κύρια φωτογραφία συνταγής Αφράτο κέικ λεμονιού
Μυρτω
Μυρτω @myrto
Πάτρα,

Μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε, ψήνουμε σε μικρές ατομικές φόρμες του κέικ σε λιγότερο χρόνο. Η συνταγή είναι από το περιοδικό gourmet.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
  1. 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  2. 350 γρ. ζάχαρη
  3. 50 ml γάλα
  4. 450 γρ. αλεύρι
  5. 20 γρ. μπέικιν

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν.

  2. 2

    Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, συνεχίζουμε το χτύπημα και στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, χυμό από 1 λεμόνι και το ξύσμα του.

  3. 3

    Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν.

  4. 4

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 45-60΄.

Αντιδράσεις

Από

Μυρτω
στις
Πάτρα,