Αφράτο κέικ με μπανάνα και σοκολάτα

Bαθμολογία: 3
       
 
15 ψήφοι
mima1988, 27.10.09

Περιγραφή

Αφράτο κέικ με μπανάνα και σοκολάτα. Η συγκεκριμένη συνταγή κάνει το κέικ σας αφράτο και υγρό. Δεν στεγνώνει και είναι νοστιμότατο.

Αφράτο κέικ με μπανάνα και σοκολάτα
photo: kastana

Συνταγή από:

mima1988

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γραμμάρια αλευρι που φουσκώνει
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού καφέ ζάχαρη
  • 1 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 αυγά
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 125 γρ. κουβερτούρα
  • 2 μεγάλες μπανάνες
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε καλά στο μίξερ τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτουμε μετά το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα. Βάζουμε και τα 250 γρ αλεύρι και χτυπούμε καλα.
  3. Τελος προσθέτουμε τα αυγά και το υπόλοιπο αλεύρι.
  4. Αλευρώνουμε τη φόρμά του κέικ και βάζουμε τη μιση ζυμη στη φορμα.
  5. Αφου εχουμε κοψει τις μπανανες μας σε ροδελες τις τοποθετουμε προσεκτικά στη σειρα.
  6. Σπανουμε και την μια πλάκα κουβερτούρας σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε πάνω στις ροδέλες μπανάνας.
  7. Χύνουμε απο πάνω την υπόλοιπη ζύμη και βάζουμε το κέικ σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς και το αφήνουμε 60 λεπτά!!!
  8. Λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα σε μπεν μαρι και μόλις βγει το κέικ με ένα πινέλο καλύπτουμε όλο το κέικ με σοκολάτα!!! Θα γλειφετε και τα δαχτυλα σας!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το κέικ αυτό είναι καλό να τρώγεται ζεστό γιατί θα είναι ρευστή η σοκολάτα.

