Αφράτο κέικ με γιαούρτι

Bαθμολογία: 4.7727
       
 
22 ψήφοι
ΕΜΜΑ, 04.11.08

Περιγραφή

Eύκολο και πολυ αφράτο
Αφράτο κέικ με γιαούρτι
photo: golfo

Συνταγή από:

ΕΜΜΑ

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο φαρίνα
  • 250γρ. μαργαρίνη
  • 220γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 κουταλάκι μπέικιν
  • ξύσμα πορτοκαλιού
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Γιαούρτι , Αβγά
Φτιάχνει: 1 φόρμα κέικ
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 10' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 55' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύω την ζάχαρη με τη μαργαρίνη για 2 λεπτα
  2. Προσθέτω τα αυγά και το γιαούρτι
  3. Ρίχνω το μπέικιν μαζί με τη φάρινα σιγά σιγά στο μείγμα μου
  4. Ψήνω στους 180 βαθμούς (χωρίς αέρα)

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν χρειάζεται καν μίξερ, η ζύμη θα γίνει ελαφρά σφιχτή ετσι πρέπει να είναι. Καλή επιτυχία!!!

Σχετικές συνταγές

    26 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από gina77, 11-2-09  
    Επειδή δεν έχω μίξερ σπίτι, καθότι νέα νοικοκυρα, είπα να φτιάξω αυτό το κεκάκι. Λοιπόν, βγήκε καλό μπορώ να πω. Βέβαια, θέλει πολλά μπράτσα για να το χτυπήσεις χωρίς μίξερ. Δεν έβαλα πορτοκάλι γιατί δεν μου αρέσει και έβαλα 2 βανίλιες. Σκέφτομαι την άλλη φορά (θα βάλω τον άντρα μου να χτυπάει!!) να προσθέσω και ένα σφηνάκι κονιάκ ή μαστίχα. Πάντως ψήθηκε πολύ ωραία και έγινε αφράτο.
    #
    Σχόλιο από twins, 7-10-09  
    γιαουρτι στραγγιστο ή κανονικο?
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 17-10-09  
    Το έκανα σήμερα το απόγευμα τυχαία. Περίσσευαν αχλάδια και είπα να τα δοκιμάσω σε κέικ! Έτσι έβαλα τα υλικά που έχεις κι εσύ (στη μισή δόση και με 1,5 φλ. φαρινάπ) και τέλος κομματάκια μικρά το αχλάδι περασμένο λίγο στο αλεύρι. Τα ανακάτεψα μαζί και στο φούρνο για 40'. Το αποτέλεσμα; Με δικαίωσε απόλυτα! Ααα δεν έβαλα βέβαια πορτοκάλι!
    Δοκιμάστε το σ'αυτή την εκδοχή, είναι ιδιαίτερο και νόστιμο!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 17-10-09  
    Γιαούρτι έβαλα, τυχαία ξαναλέω, total το κανονικό 2% (για την twins που ρώτησε).
    #
    Σχόλιο από golfo, 3-2-10  
    Τελειοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!
    εγω συνηθως βαζω και μια βανιλετα και λιγο ξυσμα πορτοκαλι.
    ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΑΝΘΗ, 25-9-10  
    Εγινε πολύ αφράτο και αρωματικό με το ξύσμα!!!Ευχαριστούμε!!!!
    #
    Σχόλιο από Η_μαμά_της_Ζέφυς, 27-5-11  
    απλό και εύκολο!
    εγω δεν ειχα πορτοκαλι και εβαλα 3 βανιλιες σκονη γιαουρτι αληθινο αλλα οχι στραγγιστο, αμυγδαλα φιλε καβουρντισμενα και καντιτα ιδιοχειρη ( διαφορα γλυκα κουταλιου κομμενα και πλυμμενα και αλευρωμενα). Πολυ καλο εγινε και δεν ειμαι ιδιαιτερα χαρισματικη στα κεηκ! ευγε!
    #
    Σχόλιο από Mairy Cook, 2-7-11  
    Πολύ νόστιμο κ αφράτο κέικ!!!Το έκανα με ξύσμα πορτοκαλιού!!Απλά πιστεύω πως η χρήση μίξερ χρειάζεται γιατί γίνεται κάπως σφιχτό το μείγμα!!!
    #
    Σχόλιο από efh_69828, 7-8-11  
    τελεια συνταγη κοριτσια μολις την εκανα!!!
    εγω εβαλα 3 βανιλιες και εκοψα και κομματακια κουβερτουρα σοκολατα...εκανα την συνταγη στρατσιατελα!!!
    την συνιστω παντως!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από λουκουμένια, 10-11-11  
    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!! Παρότι φοβόμουν ότι δεν θα μου φουσκώσει γιατί το μείγμα βγαίνει πολύ σφιχτό, τελικά ίσως είναι και το πιο αφράτο κέικ που έχω κάνει! Το παιδί μου επίσης το λάτρεψε! Οι μόνες αλλαγές είναι ότι δεν έβαλα ξύσμα αλλά ένα μείγμα βανίλιας-ζάχαρης-πορτοκάλι που βρήκα στο Carfour και το γιαούρτι ήταν 0% γιατί δεν είχα άλλο. Εννοείται ότι η συνταγή κατοχυρώνεται!
    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 15-11-11  
