11-08  
    και εγω σκέφτηκα ότια θα ήταν χαλασμενη η μαγια αλλά στη συσκευασια είχε ημερομηνια λήξης 09/2009.
    όσο για το γάλα δεν έχω θερμομετρο και το δοκίμασα με το μικρό δαχτυλάκι(όπως έκανε η γιαγιά μου). η μόνη αλλαγή που έκανα στη συνταγή ήταν ότι αντί για μαστίχα έβαλα βανίλια που μου αρέσει πολύ. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ούτε όταν ψηνοταν φουσκωσαν στο ελάχιστο .... οπότε λεω ότι μάλλον η μαγιά θα είχε κάποιο πρόβλημα.
    #
    Σχόλιο από Mia, 9-12-08  
    Δεν ξέρω τί δεν πήγε καλά,αλλά αντί να φουσκώσουν αυτά άπλωσαν πάρα μα πάρα μα πάρα πολύ κι έγιναν μια μάζα στο ταψί κι ας ακολούθησα πιστότατα τη συνταγή.Να φανταστείτε ότι έβαλα μόλις 9τμχ μικρά προς μέτρια σε μέγεθος τη φορά.Απογοητεύτηκα δε ακόμα περισσότερο όταν ο άντρας μου είπε ότι του θυμίζουν απλώς γλυκά ψωμάκια...Σνιφ κλαψ
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 10-12-08  
    Σιγουρα κατι δεν πηγε καλα διοτι ποτε μα ποτε δεν μου αποτυχαινουν!Εβαλες μηπως καυτο το γαλα? Μηπως συνεβη κατι με τη μαγια?
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 2-1-09  
    Πεταλουδιτσα, καλη χρονια με υγεια!
    Να σε ρωτησω κι εγω κατι, πες μου σε παρακαλω που πρεπει να τα ψησω, στον αερα η στις αντιστασεις?
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 2-1-09  
    καλη χρονια!αντιστασεις πανω κατω!καλη επιτυχια
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 2-1-09  
    οκ.Ευχαριστω πολυ, καλη χρονια!!!! οταν τα κανω θα σου πω, και τοτε θα σου βαλω και πιρουνακι.
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 17-2-09  
    Αυτά φτιάχνω και εγώ και μου γίνονται υπέροχα,θέλουν να ψηθούν στο σωστό χρόνο αν μείνουν λίγο παραπάνω απλώνουν,αυτό θέλει προσοχή.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>

    137 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 8-4-08  
    Τα εφτιαξα σημερα σαν "προθερμανση" για το Πασχα! Μην τα παραλειψετε!!Θεϊκά!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 23-4-08  
    Να σας πω πως δε παιρνει η ζυμη και τα 2 κιλα, απλα κρατηστε και για το πλασιμο.Τελεια!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ, 25-4-08  
    Μου άρεσε πολύ,ίσως η πρώτη φορά στα 14 χρόνια που πέτυχα τσουρέκια.Μόνο που ¨έπιασα¨ την μαγια με το μισό γάλα,ζαχαρη και αλεύρι(χυλός).Καλό Πάσχα!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 26-4-08  
    Να σαι καλα. Δε χρειαζοταν να "πιασεις" τη μαγια..Αχ, δεν ειναι καταπληκτικα??
    #
    Σχόλιο από ΦΡΟΣΩ, 15-7-08  
    Πεταλουδίτσα οταν τα βάζεις στο φούρνο στους 30ο να γίνουν δεν χαλαει η ζύμη?
    Εχω προσπαθήσει πολλές φορές και εχω αποτύχει είτε σε αναμένο φουρνο είτε σε σβηστό.να γίνουν .Δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνω λάθος??
    #
    Σχόλιο από ΣΟΝΙΑ, 15-7-08  
    Ειναι λαθος να βαζουμε ζυμες στον φουρνο για να φουσκωσουν.Βαλε την ζυμη σε λεκανη,σκεπασε την με λαδοκολλα κ μετα με κουβερτα.Το καλοκαιρι μπορεις να την σκεπασεις κ με πετσετα,αν ειναι ζεστο το σπιτι σου.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 18-9-08  
    Η αλήθεια είναι πως τη βάζω στο φούρνο αν βιάζομαι γύρω στους 20 με 25 βαθμούς. Αλλά το καλύτερο είναι να ωριμάζει από μόνη της σκεπασμένη πάνω στο τραπέζι ή δίπλα στο καλοριφέρ..Όσο πιο πολύ την αφήσουμε τόσο πιο καλά!Δοκιμάστε τη συνταγή, είναι καταπληκτική!
    #
    Σχόλιο από alertgirl, 7-10-08  
    einai ontws theika apo geysi...omws enw h zymi fouskwnei otan ta plathw k perimenw na fouskwsoun gia na ta psisw auta aplwnoun...den fouskwnoun...ti kanw lathos?