Σχετικές συνταγές

    22 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από kastana, 4-11-09  
    Πολύ καλό!!!
    #
    Σχόλιο από delicious, 5-11-09  
    Μου φαίνονται υπερβολικά τα υλικά :
    ελαιόλαδο (2 φλιτζάνια???) και ζάχαρη άλλα τόσα, για τα 500 γραμμάρια αλεύρι!
    Κastana, με αυτές τις δοσολογίες το έκανες και σου βγήκε καλό??
    Ρωτάω γιατί σαν υλικά είναι ωραία, αλλά οι δοσολογίες δεν μου φαίνονται σωστές!
    #
    Σχόλιο από milva, 5-11-09  
    ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΚΕΙΚ.ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ;ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ Τ'ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ.
    #
    Σχόλιο από kastana, 5-11-09  
    Το ελαιόλαδο το φοβήθηκα κι εγώ. Έβαλα ηλιέλαιο και Lurpak και ήταν λιγότερο από 2 φλιτζάνια στο σύνολο. Από χυμό έβαλα 2 φλιτζάνια (για να μη λερώνω και ποτήρι), άρα μάλλον λιγότερο από 1,5 ποτήρι που λέει η συνταγή. Τη ζάχαρη την έβαλα όλη γιατί τα πορτοκάλια μου ήταν ξυνά. Έκανα μια στρώση από φετάκια μπανάνας στη μέση, όπως λένε οι οδηγίες, αλλά πήγε 1 μεγάλη μπανάνα. Μάλλον εξαρτάται από τη φόρμα αυτό. Το αποτέλεσμα καταρχήν ήταν πολύ νόστιμο. Ενώ το μαχαίρι βγήκε στεγνο, ακριβώς στη 1 ώρα ψήσιμο, το κέικ ακόμα και όταν κρύωσε ήταν λίγο πιο υγρό από ένα κανονικό κέικ. Υγρό με την καλή την έννοια, όχι λασπωμένο. Ελπίζω να βοήθησα...
    #
    Σχόλιο από mima1988, 5-11-09  
    Τα υλικά τα έβαλα ακριβώς και έγινε πολύ νόστιμο...Δεν είναι υπερβολικές οι δοσολογίες.. Βγαίνει πολύ ωραίο. Το να βάλετε λιγότερο λάδι είναι αναλόγως το πως το θέλει ο καθένας. Αν βάλετε λιγότερο ίσως βγει λίγο στεγνό. Ελπίζω να σας άρεσε..:-):-)
    #
    Σχόλιο από twins, 8-11-09  
    de fouskose to keik idietera,otan to tros les kai einai omo.to eftiaksa kata grama de ksero ti pige lathos
    #
    Σχόλιο από euaggelia5, 10-11-10  
    ekana thn syntagh kata gramma alla mou fainetai oti to ladi myrizei entona sto keik.genikotera maresoun h syntages pou exoun mesa to aroma ths mpananas ayto dusthxos den mou petyxe.
    #
    Σχόλιο από pagona, 19-11-10  
    Πολύ ωραίο το κέικ! Το μόνο πρόβλημα είναι ότι διαλυόταν πολύ εύκολα...μήπως έχει κάποιος κάμια ιδέα γιατί συνέβη αυτό; Επίσης, την επόμενη φορά μάλλον θα αντικαταστήσω το λάδι με βούτυρο...
    #
    Σχόλιο από ritaritaki, 21-12-10  
    πολυ λαδι..μολις το εφτιαξα κ σκεφτομαι να το κρατησω η να το ριξω στα σκουπιδια??
    #
    Σχόλιο από elenaz, 5-2-11  
    απαραδεκτο , παρα πολυ λαδι το οποιο αφηνει απαισια μυρωδια κ γευση. ειλικρινα , το δοκιμασα κ το πεταξα. Εννοειται οτι η συνταγη τηρηθηκε κ εκτελεσθηκε κατα γραμμα.
    #
    Σχόλιο από elena-panos, 31-7-11  
    δυστυχως θα συμφωνησω με τουσ υπολοιπους για το πολυ λαδι!η συνταγη σου μαλλον δεν ειναι σωστη..την ακολουθησα κατα γραμμα!
    #
    Σχόλιο από elli panos, 2-8-11  
    Έκανα τη συνταγή κατά γράμμα,αν και μου φάνηκαν υπερβολικά τα υλικά στην αρχή... Το αποτέλεσμα ωστόσο μας άρεσε αρκετά! Λέω όμως την επόμενη φορά να βάλω τη μισή ποσότητα λαδιού και μισό βιτάμ.
    #
    Σχόλιο από Mandia, 18-9-11  
    οι δοσολογίες όντως δεν ειναι καλέσ.εγώ βέβαια το έφτιαξα με βιτάμ γιατί έτσι γίνεται πιο νόστιμο.ένα βιτάμ είναι αρκετό.και 125 γραμμάρια κουβερτούρα δεν είναι με τίποτα αρκετά.εγώ έβαλα 125 γρ μέσα στο κέικ και 125 για γλάσο και δεν μου έφτασε...
    #
    Σχόλιο από pennyleo, 7-3-12  
    απλα τελειο...δεν εχω λογια!οι αναλογιες ειναι σωστοτατες!!!!!!!1 ποτε μου δεν εχω καταφερει να φτιαξω κεικ της προκοπης...αυτο το καταφερα μια χαρα..μονο που εβαλα μερεντα αντι για κουβερτουρα και εβαλα και 4 μπανανες! το παρακανα το ξερω αλλα ειναι φανταστικο! δεν νομιζω να επιβιωσει μεχρι αυριο!
    #
    Σχόλιο από olgaa, 17-3-12  
    ap oti katalava xalia i suntagi...
    #
    Σχόλιο από νικολινος, 22-5-12  
    Οι δοσολογίες είναι λάθος...το κέικ βγήκε χάλιαααα...πρώτη φορα εκανα συνταγη και δεν πετυχε....σιγουρα είναι τα ύλικα σωστά;;;;;
    #
    Σχόλιο από marapan, 16-10-12  
    Απαράδεκτη η συνταγή. Πρώτη φορά γράφω σε forum...αλλα σ'αυτή την περίπτωση έπρεπε. 2 ποτηρια ελαιόλαδο...αν ειναι δυνατόν!
    #
    Σχόλιο από paprica, 17-12-12  
    ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΜΠΑΝΑΝΑ ΗΤΑΝΕ ΥΓΡΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΟ ΛΑΔΙ ΑΠ΄ΟΣΟ ΕΠΡΕΠΕ!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από nila, 8-2-13  
    Τέλειο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ioannakara, 5-3-13  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    16 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από kastana, 4-11-09  
    Πολύ καλό!!!
    #
    Σχόλιο από mima1988, 5-11-09  
    Τα υλικά τα έβαλα ακριβώς και έγινε πολύ νόστιμο...Δεν είναι υπερβολικές οι δοσολογίες.. Βγαίνει πολύ ωραίο. Το να βάλετε λιγότερο λάδι είναι αναλόγως το πως το θέλει ο καθένας. Αν βάλετε λιγότερο ίσως βγει λίγο στεγνό. Ελπίζω να σας άρεσε..:-):-)
    #
    Σχόλιο από twins, 8-11-09  
    de fouskose to keik idietera,otan to tros les kai einai omo.to eftiaksa kata grama de ksero ti pige lathos
    #
    Σχόλιο από euaggelia5, 10-11-10  
    ekana thn syntagh kata gramma alla mou fainetai oti to ladi myrizei entona sto keik.genikotera maresoun h syntages pou exoun mesa to aroma ths mpananas ayto dusthxos den mou petyxe.
    #
    Σχόλιο από elenaz, 5-2-11  
    απαραδεκτο , παρα πολυ λαδι το οποιο αφηνει απαισια μυρωδια κ γευση. ειλικρινα , το δοκιμασα κ το πεταξα. Εννοειται οτι η συνταγη τηρηθηκε κ εκτελεσθηκε κατα γραμμα.
    #
    Σχόλιο από elena-panos, 31-7-11  
    δυστυχως θα συμφωνησω με τουσ υπολοιπους για το πολυ λαδι!η συνταγη σου μαλλον δεν ειναι σωστη..την ακολουθησα κατα γραμμα!
    #
    Σχόλιο από elli panos, 2-8-11  
    Έκανα τη συνταγή κατά γράμμα,αν και μου φάνηκαν υπερβολικά τα υλικά στην αρχή... Το αποτέλεσμα ωστόσο μας άρεσε αρκετά! Λέω όμως την επόμενη φορά να βάλω τη μισή ποσότητα λαδιού και μισό βιτάμ.
    #
    Σχόλιο από pennyleo, 7-3-12  
    απλα τελειο...δεν εχω λογια!οι αναλογιες ειναι σωστοτατες!!!!!!!1 ποτε μου δεν εχω καταφερει να φτιαξω κεικ της προκοπης...αυτο το καταφερα μια χαρα..μονο που εβαλα μερεντα αντι για κουβερτουρα και εβαλα και 4 μπανανες! το παρακανα το ξερω αλλα ειναι φανταστικο! δεν νομιζω να επιβιωσει μεχρι αυριο!
    #
    Σχόλιο από olgaa, 17-3-12  
    ap oti katalava xalia i suntagi...
    #
    Σχόλιο από νικολινος, 22-5-12  
    Οι δοσολογίες είναι λάθος...το κέικ βγήκε χάλιαααα...πρώτη φορα εκανα συνταγη και δεν πετυχε....σιγουρα είναι τα ύλικα σωστά;;;;;
    #
    Σχόλιο από marapan, 16-10-12  
    Απαράδεκτη η συνταγή. Πρώτη φορά γράφω σε forum...αλλα σ'αυτή την περίπτωση έπρεπε. 2 ποτηρια ελαιόλαδο...αν ειναι δυνατόν!
    #
    Σχόλιο από paprica, 17-12-12  
    ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΜΠΑΝΑΝΑ ΗΤΑΝΕ ΥΓΡΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΟ ΛΑΔΙ ΑΠ΄ΟΣΟ ΕΠΡΕΠΕ!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από nila, 8-2-13  
    Τέλειο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ioannakara, 5-3-13  
    #
    Σχόλιο από gobolino, 20-10-13  
    Είναι παρα πολυ ωραιο!!Πεντανοστιμο!!!
    #
    Σχόλιο από LENA ANT, 2-4-14  

