κύρια φωτογραφία συνταγής Αφράτη Μυζηθρόπιτα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. 10 έτοιμα φύλλα κρούστας
  2. 200 γρ. γραβιέρα
  3. 500 γρ. μυζήθρα
  4. 300 γρ. κασέρι
  5. 1/2 λίτρο γάλα
  6. 1/3 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
  7. 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού βούτυρο φρέσκο
  8. πιπέρι, αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αλείφετε το ταψί με βούτυρο και στρώνετε τέσσερα φύλλα, αλείφοντας το καθένα με λάδι και βούτυρο. Τρίβετε στον τρίφτη την κεφαλογραβιέρα και το κασέρι και κομματιάζετε με πιρούνι τη μυζήθρα. Ανακατεύετε τα 3 τυριά μαζί και πασπαλίζετε με πιπέρι. Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και αλατοπίπερο και ανακατεύετε με το μείγμα των τυριών.

  2. 2

    Ρίχνετε πάνω στα στρωμένα φύλλα το 1/3 από το μείγμα τυριών-αυγών, βάζετε ένα φύλλο, πάλι μια ποσότητα από το μείγμα και μετά άλλο φύλλο, το υπόλοιπο μείγμα και τέλος τα τέσσερα υπόλοιπα φύλλα αλειμμένα με λάδι και βούτυρο.

  3. 3

    Χαράζετε την πίτα σε λωρίδες, περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και το υπόλοιπο βούτυρο και αμέσως τη βάζετε στο φούρνο να ψηθεί για 50’-55’ στους 200°C, μέχρι να ροδίσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

golfo
golfo @cook_8452627
απο τις καλυτερες πιτες ,ολα τα τυρια της δεν ειναι αλμυρα πολυ.\nεγω δεν βαζω βουτυρο,μονο λαδι για τα φυλλα,τα μαλακα τυρια βγαζουν λιγα λιπαρα για αυτο.\nσημερα δεν ειχα πολυ γαλα και εβαλα και λιγο κρεμα γαλακτος,εγινε υπεροχη.\n5 πηρουνακια τα αξιζει!\nευχαριστω

Από

spyrid
spyrid @spyrid
στις
,Ellada