dwra7
dwra7 @dwra7_aggy

Για τους λάτρεις του κρεμμυδιού! Αξίζει να το δοκιμάσετε!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή για τη ζύμη τη βρήκα στο βιβλίο συνταγών του αρτοπαρασκευαστή μου. Εάν έχεται αρτοπαρασκευαστή καλό θα ήταν να κανετέ εκεί τη ζύμη σας. Θά έχει σίγουρη επιτυχία.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για τη ζύμη
  2. 160 ml νερό
  3. 75 ml γάλα φρέσκο
  4. 80 ml ελαιόλαδο
  5. 1 1/2 κ.γ. αλάτι
  6. 1 κ.γ. ζάχαρη
  7. 500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  8. 2 .κ.γ. μαγιά ξηρή
  9. Για τη γέμιση
  10. 2 μεγάλα κρεμμύδια
  11. 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  12. αλάτι πιπέρι
  13. ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεκινάμε με τη ζύμη μας. Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε.

  2. 2

    Την αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει.

  3. 3

    Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο.

  4. 4

    Κόβουμε τα κρεμμυδια σε λεπτές φέτες. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια, το αλάτι και το πιπέρι. Όταν έχουν μαραθεί αρκετά προσθέτουμε και τη ζάχαρη.

  5. 5

    Ανοίγουμε τη ζύμη μας σε ένα μεγάλο φύλο και αδειάζουμε τα κρεμμύδια.

  6. 6

    Κλείνουμε το κρεμμυδόψωμο μας όπως τα καλτσόνε.

  7. 7

    Το βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30' ως 1 ώρα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

VIVIΚΑ
VIVIΚΑ @cook_8473078
Φαίνεται πεντανόστιμο.Το καραμελωμένο κρεμμύδι είναι όλα τα λεφτά!Ένα πράγμα δεν κατάλαβα.Η ζύμη γίνεται μόνο ένα φύλλο;Δεν είναι αρκετά μεγάλο για καλτσόνε;Μήπως υπάρχει άλλος τρόπος κλεισίματος του ψωμιού;

Από

dwra7
dwra7 @dwra7_aggy
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα