Αφράτο Κέικ Μαρμπρέ

Bαθμολογία: 4.8103
       
 
232 ψήφοι
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 04.12.07

Περιγραφή

Κλασσικό κι αγαπημένο!
Αφράτο Κέικ Μαρμπρέ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο φαριναπ
  • 1 φακελάκι baking powder ανακατεμένο στο αλεύρι
  • 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 250 γραμμάρια (1 πακέτο) μαργαρίνη
  • 4 αβγά
  • 1 1/4 φλιτζανιού γάλα
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού ή 2 βανίλιες
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο πικρό
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με φωτο
Περιέχει: Αβγά , Σοκολάτα , Γάλα
Φτιάχνει: μια φόρμα κέικ 22 με 25 εκατοστά
Κόστος:
(3 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(3 ψήφοι)
Προετοιμασία: 15' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 60' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να ασπρίσουν
Βήμα 2
2) Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά και χτυπάμε το μείγμα 3 λεπτά
Βήμα 3
3) Προσθέτουμε διαδοχικά γάλα - φαρίνα και το άρωμα
Βήμα 4
4) Ανακατεύουμε ελαφρά για να μην ξεφουσκώσουν τα αβγά
Βήμα 5
5) Σε μπωλ παίρνουμε το 1/3 της ζύμης και το ανακατεύουμε πολύ καλά με το κακάο. Αν είναι πολύ σφικτό, αραιώστε με λίγο γάλα
Βήμα 6
6) Βουτυρώστε πολύ καλά μια φόρμα για κέικ
Βήμα 7
7) Στρώστε τη μισή ζύμη
Βήμα 8
8) Από πάνω βάλτε τη σοκολατένια
Βήμα 9
9) Ύστερα ρίξτε την υπόλοιπη ζύμη
Βήμα 10
10) Προσεκτικά βυθίστε πολυ ελαφρά ένα ξυλάκι και κάνετε κυματισμούς. Προσέξτε μην πάει παντού σοκολάτα γιατί θα γίνει όλο το κέικ σοκολατένιο.
Βήμα 11
11) Ψήστε το κέικ στους 180 βαθμούς μια ώρα ή ανάλογα με το φούρνο σας

Λίγα μυστικά ακόμα

Η μαργαρίνη να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και όχι λιωμένη. Το baking powder πρέπει να είναι πολύ καλά ανακατεμένο με το αλεύρι. Προσέξτε μη σας ξεφουσκώσει η ζύμη στα ανακατέματα. Μην ανοίγετε το φούρνο όσο μπορείτε. Πριν ξεφορμάρετε το κέικ, περιμένετε να κρυώσει. Αν θέλετε πασπαλίστε με κοσκινισμένη άχνη. Στα κέικ χρησιμοποιείτε μαργαρίνη κι όχι βούτυρο, και όχι λιωμένη, βοηθά στο να γίνουν αφράτα!

 

Ευχαριστούμε την dcroula για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

Κέικ με τυρί κρέμα Κέικ με τυρί κρέμα
4.7143
       
       
(7)
Κέικ γεωγραφίας Κέικ γεωγραφίας
4.7778
       
       
(9)
Κέικ κόκα κόλα (Coca Cola Cake) Κέικ κόκα κόλα (Coca Cola Cake)
5
       
       
(2)
Δίχρωμο κέικ της μανούλας Δίχρωμο κέικ της μανούλας
4.76
       
       
(25)
Εντυπωσιακό κέικ ζέβρα Εντυπωσιακό κέικ ζέβρα
4.95
       
       
(20)
Κέικ βουτύρου Κέικ βουτύρου
4.8387
       
       
(31)
Cake marbre Cake marbre
5
       
       
(4)
Κέικ μαρμπρέ Κέικ μαρμπρέ
4.8333
       
       
(6)
Κέικ δίχρωμο διαίτης Κέικ δίχρωμο διαίτης
4.7
       
       
(10)
Chocolate Marble Cake Chocolate Marble Cake
4.7037
       
       
(27)
Κέικ μαρμπρέ λαχταριστό Κέικ μαρμπρέ λαχταριστό
5
       
       
(1)
Brownies μαρμπρέ Brownies μαρμπρέ
4
       
       
(1)