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από delicious, 5-11-09  
    Μου φαίνονται υπερβολικά τα υλικά :
    ελαιόλαδο (2 φλιτζάνια???) και ζάχαρη άλλα τόσα, για τα 500 γραμμάρια αλεύρι!
    Κastana, με αυτές τις δοσολογίες το έκανες και σου βγήκε καλό??
    Ρωτάω γιατί σαν υλικά είναι ωραία, αλλά οι δοσολογίες δεν μου φαίνονται σωστές!
    #
    Σχόλιο από milva, 5-11-09  
    ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΚΕΙΚ.ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ;ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ Τ'ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ.
    #
    Σχόλιο από kastana, 5-11-09  
    Το ελαιόλαδο το φοβήθηκα κι εγώ. Έβαλα ηλιέλαιο και Lurpak και ήταν λιγότερο από 2 φλιτζάνια στο σύνολο. Από χυμό έβαλα 2 φλιτζάνια (για να μη λερώνω και ποτήρι), άρα μάλλον λιγότερο από 1,5 ποτήρι που λέει η συνταγή. Τη ζάχαρη την έβαλα όλη γιατί τα πορτοκάλια μου ήταν ξυνά. Έκανα μια στρώση από φετάκια μπανάνας στη μέση, όπως λένε οι οδηγίες, αλλά πήγε 1 μεγάλη μπανάνα. Μάλλον εξαρτάται από τη φόρμα αυτό. Το αποτέλεσμα καταρχήν ήταν πολύ νόστιμο. Ενώ το μαχαίρι βγήκε στεγνο, ακριβώς στη 1 ώρα ψήσιμο, το κέικ ακόμα και όταν κρύωσε ήταν λίγο πιο υγρό από ένα κανονικό κέικ. Υγρό με την καλή την έννοια, όχι λασπωμένο. Ελπίζω να βοήθησα...
    #
    Σχόλιο από pagona, 19-11-10  
    Πολύ ωραίο το κέικ! Το μόνο πρόβλημα είναι ότι διαλυόταν πολύ εύκολα...μήπως έχει κάποιος κάμια ιδέα γιατί συνέβη αυτό; Επίσης, την επόμενη φορά μάλλον θα αντικαταστήσω το λάδι με βούτυρο...
    #
    Σχόλιο από ritaritaki, 21-12-10  
    πολυ λαδι..μολις το εφτιαξα κ σκεφτομαι να το κρατησω η να το ριξω στα σκουπιδια??

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Mandia, 18-9-11  
    οι δοσολογίες όντως δεν ειναι καλέσ.εγώ βέβαια το έφτιαξα με βιτάμ γιατί έτσι γίνεται πιο νόστιμο.ένα βιτάμ είναι αρκετό.και 125 γραμμάρια κουβερτούρα δεν είναι με τίποτα αρκετά.εγώ έβαλα 125 γρ μέσα στο κέικ και 125 για γλάσο και δεν μου έφτασε...

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Ένα φρούτο την ημέρα
    Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ ότι τα φρούτα μας κάνουν κα...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    glyka moy
    Ένα βιβλίο 116 αγαπημένων συνταγών, του/της gogona
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 149 αγαπημένων συνταγών, του/της kika13
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 413 αγαπημένων συνταγών, του/της EVIVAGIA
    Κέικ
    Ένα βιβλίο 30 αγαπημένων συνταγών, του/της [email protected]
    Chocolatrrrrr
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της ioannakara