Αφράτο κέικ βανίλια με γλάσο από μερέντα
Λίγα μυστικά ακόμα
Εκτός απο γλάσο μερέντας,θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε και κουβερτούρα γάλακτος η λευκή..Είναι το ίδιο πεντανόστημο!!
Υλικά
-
4 μεγάλα αυγά
-
250 γρ. βούτυρο + λίγο ακόμη, για τη φόρμα
-
2 κούπες ζάχαρη
-
1 γιαούρτι
-
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο ακόμη,για τη φόρμα
-
2 βανίλιες
-
1 συσκευασία μερέντα (250γρ.)
-
100 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χωρίζουμε προσεκτικά τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους.
-
2
Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα, τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
-
3
Βάζουμε τη μαρέγκα στο ψυγείο.
-
4
Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
-
5
Τότε προσθέτουμε τους κρόκους και κατόπιν, εναλλάξ το γιαούρτι με το αλεύρι και τις βανίλιες.
-
6
Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε σιγά-σιγά τη μαρέγκα ανακατεύοντας με μια κουτάλα, με κινήσεις απο κάτω προς τα πάνω.
-
7
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC.
-
8
Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια κλασική φόρμα για κέικ.
-
9
Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά
-
10
Ελέγχουμε το κέικ με ένα μαχαίρι για να βεβαιωθούμε οτι έχει ψηθεί μέχρι μέσα και το βγάζουμε απο τον φούρνο.
-
11
Για το γλάσο, βάζουμε τη μερέντα και την κρέμα γάλακτος σε μπέν μαρί και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
-
12
Περιχύνουμε το κέικ.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια