Αφράτο κέικ βανίλια με γλάσο από μερέντα

Ευα Φαρη
Ευα Φαρη @cook_8516459

Λίγα μυστικά ακόμα

Εκτός απο γλάσο μερέντας,θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε και κουβερτούρα γάλακτος η λευκή..Είναι το ίδιο πεντανόστημο!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
8-10 μερίδες
  1. 4 μεγάλα αυγά
  2. 250 γρ. βούτυρο + λίγο ακόμη, για τη φόρμα
  3. 2 κούπες ζάχαρη
  4. 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο ακόμη,για τη φόρμα
  5. 2 βανίλιες
  6. ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΑΠΟ ΜΕΡΕΝΤΑ
  7. 1 συσκευασία μερέντα (250γρ.)
  8. 100 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χωρίζουμε προσεκτικά τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους.

  2. 2

    Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα, τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

  3. 3

    Βάζουμε τη μαρέγκα στο ψυγείο.

  4. 4

    Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

  5. 5

    Τότε προσθέτουμε τους κρόκους και κατόπιν, εναλλάξ το γιαούρτι με το αλεύρι και τις βανίλιες.

  6. 6

    Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε σιγά-σιγά τη μαρέγκα ανακατεύοντας με μια κουτάλα, με κινήσεις απο κάτω προς τα πάνω.

  7. 7

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC.

  8. 8

    Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια κλασική φόρμα για κέικ.

  9. 9

    Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά

  10. 10

    Ελέγχουμε το κέικ με ένα μαχαίρι για να βεβαιωθούμε οτι έχει ψηθεί μέχρι μέσα και το βγάζουμε απο τον φούρνο.

  11. 11

    Για το γλάσο, βάζουμε τη μερέντα και την κρέμα γάλακτος σε μπέν μαρί και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

  12. 12

    Περιχύνουμε το κέικ.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Ευα Φαρη
Ευα Φαρη @cook_8516459
στις