    Αφράτο και πεντανόστιμο!Το έκανα με 1 κούπα καλαμποκέλαιο,μπορείτε και με ελαιόλαδο αν δεν είναι πολύ βαρύ,και με 2 κούπες ζάχαρη.Επίσης έβαλα ξύσμα λεμονιού αντί για πορτοκάλι.Τέλος χτύπησα όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ για 4 λεπτά ακριβώς,όπως κάνω για όλα σχεδόν τα κέικ!
    #
    Σχόλιο από thomaei, 4-2-12  
    τι ωραιο κεικ .αφρατο . πμου καικε το μιξερ και το χτυπησα στο χερι... με κουρασε αλλα αξιζε το αποτελεσμα.!!!!!! εβαλα και λιγο κακαο στο μειγμα και το εκανα μαρμπε... !! τωρα το τσακιζουμε οικογενειακος!!!!!!
    #
    Σχόλιο από littlefairy, 3-3-12  
    Το έκανα σήμερα αυτό το κέϊκ και βκήκε τέλειο! Συγχαριτήρια για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από hkast, 8-1-13  
    ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάμε μαρέγκα ή τα βάζουμε ολόκληρα;;;
    #
    Σχόλιο από ΤΑΝΙΑ81, 26-1-13  
    Υπέροχο το κέικ!Όντως γίνεται πολύ σφιχτή η ζύμη,αφού νόμιζα ότι έκανα κάπου λάθος αλλά τελικά βγήκε πεντανόστιμο!!
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 26-1-13  
    Πολυ αφρατο!!!εβαλα φάρινα στην πορτοκαλί συσκευασία,που λέει με πορτοκαλι!!! Δίνει άλλη γεύση!!!
    #
    Σχόλιο από Eugenia10, 12-3-13  
    ΤΕΛΕΙΟ!!! επιτέλους και ένα κέικ που μου φούσκωσε!
    η μόνη αλλαγή που έκανα επειδή δεν είχα πορτοκάλι είναι ότι αντί για ξύσμα, έβαλα μια βανίλια και λίγο κακάο.
    #
    Σχόλιο από MiaKemp, 15-7-13  
    Katapliktiko!! To ekana akrivws opws eipes apla anti gia xysma evala liges stagones ekxylisma vanillias kai liges stagones ekxylisma me arwma roumi kai prosthesa stagones sokolatas! Den yparxei to poso afrato vgike! Se eyxaristw polu gia ti syntagi!!5 pirounakia kai liga einai!!!
    #
    Σχόλιο από kamelia8, 7-10-13  
    Απορίες: 1 πακέτο φαρίνα τι είναι; Το κλασικό αλεύρι ή το φαρινάπ; Και πόσο ζυγίζει, 500 γρ;
    1 κεσεδάκι γιαούρτι είναι 200 γρ;
    #
    Σχόλιο από Miss Cupcake, 12-10-13  
    Μόλις έσβησα το φούρνο, μοσχοβολάει το σπίτι! Τραγανό έξω, αφράτο μέσα και πανέυκολο! Έβαλα ινδοκάρυδο και βανίλιες αντί για ξύσμα και βγήκε απίστευτα αρωματικό! Επίσης, η ζύμη βγήκε όσο σφιχτή έπρεπε, δε δυσκολεύτηκα καθόλου! Σ'ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή, μπαίνει στο αρχείο μου! Μακάρι να είχε κι άλλα πιρουνάκια να σου δώσω!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    21 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από gina77, 11-2-09  
    Επειδή δεν έχω μίξερ σπίτι, καθότι νέα νοικοκυρα, είπα να φτιάξω αυτό το κεκάκι. Λοιπόν, βγήκε καλό μπορώ να πω. Βέβαια, θέλει πολλά μπράτσα για να το χτυπήσεις χωρίς μίξερ. Δεν έβαλα πορτοκάλι γιατί δεν μου αρέσει και έβαλα 2 βανίλιες. Σκέφτομαι την άλλη φορά (θα βάλω τον άντρα μου να χτυπάει!!) να προσθέσω και ένα σφηνάκι κονιάκ ή μαστίχα. Πάντως ψήθηκε πολύ ωραία και έγινε αφράτο.
    #
    Σχόλιο από golfo, 3-2-10  
    Τελειοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!
    εγω συνηθως βαζω και μια βανιλετα και λιγο ξυσμα πορτοκαλι.
    ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΑΝΘΗ, 25-9-10  
    Εγινε πολύ αφράτο και αρωματικό με το ξύσμα!!!Ευχαριστούμε!!!!
    #
    Σχόλιο από Η_μαμά_της_Ζέφυς, 27-5-11  
    απλό και εύκολο!
    εγω δεν ειχα πορτοκαλι και εβαλα 3 βανιλιες σκονη γιαουρτι αληθινο αλλα οχι στραγγιστο, αμυγδαλα φιλε καβουρντισμενα και καντιτα ιδιοχειρη ( διαφορα γλυκα κουταλιου κομμενα και πλυμμενα και αλευρωμενα). Πολυ καλο εγινε και δεν ειμαι ιδιαιτερα χαρισματικη στα κεηκ! ευγε!
    #
    Σχόλιο από Mairy Cook, 2-7-11  
    Πολύ νόστιμο κ αφράτο κέικ!!!Το έκανα με ξύσμα πορτοκαλιού!!Απλά πιστεύω πως η χρήση μίξερ χρειάζεται γιατί γίνεται κάπως σφιχτό το μείγμα!!!
    #
    Σχόλιο από efh_69828, 7-8-11  
    τελεια συνταγη κοριτσια μολις την εκανα!!!