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 29-10-08  
    Μηπως οταν τα διαμορφωνεις στο σχημα τα κανεις πολυ λεπτα κ απλωνουν?Δ μου χει ξανατυχει αυτο!Ακολουθησες ακριβως καθε βημα?Μπορει να απλωσουν λιγακι, οχι να μη φουσκωσουν!
    #
    Σχόλιο από zoe, 30-10-08  
    Θέλω να τα φτιάξω σήμερα όμως λύσε μου μια απορία ως προς τη θερμοκρασία.Δεν είναι μεγάλη η θερμοκρασία των 180 για 50΄ ,δε θα στεγνώσουν;
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 31-10-08  
    Δ νομιζω.Τοσες φορες που τα χω κανει, δεν μου χει παρουσιαστει κανενα προβλημα!Καλη επιτυχια!
    #
    Σχόλιο από Smaro, 31-10-08  
    λοιπον κατι πρέπει να έκανα λάθος γιατί δεν φουσκωσαν καθόλου!!! Δοκιμασα με κουβερτες, στο φουρνο, ως και τη σομπα αλογονου και τίποτα.Στο τέλος μετά από ώρες προσπάθειας τα έβαλα στο φούρνο για να τα ψήσω και πάλι τίποτα.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 1-11-08  
    Μηπως ελιωσες τη μαγια σε καυτο γαλα και χαλασε?Η μαγια λιωνεται παντα σε χλιαρο η κρυο υγρο.Μηπως η μαγια ηταν χαλασμενη?Δεν καταλαβαινω!Εμενα παντα, μα παντα γινονται τελεια!Μπορεις να μου πεις τι εκανες λαθος?
    #
    Σχόλιο από Smaro, 1-11-08  
    και εγω σκέφτηκα ότια θα ήταν χαλασμενη η μαγια αλλά στη συσκευασια είχε ημερομηνια λήξης 09/2009.
    όσο για το γάλα δεν έχω θερμομετρο και το δοκίμασα με το μικρό δαχτυλάκι(όπως έκανε η γιαγιά μου). η μόνη αλλαγή που έκανα στη συνταγή ήταν ότι αντί για μαστίχα έβαλα βανίλια που μου αρέσει πολύ. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ούτε όταν ψηνοταν φουσκωσαν στο ελάχιστο .... οπότε λεω ότι μάλλον η μαγιά θα είχε κάποιο πρόβλημα.
    #
    Σχόλιο από Mia, 9-12-08  
    Δεν ξέρω τί δεν πήγε καλά,αλλά αντί να φουσκώσουν αυτά άπλωσαν πάρα μα πάρα μα πάρα πολύ κι έγιναν μια μάζα στο ταψί κι ας ακολούθησα πιστότατα τη συνταγή.Να φανταστείτε ότι έβαλα μόλις 9τμχ μικρά προς μέτρια σε μέγεθος τη φορά.Απογοητεύτηκα δε ακόμα περισσότερο όταν ο άντρας μου είπε ότι του θυμίζουν απλώς γλυκά ψωμάκια...Σνιφ κλαψ
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 10-12-08  
    Σιγουρα κατι δεν πηγε καλα διοτι ποτε μα ποτε δεν μου αποτυχαινουν!Εβαλες μηπως καυτο το γαλα? Μηπως συνεβη κατι με τη μαγια?
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 2-1-09  
    Πεταλουδιτσα, καλη χρονια με υγεια!
    Να σε ρωτησω κι εγω κατι, πες μου σε παρακαλω που πρεπει να τα ψησω, στον αερα η στις αντιστασεις?
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 2-1-09  
    καλη χρονια!αντιστασεις πανω κατω!καλη επιτυχια
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 2-1-09  
    οκ.Ευχαριστω πολυ, καλη χρονια!!!! οταν τα κανω θα σου πω, και τοτε θα σου βαλω και πιρουνακι.
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 17-2-09  
    Αυτά φτιάχνω και εγώ και μου γίνονται υπέροχα,θέλουν να ψηθούν στο σωστό χρόνο αν μείνουν λίγο παραπάνω απλώνουν,αυτό θέλει προσοχή.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

    11 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από κατερινα32, 21-4-11  
    Βοηθεια χριστιανοι, ακολουθησα τις οδηγιες αλλα η ζυμη μου δεν εγινε ενιαια, αλλα κομματια. Δεν την πολυζυμωσα, οπως ελεγε η συμβουλη, ομως δεν μου εγινε μια μπαλα για να την αφησω να φουσκωσει. Τωρα την εχω αφησει να φουσκωσει ετσι οπως ειναι, δηλαδη τριμματα! Μπορω να κανω κατι, εστω και τωρα; ηθελα τοσο πολυ να τα πετυχω!!!
    #
    Σχόλιο από zogia, 22-4-11  
    Μπράβο! Πολύ νόστιμα τσουρέκια! Θέλω να ρωτήσω γιατί δεν μου έκαναν ίνες όπως τα τσουρέκια και μου τρίβονται όπως το ψωμί;
    #
    Σχόλιο από mariec, 23-4-11  
    Μήπως τελικά χρειάζετε λιγότερο αλεύρι?? μου έγιναν πέτρα, πολύ σκληρά τι να πώ 2 κιλά έλεγε η συνταγή...τί μπορεί να έκανα λάθος?