    302 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από zoe, 5-12-07  
    Το μπέκιν νομίζω δε χρειάζεται γιατί το φαριναπ φουσκώνει μόνο του. Αν θέλεις να βάλεις η δόση που προτείνεις είναι πολύ για ένα φαριναπ.
    #
    Σχόλιο από Athanasia, 5-12-07  
    Συχνά το "αλεύρι που φουσκώνει" δε φουσκώνει πολύ, οπότε το "βοηθάμε" με λίγο μπέικιν, μάλλον 1/2-1κ.γ. θα είναι αρκετό όπως λέει η zoe , δε χρειάζεται ολόκληρο φακελάκι (έχει και τα αυγά).
    Όσο για τη μαργαρίνη, σπίτι μας δεν τη συμπαθούμε καθόλου!!! Βάζουμε βούτυρο ή καλαμποκέλαιο στα κέικ.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 5-12-07  
    Τι να σας πω..με το μπεικιν δεν εχω προβλημα.Παντα 1 φακελακι βαζω σε καθε κεικ μου για σιγουρο φουσκωμα και αφρωδη υφη. Οσο για τη μαργαρινη, δεν υπαρχει προβλημα για βουτυρο και λαδι!Απλα μεταξυ βουτυρου και μαργαρινης προτιμω τη δευτερη,γουστα ειναι αυτά,α και η ζυμη γινεται πιο αφρατη.Τελος παντων,ευχαριστω για τα σχολια σας!
    #
    Σχόλιο από Ginger, 6-12-07  
    Να ρωτήσω κάτι; Είναι κάτι κεκάκια που φτιάχνουν τα ζαχαροπλαστεία και τα έχω πετύχει πολλές φορές και σε μνημόσυνα...Ξέρετε, αυτά τα πολύ αφράτα και πολύ νόστιμα. Αυτό είναι το κέικ μαρμπρέ; Γιατί ψάχνω τη συνταγή χρόνια και δεν τη βρίσκω!!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 7-12-07  
    Γεια σου Ginger. Το κεικ μαρμπρε ειναι κεικ ασπρομαυρο (βανιλια σοκολατα) με τη σοκολατα ενδιαμεσα.Το μοιραζεις και σε φορμακια..εγω το βαζω στην κλασικη φορμα του κεικ.Τα κεικακια που λες εσυ ειναι σκετα.Μαλλον ειναι δυσκολο να πετυχεις ακριβως την ιδια γευση διοτι οπως καταλαβαινεις, του εμποριου εχουν καποιες διαφορες, δυσκολα τις πετυχαινεις...
    #
    Σχόλιο από mama, 24-12-07  
    Πάρα πολύ ωραία συνταγή... Τα συγχαρητήρια από τον σύζυγο στην μαγείρισα!!! Το μόνο που άλλαξα είναι τη μαργαρίνη με καλαμποκέλαιο...κατα τα άλλα έβαλα και το μπέικιν και την φαρίνα, φούσκωσε πολύ αλλά ήταν τόσο αφράτο που κράτησε στην τουρτιέρα αφράτο μέχρι 4 μέρες!!!Το τελευταίο κομμάτι ήταν σαν να βγήκε μόλις απο τον φούρνο!!!! Πάλι μπράβο και ευχαριστώ!!! Καλά Χριστούγεννα
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 24-12-07  
    χαιρομαι πολυ! καλα Χριστουγεννα και καλη χρονια!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 15-1-08  
    Ε, σήμερα που το ξαναφτιαξα, δεν μπορω να μην πω πως τελικα ειναι....θεϊκό!!!!
    #
