κύρια φωτογραφία συνταγής Αφράτη τυρόπιτα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. 300 γρ. Φέτα
  2. 300 γρ. Μυζήθρα
  3. 200 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  4. 1/2 λίτρο γάλα
  5. 200 ml σόδα αεριούχα (αναψυκτικό)
  6. 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  7. 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού, λιωμένο βούτυρο γάλακτος
  8. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αλείφετε το ταψί με λάδι και βούτυρο και στρώνετε 4 φύλλα, επίσης αλειμμένα με λάδι.

  2. 2

    Τρίβετε τη φέτα και τη μυζήθρα, προσθέτετε την κεφαλογραβιέρα και πιπέρι, ανακατεύετε και προσθέτετε στο μείγμα τα αυγά χτυπημένα με το γάλα.

  3. 3

    Ρίχνετε στο ταψί μια ποσότητα από το μείγμα του τυριού και σκεπάζετε μ’ ένα φύλλο σουρωμένο.

  4. 4

    Συνεχίζετε με μείγμα τυριού και πάνω από αυτό στρώνετε άλλο φύλλο.

  5. 5

    Τέλος, ρίχνετε το υπόλοιπο μείγμα τυριού και καλύπτετε την πίτα με τα υπόλοιπα τέσσερα φύλλα, αλειμμένα με λάδι και βούτυρο.

  6. 6

    Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια και τη βάζετε στο φούρνο να ψηθεί στους 200 °C για 40’.

  7. 7

    Την περιχύνετε, καυτή όπως είναι, με τη σόδα και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 20’, μέχρι να απορροφηθεί η σόδα και να φουσκώσει.

Αντιδράσεις

Από

spyrid
spyrid @spyrid
στις
,Ellada