Αφράτη μους καρύδα-σοκολάτα χωρίς τύψεις!
Είναι μια πολύ εύκολη, κολασμένη κι όμως αθώα θερμιδικά συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να αντικαταστήσετε την εσάνς βανίλια με πραγματική βανίλια στικ. Το ανοίγετε στη μέση με μαχαιράκι, ξύνετε τα σπόρια και τα προσθέτετε στο γάλα που βράζει. Όσο για το στικ βάλτε το στο βάζο με τη ζάχαρη και θα την αρωματίσει!!!
Υλικά
-
200 ml γάλα καρύδας μειωμένων λιπαρών
-
200 γρ. κουβερτούρα της επιλογής σας (μαύρη, λευκή ή γάλακτος)
-
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
-
2 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη ή στέβια
-
3 σταγόνες εσάνς της αρεσκείας σας (πάει πολύ η βανίλια ή το ρούμι)
-
5 κουταλιές τριμμένη καρύδα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σπάω την κουβερτούρα σε κομματάκια στον κάδο του μίξερ.
-
2
Ζεσταίνω το γάλα καρύδας με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς και περιχύνω την κουβερτούρα.
-
3
Ανακατεύω το μείγμα με κουτάλι, μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα.
-
4
Αφήνω λίγο το μείγμα να κρυώσει, προσθέτω την εσάνς και ξεκινώ το χτύπημα στο μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα.
-
5
Προσθέτω κουταλιά- κουταλιά το γιαούρτι και τις 4 κουταλιές καρύδα.
-
6
Μοιράζω σε μπολάκια και πασπαλίζω με την υπόλοιπη τριμμένη καρύδα.
-
7
Τα βάζω στο ψυγείο γα τουλάχιστον δύο ώρες και σερβίρω!!!
-
8
Καλή όρεξη!!!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια