Αφράτο κέικ λεμονιού
Μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε, ψήνουμε σε μικρές ατομικές φόρμες του κέικ σε λιγότερο χρόνο. Η συνταγή είναι από το περιοδικό gourmet.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν.
-
2
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, συνεχίζουμε το χτύπημα και στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, χυμό από 1 λεμόνι και το ξύσμα του.
-
3
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
-
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 45-60΄.
Σχόλια (24)