    #
    Σχόλιο από sofiaprf, 5-4-12  
    Tελικά κάνει ή όχι ίνες; Δεν τα έχω φτιάξει ακόμα και θέλω περίπου να ξέρω!
    #
    Σχόλιο από nioula, 8-4-12  
    τα εκανα χτες και ομολογώ οτι δεν μου πετυχαν,δεν φουσκωσαν καθόλου και ηταν σκληρά σαν πέτρα, χώρια που είχαν ενα χρωμα μπεζ εσωτερικά, δεν μπορώ να ξερω τι εφτεξε, πρωτη φορά που δοκιμασα να φτιαξω τσουρέκια και δεν θα το βαλω κατω, απορώ τι να φταίει, η μονη αλλαγή που εκανα ήταν ότι δεν μου πήρε ολο το αλευρι (αγ. γεωργίου για τσουρεκια)τι πηγε στραβά?μηπως που τα εψησα στον αερα?
    #
    Σχόλιο από annaki25, 22-4-13  
    πεταλουδιτσα η συνταγη σου φαινεται υπεροχη...Στο πρωτο φουσκωμα αργησαν λιγακι(3 ωρες αντι για 2...) Τωρα είμαι στο δευτερο φουσκωμα...Να σε ρωτησω κάτι;; Μπορω να αντικαταστησω τη ζαχαρη αχνη με κρυσταλλική; και αν ναι, ποιά είναι η αναλογία;;; Τα πιρουνακια θα στα δώσω οταν ψηθούνε τα τσουρεκακια...Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από annaki25, 22-4-13  
    Λοιπόν...ψηθηκαν σε 35 λεπτα...ποσα τσουρεκια βγαζεις με τη ζυμη; εγω εκανα 2 μεγαλα κ ενα μικρουλι που το ψηνω χωριστα. Εχω θέμα όμως με την εμφάνιση της πλεξουδας. Μου βγαίνει σχεδον ισια απο πάνω... Τι να κάνω για να χωρίζουν όμορφα τα κομμάτια;;;
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 28-4-13  
    δεν εχω βαλει ποτε κρυσταλλικη αντι για αχνη..χαιρομαι που σας αρεσουν,και του χρονου!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 29-4-13  
    με το ματι θ ριξεις τ αλευρι... μπορει ν μην τ παρει ολο..θελουμε ν ναι μαλακη κ ευπλαστη ν μην κολλα στ δαχτύλα πολυ
    #
    Σχόλιο από mitsopoulina, 30-4-13  
    καλησπέρα...
    αφησα την ζυμη εκτός φούρνου για 3 ώρες και δεν φούσκωσε επιθυμητά (σχεδόν καθόλου). τώρα την έβαλα μέσα στον φούρνο σκεπασμένη με μία πετσέτα...
    μάλλον έκαψε το γάλα όταν έβαλα την μαγιά ή το βούτυρο... γιατί αλλιώς θα φούσκωνε υποθέτω... άμα κολλάει η ζύμη στα χέρια σημαίνει πως θα ήθελε περισσότερο αλεύρι?
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 1-5-13  
    mitsopoulina πετυχαν δηλαδη.. αμα κολλαει η ζυμη,βαζεις αλευρι ωστε να μην κολλαει.. να ξερεις παντα στις ζυμες με μαγια,καλυτερα ολα τα υγρα αν ναι κρυα παρα στο ζεσταμα να σου καουν,γτ ετσι η μαγια δεν ενεργοποιειται και δε φουσκωνει η ζυμη..κ συμφωνα με τη συνταγη,ξεκουραζεται η ζυμη, πλαθεις τσουρεκια αραδιασμενα σε ταψι,αφηνεις παλι ωρες ν ανεβουν κ μετα ψηνεις

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από grandma, 6-4-12  
    έχω πετάξει πολλές ζύμες τσουρεκιών,μέχρι που αρχισα το βούτυρο να το προσθέτω την ωρα που ζυμώνω βουτυρώνοντας το χέρι μου. Λίγο λίγο δηλαδή
    #
    Σχόλιο από Χανια-ρεθυμνο, 18-4-14  
    Ξέχασα να σας πω ότι αντί για 3 φακελάκια ξερή μαγιά βάζω 60 γράμ. Φρέσκια

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Ελάτε να φτιάξουμε τσουρέκια!
    Πάσχα χωρίς αφράτα και λαχταριστά τσουρεκάκια δ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    litsa
    Ένα βιβλίο 75 αγαπημένων συνταγών, του/της [email protected]
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της Γκούφης
    marianena
    Ένα βιβλίο 107 αγαπημένων συνταγών, του/της marianena
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 67 αγαπημένων συνταγών, του/της maria_ilias
    Αγαπημένες συνταγές  annantel
    Ένα βιβλίο 588 αγαπημένων συνταγών, του/της annantel