ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870

Κλασσικό κι αγαπημένο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η μαργαρίνη να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και όχι λιωμένη. Το baking powder πρέπει να είναι πολύ καλά ανακατεμένο με το αλεύρι. Προσέξτε μη σας ξεφουσκώσει η ζύμη στα ανακατέματα. Μην ανοίγετε το φούρνο όσο μπορείτε. Πριν ξεφορμάρετε το κέικ, περιμένετε να κρυώσει. Αν θέλετε πασπαλίστε με κοσκινισμένη άχνη. Στα κέικ χρησιμοποιείτε μαργαρίνη κι όχι βούτυρο, και όχι λιωμένη, βοηθά στο να γίνουν αφράτα! Ευχαριστούμε την dcroula για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

53 Minutes
  1. 1 φακελάκι baking powder ανακατεμένο στο αλεύρι
  2. 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  3. 250 γραμμάρια μαργαρίνη
  4. 1 1/4 φλιτζανιού γάλα
  5. ξύσμα ενός πορτοκαλιού ή 2 βανίλιες
  6. 2 κουταλιές της σούπας κακάο πικρό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να ασπρίσουν

  2. 2

    Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά και χτυπάμε το μείγμα 3 λεπτά

  3. 3

    Προσθέτουμε διαδοχικά γάλα - φαρίνα και το άρωμα

  4. 4

    Ανακατεύουμε ελαφρά για να μην ξεφουσκώσουν τα αβγά

  5. 5

    Σε μπωλ παίρνουμε το 1/3 της ζύμης και το ανακατεύουμε πολύ καλά με το κακάο. Αν είναι πολύ σφικτό, αραιώστε με λίγο γάλα

  6. 6

    Βουτυρώστε πολύ καλά μια φόρμα για κέικ

  7. 7

    Στρώστε τη μισή ζύμη

  8. 8

    Από πάνω βάλτε τη σοκολατένια

  9. 9

    Ύστερα ρίξτε την υπόλοιπη ζύμη

  10. 10

    Προσεκτικά βυθίστε πολυ ελαφρά ένα ξυλάκι και κάνετε κυματισμούς. Προσέξτε μην πάει παντού σοκολάτα γιατί θα γίνει όλο το κέικ σοκολατένιο.

  11. 11

    Ψήστε το κέικ στους 180 βαθμούς μια ώρα ή ανάλογα με το φούρνο σας

Αντιδράσεις

Σχόλια (366)

irmaki  🐾 🐾🍼🍼 💞🎶
irmaki 🐾 🐾🍼🍼 💞🎶 @cook_8462070
Το φτιάχνουμε σχεδόν κάθε εβδομάδα. Τα μικρά μου & ο αντρούλης μου το λατρεύουν!

Από

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
στις