    Σχόλιο από Ginger, 17-1-08  
    Πολύ καλό! Πρόσθεσα και κομματάκια σοκολάτας, κουβερτούρας και γάλακτος, και έγινε πολύ νόστιμο!
    #
    Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 25-10-08  
    τέλειο το κέικ πεταλουδίτσα μου....το έφτιαξα και έγινε καταπληκτικό,φουσκωτό και πολύ αφράτο, νά'σαι καλά!!!
    αντί για φαρινάπ έβαλα κόκκινη φαρίνα....
    #
    Σχόλιο από MARA!, 3-11-08  
    Μπραβο!!πολυ νοστιμο!!!!!!! απλα δεν εβαλα μπεκιν παουντερ!εκανε υπεροχους κυματισμους!!!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 21-11-08  
    Αν εβαζες και 1 φακελακι μπέικιν, θα εμενε φρεσκο κι αφρατο αρκετες μερες!
    #
    Σχόλιο από MARA!, 21-11-08  
    δεν εβαλα μπεικιν επειδη δεν ειχα.ουτος η αλλως φαγωθηκε αυθημερον!!!!!φιλακια!!!
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 11-1-09  
    Πολύ νόστιμο! Το έκανα ετσι ακριβως και έγινε πολύ αφράτο! Μόνο οι κυματισμοι δεν μου πέτυχαν πολύ αλλά δεν πειράζει!Την επόμενη φορά...
    #
    Σχόλιο από melitzana, 17-1-09  
    Πολύ ωραίο... Πετυχε! Σε εμφάνιση πολύ αφράτο και γενικά είχε μια όψη σαν αυτή του εμπορίου!! Μπράβο. Προσωπικά μου φάνηκε λίγο άγλυκο .....
    #
    Σχόλιο από Annet, 29-1-09  
    Το έφτιαξα ακριβώς όπως η συνταγή αλλά δεν έγινε αφράτο, από την αρχή η ζύμη μου φάνηκε σφυκτή. Μήπως θα έπρεπε να βάλω λιγότερο από 1 πακέτο φαρινάπ, (1kg). Από εμφάνιση και γεύση άγγιζε το τέλειο. Θα επανέλθω για βαθμολογία εφόσον το δοκιμάσω ξανά.
    #
    Σχόλιο από mama, 29-1-09  
    Αχ καλή μου.. η συνταγή μιλά για φαρίνα 500γρ. το χαμηλό το κόκκινο πακέτο... πω πω κρίμα... και είναι υπέροχο κέικ...
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 29-1-09  
    Annet η Πεταλουδίτσα γράφοντας 1 πακέτο φαριναπ εννοεί μισό κιλό και όχι ένα κιλό. Γι΄αυτό σου βγήκε σφικτή η ζύμη. Είναι τέλειο κεκάκι!Φτιάχνω ακριβώς το ίδιο, με 2 κούπες ζάχαρη όμως, προσθέτω και 1 κ.σ. κονιάκ, ξύσμα από λεμόνι και πορτοκάλι, 2 βανίλιες, καθώς επίσης και 1 ποτήρι γάλα εβαπορέ (ή μισό μισό με χυμό πορτοκαλιού).
    #
    Σχόλιο από Annet, 29-1-09  
    Κάπως αργά κατάλαβα το λάθος μου, αλλά στην Κύπρο δεν έχουμε πακέτο των 500γρ μόνο 1kg. Την επόμενη φορά θα το κάνω σωστά, ελπίζω.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 30-1-09  
    Ναι Αnnet ξαναπροσπαθησε! ειναι πολυ ωραιο και αφρατο κεϊκ!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Επόμενο > Τέλος >>