    εγω εβαλα 3 βανιλιες και εκοψα και κομματακια κουβερτουρα σοκολατα...εκανα την συνταγη στρατσιατελα!!!
    την συνιστω παντως!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από λουκουμένια, 10-11-11  
    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!! Παρότι φοβόμουν ότι δεν θα μου φουσκώσει γιατί το μείγμα βγαίνει πολύ σφιχτό, τελικά ίσως είναι και το πιο αφράτο κέικ που έχω κάνει! Το παιδί μου επίσης το λάτρεψε! Οι μόνες αλλαγές είναι ότι δεν έβαλα ξύσμα αλλά ένα μείγμα βανίλιας-ζάχαρης-πορτοκάλι που βρήκα στο Carfour και το γιαούρτι ήταν 0% γιατί δεν είχα άλλο. Εννοείται ότι η συνταγή κατοχυρώνεται!
    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 15-11-11  
    Αφράτο και πεντανόστιμο!Το έκανα με 1 κούπα καλαμποκέλαιο,μπορείτε και με ελαιόλαδο αν δεν είναι πολύ βαρύ,και με 2 κούπες ζάχαρη.Επίσης έβαλα ξύσμα λεμονιού αντί για πορτοκάλι.Τέλος χτύπησα όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ για 4 λεπτά ακριβώς,όπως κάνω για όλα σχεδόν τα κέικ!
    #
    Σχόλιο από thomaei, 4-2-12  
    τι ωραιο κεικ .αφρατο . πμου καικε το μιξερ και το χτυπησα στο χερι... με κουρασε αλλα αξιζε το αποτελεσμα.!!!!!! εβαλα και λιγο κακαο στο μειγμα και το εκανα μαρμπε... !! τωρα το τσακιζουμε οικογενειακος!!!!!!
    #
    Σχόλιο από littlefairy, 3-3-12  
    Το έκανα σήμερα αυτό το κέϊκ και βκήκε τέλειο! Συγχαριτήρια για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από ΤΑΝΙΑ81, 26-1-13  
    Υπέροχο το κέικ!Όντως γίνεται πολύ σφιχτή η ζύμη,αφού νόμιζα ότι έκανα κάπου λάθος αλλά τελικά βγήκε πεντανόστιμο!!
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 26-1-13  
    Πολυ αφρατο!!!εβαλα φάρινα στην πορτοκαλί συσκευασία,που λέει με πορτοκαλι!!! Δίνει άλλη γεύση!!!
    #
    Σχόλιο από Eugenia10, 12-3-13  
    ΤΕΛΕΙΟ!!! επιτέλους και ένα κέικ που μου φούσκωσε!
    η μόνη αλλαγή που έκανα επειδή δεν είχα πορτοκάλι είναι ότι αντί για ξύσμα, έβαλα μια βανίλια και λίγο κακάο.
    #
    Σχόλιο από MiaKemp, 15-7-13  
    Katapliktiko!! To ekana akrivws opws eipes apla anti gia xysma evala liges stagones ekxylisma vanillias kai liges stagones ekxylisma me arwma roumi kai prosthesa stagones sokolatas! Den yparxei to poso afrato vgike! Se eyxaristw polu gia ti syntagi!!5 pirounakia kai liga einai!!!
    #
    Σχόλιο από Miss Cupcake, 12-10-13  
    Μόλις έσβησα το φούρνο, μοσχοβολάει το σπίτι! Τραγανό έξω, αφράτο μέσα και πανέυκολο! Έβαλα ινδοκάρυδο και βανίλιες αντί για ξύσμα και βγήκε απίστευτα αρωματικό! Επίσης, η ζύμη βγήκε όσο σφιχτή έπρεπε, δε δυσκολεύτηκα καθόλου! Σ'ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή, μπαίνει στο αρχείο μου! Μακάρι να είχε κι άλλα πιρουνάκια να σου δώσω!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 18-10-13  
    πολυ αφρατο και νοστιμο θα ανεβασω και φωτο αυριο αν μεινει
    #
    Σχόλιο από gfratz, 23-11-13  
    Πολυ αφρατο και νοστιμο.ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από eta, 1-1-14  
    Το έφτιαξα χθες για βασιλόπιτα με αχνη ζάχαρη και λιωμένη σοκολάτα από πάνω. Πολύ καλό. Καλή χρονιά.
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 13-3-14  
    #
    Σχόλιο από souvlouri, 2-10-14  
    ΤΕΛΕΙΟ !!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από twins, 7-10-09  
    γιαουρτι στραγγιστο ή κανονικο?
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 17-10-09  
    Γιαούρτι έβαλα, τυχαία ξαναλέω, total το κανονικό 2% (για την twins που ρώτησε).
    #
    Σχόλιο από hkast, 8-1-13  
    ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάμε μαρέγκα ή τα βάζουμε ολόκληρα;;;
    #
    Σχόλιο από kamelia8, 7-10-13  
    Απορίες: 1 πακέτο φαρίνα τι είναι; Το κλασικό αλεύρι ή το φαρινάπ; Και πόσο ζυγίζει, 500 γρ;
    1 κεσεδάκι γιαούρτι είναι 200 γρ;