    237 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από zoe, 5-12-07  
    Το μπέκιν νομίζω δε χρειάζεται γιατί το φαριναπ φουσκώνει μόνο του. Αν θέλεις να βάλεις η δόση που προτείνεις είναι πολύ για ένα φαριναπ.
    #
    Σχόλιο από Athanasia, 5-12-07  
    Συχνά το "αλεύρι που φουσκώνει" δε φουσκώνει πολύ, οπότε το "βοηθάμε" με λίγο μπέικιν, μάλλον 1/2-1κ.γ. θα είναι αρκετό όπως λέει η zoe , δε χρειάζεται ολόκληρο φακελάκι (έχει και τα αυγά).
    Όσο για τη μαργαρίνη, σπίτι μας δεν τη συμπαθούμε καθόλου!!! Βάζουμε βούτυρο ή καλαμποκέλαιο στα κέικ.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 5-12-07  
    Τι να σας πω..με το μπεικιν δεν εχω προβλημα.Παντα 1 φακελακι βαζω σε καθε κεικ μου για σιγουρο φουσκωμα και αφρωδη υφη. Οσο για τη μαργαρινη, δεν υπαρχει προβλημα για βουτυρο και λαδι!Απλα μεταξυ βουτυρου και μαργαρινης προτιμω τη δευτερη,γουστα ειναι αυτά,α και η ζυμη γινεται πιο αφρατη.Τελος παντων,ευχαριστω για τα σχολια σας!
    #
    Σχόλιο από Ginger, 6-12-07  
    Να ρωτήσω κάτι; Είναι κάτι κεκάκια που φτιάχνουν τα ζαχαροπλαστεία και τα έχω πετύχει πολλές φορές και σε μνημόσυνα...Ξέρετε, αυτά τα πολύ αφράτα και πολύ νόστιμα. Αυτό είναι το κέικ μαρμπρέ; Γιατί ψάχνω τη συνταγή χρόνια και δεν τη βρίσκω!!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 7-12-07  
    Γεια σου Ginger. Το κεικ μαρμπρε ειναι κεικ ασπρομαυρο (βανιλια σοκολατα) με τη σοκολατα ενδιαμεσα.Το μοιραζεις και σε φορμακια..εγω το βαζω στην κλασικη φορμα του κεικ.Τα κεικακια που λες εσυ ειναι σκετα.Μαλλον ειναι δυσκολο να πετυχεις ακριβως την ιδια γευση διοτι οπως καταλαβαινεις, του εμποριου εχουν καποιες διαφορες, δυσκολα τις πετυχαινεις...
    #
    Σχόλιο από mama, 24-12-07  
    Πάρα πολύ ωραία συνταγή... Τα συγχαρητήρια από τον σύζυγο στην μαγείρισα!!! Το μόνο που άλλαξα είναι τη μαργαρίνη με καλαμποκέλαιο...κατα τα άλλα έβαλα και το μπέικιν και την φαρίνα, φούσκωσε πολύ αλλά ήταν τόσο αφράτο που κράτησε στην τουρτιέρα αφράτο μέχρι 4 μέρες!!!Το τελευταίο κομμάτι ήταν σαν να βγήκε μόλις απο τον φούρνο!!!! Πάλι μπράβο και ευχαριστώ!!! Καλά Χριστούγεννα
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 24-12-07  
    χαιρομαι πολυ! καλα Χριστουγεννα και καλη χρονια!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 15-1-08  
    Ε, σήμερα που το ξαναφτιαξα, δεν μπορω να μην πω πως τελικα ειναι....θεϊκό!!!!
    #
    Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 25-10-08  
    τέλειο το κέικ πεταλουδίτσα μου....το έφτιαξα και έγινε καταπληκτικό,φουσκωτό και πολύ αφράτο, νά'σαι καλά!!!
    αντί για φαρινάπ έβαλα κόκκινη φαρίνα....
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 11-1-09  
    Πολύ νόστιμο! Το έκανα ετσι ακριβως και έγινε πολύ αφράτο! Μόνο οι κυματισμοι δεν μου πέτυχαν πολύ αλλά δεν πειράζει!Την επόμενη φορά...
    #
    Σχόλιο από melitzana, 17-1-09  
    Πολύ ωραίο... Πετυχε! Σε εμφάνιση πολύ αφράτο και γενικά είχε μια όψη σαν αυτή του εμπορίου!! Μπράβο. Προσωπικά μου φάνηκε λίγο άγλυκο .....
    #
    Σχόλιο από mellybelly, 3-3-09  
    Πραγματικά πολύ αφράτο, το φάγαμε σε 3 ημέρες (2 άτομα είμαστε!).. Τα 4 πιρουνάκια επειδή με τα 2,5 φλ. ζάχαρη βγήκε πολύ γλυκό για τα γούστα μου.
    #
    Σχόλιο από mellybelly, 27-3-09  
    4 φορες το εχω φτιάξει και πάντα είναι τέλειο, γρήγορο και πανεύκολο! Βάζω 5 πιρουνάκια γιατί την πρώτη φορά το υποτίμησα λιγάκι! Σ'ευχαρστώ που το μοιράστικες, αυτές οι συνταγές πραγματικά αξίζουν!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 27-3-09  
    mellybell thank you!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 27-3-09  
    mellybelly thank you!
    #
    Σχόλιο από ellidiam, 11-4-09  
    την εκανα προσθετοντας τεμαχισμενη σοκολατα κιντερ μπουενο.Αντιμετωπισα μερικα τεχνικα προβληματα γιατι το μειγμα φουσκωσε υπερβολικα κ αρχισε να χυνεται εξω απο τη φορμα,ομως το αποτελεσμα ηταν εκπληκτικο.Ακολουθησα πιστα ολες τις οδηγιες για αφρατο κεικ!Πολυ καλη συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 26-5-09  
    Αυτή η συνταγή είναι η αγαπημένη μου.Τη φτιαχνω εδώ και πάρα πολλά χρόνια.Ίσως είναι η πρώτη συνταγή που έφτιαξα.Εγώ καλύπτω το κέικ κάποιες φορές με ganache κάποιες με άχνη και κάποιες με μερέντα όπως στη φωτό που ανέβασα.
    #
    Σχόλιο από Stefanie, 28-5-09  
    ΤΕΛΕΙΟ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΚΟΜΜΑΤΙ!
    #
    Σχόλιο από Aggiolina, 8-6-09  
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ,ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ,ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΤΤΟ,ΚΑΘΩΣ Η ΖΥΜΗ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΥΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ....ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΩ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ....
    #
    Σχόλιο από E24, 25-8-09  
    AX TI MOU THYMHSES PREPEI NA EINAI APO TA PRWTA KEEI POU EIXA FTIAXEI EMEIS STH KYPRO TO LAIME KAI KEIK GEOGRAFEIAS
    THA TO FTIAXW KAI META THA BALW BATHMO
    ALLA PREPEI NA EINAI POLY NOSTHMO
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Επόμενο > Τέλος >>

    36 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Annet, 29-1-09  
    Το έφτιαξα ακριβώς όπως η συνταγή αλλά δεν έγινε αφράτο, από την αρχή η ζύμη μου φάνηκε σφυκτή. Μήπως θα έπρεπε να βάλω λιγότερο από 1 πακέτο φαρινάπ, (1kg). Από εμφάνιση και γεύση άγγιζε το τέλειο. Θα επανέλθω για βαθμολογία εφόσον το δοκιμάσω ξανά.
    #
    Σχόλιο από mama, 29-1-09  
    Αχ καλή μου.. η συνταγή μιλά για φαρίνα 500γρ. το χαμηλό το κόκκινο πακέτο... πω πω κρίμα... και είναι υπέροχο κέικ...
    #
    Σχόλιο από Annet, 29-1-09  
    Κάπως αργά κατάλαβα το λάθος μου, αλλά στην Κύπρο δεν έχουμε πακέτο των 500γρ μόνο 1kg. Την επόμενη φορά θα το κάνω σωστά, ελπίζω.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 30-1-09  
    Ναι Αnnet ξαναπροσπαθησε! ειναι πολυ ωραιο και αφρατο κεϊκ!
    #
    Σχόλιο από mele, 4-8-09  
    Πολύ ωραίο κέικ, ευχαριστούμε! Μόνο πείτε μου, πως θα μπορούσα να το διατηρήσω τραγανό απ έξω, ή δε γίνεται? Το χω σκεπάσει με ζελατίνα διάφανη, δεν έχω κάποιο μπολ με καπάκι ειδικά για κέικ (αν υπάρχει δηλαδη). Τι προτείνετε???
    #
    Σχόλιο από evita7, 11-9-09  
    ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, τα θερμά μου συγχαρητήρια για το κέικ σου!Είναι πεντανόστιμο και αφράτο.Το μόνο πρόβλημα που είχα είναι ότι φούσκωσε τόσο που το μισό χύθηκε έξω από τη φόρμα και τελικά όλο το απόγευμα καθάριζα το φούρνο που έγινε χάλια.Γιατί όμως?Μήπως φταίει το baking?Εσένα σου φουσκώνει τόσο πολύ?
    #
    Σχόλιο από dim gian, 12-9-09  
    εαν και χρησιμοποιησα μεγαλυτερη φορμα (26 εκ)φουσκωσε παρα πολυ και το μειγμα χυθηκε μεσα στο φουρνο,γιατι μπορει να συνεβει αυτο?
    #
    Σχόλιο από Roulitsa31, 22-1-10  
    kalimera na rotiso an den exoume farinap mporoume na valoume aleyri gia o.x.? k poso p. paounter? gia na mas petixei to kekaki? thks
    #
    Σχόλιο από dshmarina, 24-1-10  
    Αυτο που με προβληματισε σε αυτη τη συνταγη ειναι οτι οσο εριχνα το αλευρι γινοταν ολο κ πιο σφιχτη η ζυμη σε σημειο να δυσκολευομαι να τη χτυπησω (εχω μιξερ χειρος) οπτε εβαζα διαδοχικα κουταλιες γαλα.
    Τη ζυμη στο φορμα την εβαλα 2 κουταλιες λευκη ζυμη κ 1 κουταλια εγχρωμη κ στην επομενη σειρα αναποδα κ βγηκε πολυ ωραιο σχεδιο.
    Στο αλευρι φαριν απ προσθεσα 1 κουταλια σουπας μπεικιν κ δε μου χυθηκε.
    Ωστοσο ολα τα κεϊκ μου μου ανοιγουν απο πανω οσο ψηνωνται,αν μπορουσε να μου πει καποια πως να το αποφυγω αυτο θα το εκτιμουσα.
    Για τη Roulitsa31,γινεται κ με απλο αλευρι απλα η αναλογια ειναι 3 και 1/2 φλιτζ τσαλιου αλευρι με 2 κουταλακια κοφτα μπεικιν.Κ φυσικα 2 βανιλιες.
    πολυ ωραιο κεϊκ κ μια απο τις πιο παλιες συνταγες νομιζω.Ευχαριστω που μου τη θυμισατε!
    #
    Σχόλιο από Alk, 26-1-10  
    τωρα θα επιχειρησω να το φτιαξω! μπορει να μου εξηγησει καποιος τους κυματισμους με το ξυλακι γιατι δεν τους καταλαβα?
    #
    Σχόλιο από nefertiti29, 11-2-10  
    καλημερα σας!!!θα την κανω και εγω σημερα αυτη την συνταγη...αλλα εχω μια ερωτηση..Αν επιλεξουμε να βαλουμε καλαμποκελαιο αντι για μαργαρινη,ποσο να βαλω??
    #
    Σχόλιο από galera, 15-4-10  
    lenale θα μας πεις πως καταφέρνεις αυτή την εμφάνιση στα κέικ σου, είναι θέμα φόρμας;
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 10-6-10  
    το 1 μπέικιν πάουντερ είναι 1 κουταλάκι γλυκού;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 10-6-10  
    Λέει 1 φακελάκι. Αυτό είναι γύρω στις 2 κ.σ. νομίζω.
    #
    Σχόλιο από artemakos, 21-10-10  
    to eftiaksa alla sto psisimo fouskose kai xi8ike kato ... poli to beikin baounter stin sintagi s ...
    #
    Σχόλιο από artemakos, 21-10-10  
    pos ginete stous misous pou ftiaksane to keik na petixe ola normal kai stous alous misous na ksexilizi ekso ?????
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 21-10-10  
    Μήπως φταίει το μέγεθος της φόρμας;
    #
    Σχόλιο από miss piggy, 31-10-11  
    ακολούθησα πιστά τις οδηγίες αλλά δυστυχώς το μείγμα ξεχείλισε απο τη φόρμα και το πέταξα!Μήπως δεν πρέπει να έβαζα ολόκληρο το φακελάκι μπέικιν??
    #
    Σχόλιο από nxd, 29-12-11  
    Καλησπερα και Χρονια Πολλα.