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 17-10-09  
    Το έκανα σήμερα το απόγευμα τυχαία. Περίσσευαν αχλάδια και είπα να τα δοκιμάσω σε κέικ! Έτσι έβαλα τα υλικά που έχεις κι εσύ (στη μισή δόση και με 1,5 φλ. φαρινάπ) και τέλος κομματάκια μικρά το αχλάδι περασμένο λίγο στο αλεύρι. Τα ανακάτεψα μαζί και στο φούρνο για 40'. Το αποτέλεσμα; Με δικαίωσε απόλυτα! Ααα δεν έβαλα βέβαια πορτοκάλι!
    Δοκιμάστε το σ'αυτή την εκδοχή, είναι ιδιαίτερο και νόστιμο!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Συμβουλές για τέλεια κέικ
    Μπορούμε να καταλάβουμε πολύ εύκολα κατά πόσον ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    KEIK
    Ένα βιβλίο 155 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
    Κέικ διάφορα.
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της rihardos
    Εύκολα κ νόστιμα γλυκάκια!
    Ένα βιβλίο 65 αγαπημένων συνταγών, του/της FotiniP
    Κέικ
    Ένα βιβλίο 144 αγαπημένων συνταγών, του/της JulieVaiopoulou
    κεικ
    Ένα βιβλίο 30 αγαπημένων συνταγών, του/της Κυριακή Γ.Σ.Ν.