    Μπορω να ψησω το συγκεκριμενο κεικ σε ατομικα φορμακια?

    Και αν ναι σε τι θερμοκρασια και ποσο χρονο ψησιματος χρειαζεται?

    Θελω να φτιαξω βασιλοπιτα με κεκακια και διαβαζω τα καλυτερα για τη συγκεκριμενη συνταγη.
    Αληθεια φλουρι μπορω να βαλω την ωρα που ψηνετε ή οταν ειναι ετοιμο?
    Χιλια ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από Aetia, 2-3-12  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    29 Παραλλαγές

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Ginger, 17-1-08  
    Πολύ καλό! Πρόσθεσα και κομματάκια σοκολάτας, κουβερτούρας και γάλακτος, και έγινε πολύ νόστιμο!
    #
    Σχόλιο από MARA!, 3-11-08  
    Μπραβο!!πολυ νοστιμο!!!!!!! απλα δεν εβαλα μπεκιν παουντερ!εκανε υπεροχους κυματισμους!!!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 21-11-08  
    Αν εβαζες και 1 φακελακι μπέικιν, θα εμενε φρεσκο κι αφρατο αρκετες μερες!
    #
    Σχόλιο από MARA!, 21-11-08  
    δεν εβαλα μπεικιν επειδη δεν ειχα.ουτος η αλλως φαγωθηκε αυθημερον!!!!!φιλακια!!!
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 29-1-09  
    Annet η Πεταλουδίτσα γράφοντας 1 πακέτο φαριναπ εννοεί μισό κιλό και όχι ένα κιλό. Γι΄αυτό σου βγήκε σφικτή η ζύμη. Είναι τέλειο κεκάκι!Φτιάχνω ακριβώς το ίδιο, με 2 κούπες ζάχαρη όμως, προσθέτω και 1 κ.σ. κονιάκ, ξύσμα από λεμόνι και πορτοκάλι, 2 βανίλιες, καθώς επίσης και 1 ποτήρι γάλα εβαπορέ (ή μισό μισό με χυμό πορτοκαλιού).
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 8-2-09  
    ταιριαζει πολυ 1 γλασο σοκολατας για chocoholics.Σε μπεν μαρι 125 γρ. κουβερτουρα, 2 κ.σ. γαλα, 100 γρ. βουτυρο,3 κ.σ. ζαχαρη.Ανακατεμα σε χαμηλη φωτια να γινει ομοιογενες.Περιχυνουμε με χλιαρο κεϊκ και ζεστο γλασο!
    #
    Σχόλιο από E24, 26-8-09  
    A XEXASA NA PW EBALA KAI 2 KOUTALIES MERENTA MESA STO SOKOLATENIO MEROS EBALA 3 ANTI 4 AYGA KAI EBALA LIGO GALA PARAPANW
    #
    Σχόλιο από paprica, 4-9-09  
    είχα ξεχάσει πότε αφράτο γίνεται αυτό το κέικ. Το έφτιαχνε παλιά η μάμα μου ... Μπράβο πεταλουδίτσα πάρα πολύ νόστιμο. Δεν είχα 4 αυγά και έβαλα μόνο δύο αλλά το αποτέλεσμα ήταν πολύ κάλό. Τα τέκνα το τσάκισαν. Πέντε πιρουνάκια από μενα
    #
    Σχόλιο από Billie, 19-10-09  
    Είχα ξεχάσει να βαθμολογήσω αυτή την υπέροχη συνταγή παρόλο που σχεδόν κάθε εβδομάδα την φτιάχνω!Είναι απόλυτα επιτυχημένη,το μόνο που κάνω διαφορετικά είναι ότι βάζω μόνο ένα κοφτό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ!Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από Ariaki, 23-10-09  
    Πάρα πολύ νόστιμο και αφράτο . Έβαλα 1 κ.γλ μπέικιν και μου φούσκωσε πολύ όμορφα.Είναι και νόστιμο και εμφανίσιμο ! Εύγε Πεταλουδίτσα !
    #
    Σχόλιο από stavroula-ka, 4-11-09  
    Γειά σας. Χαίρομαι που επικοινωνώ μαζί σας για πρώτη φορά. Αφορμή να σας γράψω είναι αυτή η συνταγή για κέικ, την οποία προσπάθησε η κόρη μου να φτιάξει. Έκανε ότι συμβουλεύετε εκτός από το αλεύρι. Έβαλε μια φαρίνα του κιλού. Όταν μου το είπε σκέφτηκα να βάλω τη ζύμη σε κορνέ και να βγάλω μπισκοτάκια. Πρόσθεσα και άρωμα βανίλιας. Τα έψησα 12΄και λίγο πριν τα βγάλω πασπάλισα με κρυσταλλική ζάχαρη. Έγιναν θαύμα, άρεσαν σε όλους. Ο βαθμός είναι για τα μπισκότα.
    #
    Σχόλιο από ελισαβετα, 14-1-10  
    αυτο το κεικ ειναι απο τις πρωτες συνταγες που εμαθε η κορη μου να κανει αλλα αντι για γαλα βαζω πολλες φορες ενα φλιτζανι τσαγιου γιαουρτι και δεν χρησιμοποιω ποτε επιπλεον μπεικιν ειναι αρκετο το φαριναπ ξεχυλιζει και η φορμα
    #
    Σχόλιο από rinio, 9-2-10  
    το κεικ "σκοτωνει" ήταν το πρώτο κεικ που έκανα κ έγινε τελειο !!!
    δεν είχα φαριναπ κ έβαλα ένα απλό φτηνό αλεύρι και αντί για βανίλια μόνο πορτοκάλι τριμμένο.
    Έγινε Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο.
    #
    Σχόλιο από cookstella, 6-5-10  
    Διαχρονική,πετυχημένη συνταγή για νόστιμο και αφράτο κέικ.Βάζω 2 φλυτζάνια ζάχαρη και 1 φλυτζάνι γάλα.
    #
    Σχόλιο από marietta, 20-5-10  
    ΕΡΩΤΗΣΗ: ΤΟ ΒΙΤΑΜ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΡΙΞΩ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ. ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩ, ΣΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑ "ΚΟΒΕΙ"-ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΙΚΡΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ-ΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ?
    #
    Σχόλιο από soulaa, 4-10-10  
    #
    Σχόλιο από shiawase, 29-12-10  
    Τρομερό κέικ, τα αξίζεις τα 5 πιρουνάκια! Δεν έβαλα μπέκιν πάουντερ, φοβήθηκα κάπως χαχα! Και καλά έκανα απ'ο,τι φάνηκε, γέμισε η φόρμα, έγινε απίστευτα φουσκωτό και αφράτο μόνο με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Χρησιμοποίησα τη φαρίνα με άρωμα βανίλια και για αρωματικό ένα νέο προϊόν ζάχαρη-βανίλια μόνο ένα φακελάκι. Υπέροχο!
    #
    Σχόλιο από christmast, 27-9-11  
    Μπορεί να γίνει ακόμα πιο νόστιμο αν προσθέσεις ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι
    #
    Σχόλιο από M@ry, 29-10-11  
    τελειο!
    #
    Σχόλιο από frapedia, 4-11-11  
    και μια προταση απο τον παρλιαρο:

    Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: 50΄ - 60΄, Κόστος γλυκού: 5,30 €



    Υλικά (για 8 μερίδες):



    180 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κομματάκια

    230 γρ. ζάχαρη

    3 μεσαία αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά

    280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

    180 γρ. γάλα πλήρες + 1½ κουτ. σούπας επιπλέον, χλιαρό

    30 γρ. σκόνη κακάο

    Διαδικασία:

    Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα (ή σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός) το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.

    Ενσωματώνουμε και τα 180 γρ. γάλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C. Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε ένα άλλο μπολ, όπου προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο μαζί με τη 1½ κουταλιά ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε.

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ 25 x 11 εκ. Ρίχνουμε εναλλάξ στη φόρμα κουταλιές και από τα δύο μείγματα και ψήνουμε για 50 - 60 λεπτά. Βγάζουμε το κέικ, το αφήνουμε για 5 λεπτά μέσα στη φόρμα και το ξεφορμάρουμε.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 45 αγαπημένων συνταγών, του/της rockfather
    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της kerkyra4ever
      MUFFINS ΚΑΙ   ΚΕΙΚ
    Ένα βιβλίο 64 αγαπημένων συνταγών, του/της thomaei
    ΚΕΙΚ
    Ένα βιβλίο 97 αγαπημένων συνταγών, του/της VIVIΚΑ
    γλυκά
    Ένα βιβλίο 8 αγαπημένων συνταγών, του/της manti1014